VIDEO viral | Momente incredibile pe Areni, în finala Cupei României. Atacantul a ratat întâlnirea cu mingea, însă nu și cu bara porții, pe care a rupt-o. Un fost atacant al Stelei, ajutat de reporter să ”repare” poarta

Marius ANGHEL 30 Jun. 2023, 12:30 Liga 4

Momente rar întâlnite în fotbal, de-a dreptul comice, cu toate că se putea întâmpla ceva grav, pe stadionul Areni din Suceava, joi seara, în cadrul finalei fazei județene a Cupei României.

În minutul 36 al jocului dintre Bucovina Dărmănești și Viitorul Liteni, când scorul era deja 0-3, la o fază de atac a celor care conduceau pe tabelă, un jucător care urmărea mingea centrată în fața porții s-a izbit de una dintre barele porții și a rupt-o. Au urmat mai multe minute în care s-a încercat și reușit printr-o tehnică meșterească repunerea în picioare a barei rupte, astfel că partida a continuat.

Doi dintre cei care au pus mâna și au ajutat la repararea porții au fost Mihai Guriță, fost atacant în prima ligă, și chiar reporterul care a surprins acțiunea de atac a Liteniului în care bara a avut de suferit, Remus Mustățea.

Bara uneia dintre porțile de joc ale stadionului Areni, ruptă în timpul meciului de un jucător

În finala fazei județene a Cupei României dintre Bucovina Dărmănești și Viitorul Liteni, echipe care au încheiat Liga a 4-a Suceava pe locul 5, respectiv 1 în sezonul 2022-2023, la o fază de atac a Viitorului s-a produs un eveniment rar spre deloc întâlnit în fotbal. Un jucător al campioanei județene din Suceava, Dan Lungu, a urmărit o minge centrată de un coechipier din partea stângă a atacului, a ratat întâlnirea cu aceasta, fiindcă balonul a lovit transversala și a ricoșat spre centrul careului, însă nu a putut să se oprească din alergare și s-a izbit de bara din fața sa.

Masiv, Lungu s-a bușit de bară și apoi a luat-o în brațe, văzând că a rupt-o de la nivelul gazonului. A susținut-o până i-au venit în ajutor coechipieri și adversari din joc, iar apoi el s-a retras, fiindcă la rândul său a avut de suferit în urma izbirii de bară, resimțindu-se la piciorul și șoldul drept.

Momentele cu grozăvia au fost surprinse de Remus Mustățea și postate pe contul său de Youtube, Religia Sportului.

https://www.youtube.com/watch?v=xrg5jPj7cpU

Fostul fotbalist Mihai Guriță și reportarul care a surprins grozăvia au contribuit la repararea porții rupte

Meciul a continua după câteva minute bune în care cei de la fața locului, reprezentanți ai AJF Suceava, organizatorul jocului, au intervenit pentru a repara poarta.

Cum bara s-a rupt și nu a mai putut sta singură la loc, s-a apelat la o meșteșugărie pentru moment. A fost luată o țeavă și înfiptă chiar în spatele barei rupe, legată de aceasta și astfel poarta a fost remediată și jocul a putut continua.

Printre cei care au contribuit la remedierea porții au fost și fostul fotbalist Mihai Guriță și reporterul reporterul Remus Mustățea, cel care a surprins momentele în care bara a fost ruptă. Mustățea i-a făcut cu palmele sale ”scară” fostului atacant al echipelor Foresta Fălticeni, Oțelul, Farul, Steaua sau Gloria Buzău pentru ca acesta să lege la loc sfoara care ținea întinsă în spate plasa porții.

”Dom’le, când e nevoie, trec și la munca de jos!
După ce s-a rupt poarta de la Suceava, am avut ocazia să-i „țin scara” unui atacant de prestigiu al anilor 2000, Mihai Guriță, golgheter la SC Otelul Galati și Farul Constanța!”, a scris Mustățea, mai în glumă, mai în serios, pe pagina sa de Facebook, despre momentul în care a ajutat ca poarta să fie reparată și jocul să poată continua.

Dan Lungu a înscris, a rupt bara și a fost eliminat

În ceea ce privește meciul, Viitorul Liteni a câștigat faza județeană Suceava a Cupei României din acest an după ce s-a impus cu scorul de 4-2 în fața echipei Bucovinei Dărmănești.

Echipa antrenată de Demis Maranda și Cătălin Holca a câștigat trofeul prin golurile marcate de Vladimir Răzlog, Dan Lungu, Radu Tomescu și Nicolae Gliga, învinșii punctând prin Cătălin Parasca și Vasile Seliuc. A fost 3-0 la pauză, 3-2 și 4-2.

În repriza secundă, când scorul era 3-0, Dan Lungu, cel care înscrisese golul de 2-0 și apoi a rupt bara, a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

Viitorul Liteni a reușit eventul, dar a și promovat în Liga 3

Viitorul Liteni s-a impus însă și a reușit să câștige pentru al doilea an la rând Cupa României, faza județeană, tot în fața celor de la Bucovina Dărmănești.

Mai mult, echipa din Liteni a reușit în acest sezon eventul și va juca din august în Liga 3, acolo unde a promovat după ce a câștigat barajul susținut contra campioanei din județul Botoșani, Unirea Curtești (Botoșani), 4-2 în deplasare și 2-3 acasă.

Viitorul Liteni va reprezenta Suceava în Faza regională a Cupei României, unde face parte din Grupa 2 a Regiunii 1. Va juca cu reprezentantele județului Bacău, în data de 15 iulie, și Vaslui, în data de 19 iulie, pentru a câștiga grupa sa și a întâlni învingătoarea Grupei 1, unde joacă reprezentantele județelor Iași, Neamț și Botoșani, pentru a câștiga finala din Regiunea 1 și a trece în faza următoare a Cupei României, Turul 1.

Foto și video: Religia Sportului

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/frf-a-stabilit-grupele-si-meciurile-din-faza-regionala-a-cupei-romaniei-finalele-nu-se-mai-joaca-pe-teren-neutru-19276406

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/vointa-masloc-e-reprezentanta-timisului-in-cupa-romaniei-a-invins-echipa-antrenata-de-srgian-luchin-19275400

https://liga2.prosport.ro/liga-4/echipa-unui-fost-presedinte-al-clubului-uta-a-castigat-cupa-romaniei-in-judetul-arad-finala-dintre-viitorul-arad-si-crisul-alb-buteni-nu-a-avut-istoric-19274796

https://liga2.prosport.ro/liga-4/vulturii-farcasesti-a-castigat-in-premiera-cupa-romaniei-in-gorj-in-ciuda-victoriei-echipa-a-ramas-fara-antrenorul-daniel-balasa-19274285

Marius ANGHEL 30 Jun. 2023, 12:30 Liga 4
Pe aceeași temă