Ajuns la 40 de ani și abia recuperat după o fractură, Guriță își face planuri ca jucător

Marius ANGHEL 23 Jan. 2013, 12:06 Stiri
Ajuns la 40 de ani și abia recuperat după o fractură,** Guriță își face planuri ca jucător

Chiar dacă în urmă cu patru luni a suferit cea mai gravă accidentare din prodigioasa sa carieră, fractură de tibie, actualul antrenor principal al celor de Sporting Suceava, Mihai Guriță, nu are nici cea mai mică intenție să-și agațe ghetele în cui, chiar dacă peste doar o săptămână va împlini o vârstă înaintată pentru un fotbalist, 40 de ani. A început recuperarea de mai multă vreme din dorința ca, încă de la primul antrenament al alb-verzilor din acest an, să poată efectua reprizele de alergare cot la cot cu foarte tinerii săi elevi.

„Multă lume îmi spune că timpul meu a trecut, că numai am nicio șansă să revin pe teren în postura de jucător. Eu sunt însă de altă părere. Iubesc foarte mult fotbalul și sunt hotărât să fac toate sacrificiile pentru a mai putea juca măcar un an sau doi la acest nivel”, a mărturisit fostul atacant al grupărilor Bucovina Suceava, Foresta, Oțelul Galați, Farul Constanța, Steaua București, Gloria Buzău, Cetatea și Rapid Suceava.

Strugariu a plecat în cantonament cu SC Bacău

După Alex Buziuc și Răzvan Bâgu, care au atras privirile echipei de Liga I FC Vaslui, Cătălin Strugariu este un alt tânăr jucător din lotul grupării sucevene de Liga a III-a Sporting care a devenit interesant în această iarnă pentru căutătorii de talente din România. Mai exact, mijlocașul în vârstă de 17 ani este dorit insistent de SC Bacău, formație care are șanse foarte mari să promoveze în eșalonul secund la finalul acestui sezon. Strugariu a fost remarcat de antrenorul Marius Baciu cu prilejul meciului de campionat dintre CSM Moinești și Sporting din turul campionatului Ligii a III-a, partidă pe care tehnicianul băcăuan a urmărit-o pe viu.

„Interesant este că Baciu a insistat pentru transferul lui Strugariu fără să știe că jucătorul este rudă apropiată cu președintele Liviu Goian, lucru pe care l-a aflat de puțină vreme. Ținând cont de acest aspect, am decis să-i permitem jucătorului să plece în cantonament la Slănic Moldova cu SC Bacău. A fost dorința antrenorului Marius Baciu să-l aibă la dispoziție pe Cătălin pentru o perioadă mai îndelungată de timp, pentru a se convinge pe deplin de potențialul acestuia, dacă ar putea să facă față cerințelor Ligii a II-a. Oricum, nu se pune problema unui transfer în această iarnă, așteptăm să vedem dacă promovează Bacăul și după care mai discutăm”, a precizat Ciprian Anton, managerul CS Sporting.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Marius ANGHEL 23 Jan. 2013, 12:06 Stiri
Pe aceeași temă