Sucevenii au intrat în ultima etapă a pregătirii de vară. Tudoreanu testează un atacant venit din Italia

Marius ANGHEL 12 Aug. 2015, 14:20 Pregătiri, amicale

Rapid CFR Suceava a încheiat cu bine perioada de acumulări fizice de la Poiana Negri, iar până la startul sezonului oficial, programat pentru data de 29 august, va pune accent pe antrenamentele tehnico-tactice. Pentru a-i integra cât mai repede în echipă pe nou-veniții Vlad Hânțescu (FC Viitorul), Alexandru Vrabie, Eduard Sandu (ambii FCM Dorohoi), Sorin Ciobanu (Metalul Reșița) și Marco Enciu (Farul Constanța) sucevenii au în program cinci meciuri amicale.

Astfel, joi, 13 august, cu începere de la ora 17:30, Rapid va primi pe Areni replica formației SC Bacău. Pe 15 august sucevenii vor juca cu Bucovina Pojorâta, în deplasare, și pe 18 august pe teren propriu, pe 20 august cu Cetatea Târgu Neamț, pe Areni, și pe 22 august în deplasare cu SC Bacău.

În primele două partide, antrenorul Bogdan Tudoreanu îl va testa și pe Lucian Rotaru, un atacant cu talie, în vârstă de 22 de ani, care în ultima perioadă a activat în ligile inferioare din Italia. „Rotaru a început pregătirile cu noi și a avut chiar o prestație bună în primul amical al verii, cu Silva Udești, când a reușit să înscrie trei goluri. Imediat însă a plecat la Botoșani, încercându-și norocul la echipa pregătită de Leo Grozavu. În funcție de cum se va comporta în amicalele cu SC Bacău și Bucovina Pojorâta vom decide dacă îl vom păstra în lot sau nu”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Coșmarul lui Bîgu se apropie de sfârșit

Din lotul care a făcut deplasarea la munte n-a făcut parte și mijlocașul Răzvan Bîgu, acesta rămânând să se pregătească separat la Suceava alături de coechipierul său Claudiu Velescu, chinuit de asemenea de probleme medicale mai vechi. Fălticeneanul în vârstă de 22 de ani speră ca ghinioanele să se fi sfârșit pentru el și să poată reveni în sfârșit pe terenul de joc.

Răzvan Bîgu s-a accidentat la genunchi în urmă cu 10 luni și de atunci n-a mai bifat decât două aparții oficiale în tricoul Rapidului. Întrucât accidentarea a recidivat, a fost nevoit să se opereze în urmă cu două luni și jumătate, iar perioada recuperare a decurs fără probleme deosebite.

„În ultimele 10 zile m-am antrenat intens la stadionul Areni sub comanda antrenorului secund Mihai Guriță, efectuând chiar și două ședințe de pregătire zilnic. Nu mai simt nici o durere în momentul când lovesc mingea, când sprintez sau când schimb brusc direcția de alergare, așa că sunt optimist. Am primit acceptul medicilor să mă antrenez normal, așa că abia aștept să reintru în programul echipei și să mă pregătesc alături de colegii mei. Vreau să mă bag cât mai curând și la meciurile amicale, pentru că doar așa pot să-mi recapăt mai repede încrederea în forțele proprii”, a declarat Răzvan Bîgu.

Guriță rămâne la mare căutare

Ajuns la 42 de ani, Mihai Guriță nici nu se gândește să-și pună ghetele în cui. Actualul antrenor secund al echipei de Liga a II-a Rapid Suceava continuă să se prezinte la cel mai înalt nivel din punct de vedere fizic, el fiind desemnat recent de Asociația Județeană de Fotbal drept cel mai bun jucător din Liga a IV-a suceveană în ediția de campionat 2014-2015.

Ca atare, ofertele de transfer pe numele său nu au întârziat să apară, mai ales după ce formația Silva Udești, care l-a avut în lot în sezonul precedent, a anunțat că va evolua pe viitor în eșalonul al cincilea. Fostul golgheter al Farului a fost curtat intens de Șomuz Fălticeni, însă a ales să joace pentru Șomuzul Preutești, formație pentru care a debutat deja într-un meci amical.

În același timp cu Guriță a ajuns la echipa antrenată din această vară de Cornel Anton și tânărul Narcis Alexandru, un fotbalist care în returul sezonului precedent a făcut parte din lotul grupării de Liga a II-a Rapid Suceava.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 12 Aug. 2015, 14:20 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă