Vremurile în care jucătorii de la echipele miniere erau bine plătiți, iar de Sărbători încasau prime substanțiale au apus demult. În prezent, majoritatea cluburilor de fotbal finanțate de carierele miniere s-au desființat, iar cele care încă mai supraviețuiesc sunt la un pas de colaps.
Același lucru se întâmplă și la Motru, unde, pentru a doua iarnă consecutivă, jucătorii au rămas fără bani de Sărbători. Neplătiți de mai bine de trei luni, componenții Minerului, echipă din Seria a IV-a a Ligii 3, intenționează să-și depună memorii pentru a-și încasa restanțale salariale. „Așa am pățit și anul trecut: am rămas fără bani de sărbători! Să le fie rușine celor care își bat joc de noi și de munca noastră! Sunt neplătit de trei luni, în ianuarie se fac patru. Cei de la CEO știu doar să ne promită și apoi să nu mai răspundă. Nu se gândesc și la noi. Suntem tot oameni, ca și ei! Am ajuns să cer bani de părinți, ca să joc fotbal la Motru! Este incredibil! Ne vom băga memorii, dacă nu ne primim banii luna asta. Nu cerem nimic în plus, doar ceea ce ni se cuvine. După ce că sunt salarii mici, nici pe aceastea nu le primim”, a răbufnit fundașul Iulian Iclănzan.
Se teme că Motru va avea soarta echipei din Mătăsari
Fostul junior de la Pandurii II Târgu Jiu deplânge situația în care a ajuns actuala sa echipă și se teme că aceasta ar putea avea soarta fostelor divizionare C gorjene Minerului Mătăsari și EMC Rovinari. ‘‘Sunt la Motru de 5 ani, dar, până acum, nu a fost niciodată așa rău. Avem noroc cu Primăria, care s-a ținut de promisiune și ne-a dat cât a putut, însă cealaltă parte, Complexul Energetic, se arată total iresponsabilă. Cei aflați în funcții de conducere la CEO nu le pasă de fotbal. Așa cu făcut și cu echipele din Mătăsari sau Rovinari, pe care le-au ucis practic. Ce să mai vorbim de bani, când la Motru nu se știe nici măcar când va avea loc reunirea lotului. Cred că voi renunța cât de curând la fotbal!”, a precizat Iclănzan.
În pofida problemelor financiare, echipa antrenată de Ion Alecu a reușit să termine turul fără înfrângere în partidele de pe propriul teren și s-a clasat pe locul al 9-lea, în seria a IV-a a Ligii 3.
Înființată în 1962, Minerul Motru se poate lăduda cu 17 sezoane în Divizia B, ultimul fiind în 2013-2014.
Până în anul 2005, Motru era clubul de fotbal din Gorj cu cele mai multe prezențe în eșalonul secund, depășind rivala Pandurii Târgu Jiu, care a promovat pe prima scenă, în premieră, în urmă cu un deceniu.
Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Valentin PĂ‚TRU