ASU Poli a primit răspuns negativ în privința disputării barajului pe „Dan Păltinișanu”. Fanii timișoreni sunt revoltați

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 16 Jun. 2015, 11:44 Stiri

ASU Politehnica, campioana județeană a Timișului, nu va putea disputa prima manșă a barajului cu Voința Lupac pe „Dan Păltinișanu”. Oficialii clubului alb-violet au primit răspuns negativ luni de la Consiliul Județean Timiș. Până la urmă timișorenii vor întâlni campioana Carașului pe propria arenă, „Știința”.

Vestea dată de Dan Alexa sâmbătă s-a confirmat luni. La „Dan Păltinișanu” urmează să înceapă de astăzi lucrările pentru montarea instalației de încălzire sub gazon. Arena principală a Timișoarei va fi cel puțin în următoarele 2-3 săptămâni inutilizabilă. Dacă ACS Poli riscă să dispute prima etapă din Liga 1 la Mediaș, noile lucrări au deja repercusiuni pentru o altă echipă. ASU Poli dorea să dispute aici barajul de promovare în Liga a 3-a cu Voința Lupac. Deși aveau acceptul autorităților în acest sens, luni, CJT a anunțat formația susținută de suporteri că acest lucru nu mai e posibil.

Campioana Timișului a fost nevoită să se reorienteze. Deși arena „Electrica” era variantă de rezervă, managerul sportiv al lui ASU Politehnica a confirmat că până la urmă jocul cu Lupacul va avea loc pe terenul „Știința”. Sorin Boiangiu motivează decizia prin faptul că, în ciuda capacității reduse a arenei, jucătorii lui Sorin Brîndescu vor beneficia cu adevărat de avantajul terenului propriu.

Vestea că partida tur pentru un loc în Liga 3 nu se va juca pe Stadionul „Dan Păltinișanu” i-a înfuriat pe o parte a suporterilor alb-violeți, aceștia considerând că decizia celor de la ACS Poli a fost luată intenționat pentru a le încurca echipa. Gruparea UPT-ului ar fi făcut și o rețetă financiară bună pe „Marele oval” prin emiterea de bilete.

Deși pe „Știința” e programat și turneul final al Campionatului Universitar, între 18-20 iunie, competiția nu va fi afectată de baraj, finala urmând să aibă loc sâmbătă după importanta partidă a alb-violeților. Ultimul joc pe „Dan Păltinișanu” înainte de renovări a avut loc luni, când ACS Poli a învins cu 4-0 Olimpia Satu Mare în grupa semifinală a Campionatului Național de Juniori C.

Meciul ASU Poli – Voința Lupac va avea loc astfel sâmbătă, 20 iunie, de la ora 17:30, pe arena „Știința”, returul din Caraș-Severin va fi peste o săptămână, pe 27 iunie.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 16 Jun. 2015, 11:44 Stiri
Pe aceeași temă