AFC Hermannstadt nu a avut emoții cu Galda și a obținut calificarea în premieră 16-imile Cupei. Ștef a salvat-o pe Industria de la o înfrângere și mai dură

Marius ANGHEL 04 Oct. 2017, 18:42 Stiri
AFC Hermannstadt nu a avut emoții cu Galda și a obținut calificarea în premieră 16-imile Cupei.** Ștef a salvat-o pe Industria de la o înfrângere și mai dură

AFC Hermannstadt a câștigat cu scorul de 3-1 meciul disputat, astăzi, pe terenul formației Industria Galda, în turul 4 al Cupei României și a obținut astfel calificarea în 16-imile competiției, acolo unde are șanse mari să joace cu o echipă din Liga 1.

Liderul Ligii 2 a condus cu 2-0 la pauză prin golurile marcate de Radu Necșulescu (8) și Dan Roman (45). Gazdele au redus din diferență în debutul reprizei secunde, prin Costea (47). Rezultatul final a fost stabilit de Sabin Lupu, în minutul 89.

Portarul Industriei, Cătălin Ștef a făcut minuni între buturi în fața sibienilor, însă și echipa din Liga 3 a fost în două rânduri aproape să egaleze la doi, dar Mureșan și Frențiu au ratat în fața lui Moldovan.

La final de meci, antrenorul sibienilor, Alexandru Pelici a vorbit despre o calificare meritată obținută de echipa sa. „Sunt mulțumit pe alocuri de joc. Nu trebuia să intrăm deconcentrați în repriza secundă și să primim gol. Iarăși am suferit la finalizare, dar per ansamblu calificarea este meritată întrucât am fost echipa mai bună, cu toate că gazdele puteau egala. Îi felicit pe jucătorii ce au evoluat astăzi, ne-am atins scopul. Ne dorim un parcurs cât mai lung în Cupă, fără a avea preferință asupra unui adversar din Liga 1″, a spus Pelici, citat de Ziarul Unirea.

Următorul meci oficial pe care-l va disputa AFC Hermannstadt e programat sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 15:00, pe stadionul „Municipal”, cu Ripensia Timișoara, în etapa a 11-a a Ligii 2.

De partea cealaltă, antrenorul echipei din Alba, Paul Ciucă, a recunoscut superioritata Hermannstadt-ului. „Am întâlnit o echipă mult prea tare! Am avut șansele noastre și cu mult noroc puteam trece de un adversar ce și-a arătat valoarea și a câștigat pe merit. Le dorim succes și sunt convins că vor promova în Liga 1″, a declarat Ciucă.

INDUSTRIA GALDA – AFC HERMANNSTADT     1-3
Adrian Costea 47′ / Radu Necșulescu 8′, Dan Roman 45′, Sabin Lupu 89′

Ct. Ștef – Olar, Rodean, Haiduc, Boancă (Vonya 58′) – D. Lupșan, Ad. Costea – Frențiu, G. Goronea, Cernea (Oniche 82′) – Sil. Mureșan (Bîrsan 85′)
Rezerve neutilizate: Iancău – D. Dup, Baghiu, R. Trif
Antrenor: Paul Ciucă

H. Moldovan – Mih. Stancu, Ct. Pîrvulescu, R. Crișan, D. Tătar – Necșulescu (Cătinean 85′), Dumitriu – S. Lupu, I. Popa (Neacșa 61′), D. Roman (Cârstean 74′) – Șt. Blănaru
Rezerve neutilizate: Ciorgovean – Străulea, R. Bratu, Monea
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Comunal (Galda de Jos – Alba); Arbitru: Claudiu Gaitin (Ghiroda); Asistenți: Alin Marian Botaș și Alexandru Filip (ambii din Timișoara).

Foto: Ziarul Unirea

Marius ANGHEL 04 Oct. 2017, 18:42 Stiri
Pe aceeași temă