ACS Ghiroda în „era” post-Paul Codrea: antrenor nou și trei posibile plecări cu destinația Ripensia

Marius ANGHEL 29 Dec. 2017, 16:10 Stiri

Între sărbători, conducerea echipei ACS Ghiroda a semnat cu un antrenor nou, după ce fostul internațional Paul Codrea a părăsit formația de lângă Aeroportul Internațional Timișoara pentru Ripensia, din dorința de a antrenat în liga secundă. Noul tehnician al bănățenilor din Liga a 3-a este Ilie Rotariu (55 de ani), fratele geamăn al fostului stelist Iosif și tatăl lui Dorin Rotariu, acum la Royal Excel Mouscron, în prima ligă din Belgia. Și în privința lotului de jucători sunt șanse mari să apară schimbări în această pauză de iarnă.

Ilie Rotariu se va baza la Ghiroda pe același staff ca și Paul Codrea: secundul Alexandru Chiu, preparatorul fizic Alexandru Albert și antrenorul cu portarii Mihai Goldan.

„E un proiect frumos. Mă cunosc cu toți cei din conducere. Eu sunt unul dintre cei mai eficienți antrenori din Timișoara, din punct de vedere al promovărilor din eșaloanelor inferioare. Vom avea o colaborare frumoasă și sperăm să ajunge cât mai sus în clasament”, ne-a declarat Ilie Rotariu, fost jucător la Poli Timișoara, CFR Timișoara, UMT sau Progresul Timișoara.

Ca antrenor principal, Ilie Rotariu a pregătit ca principal echipele Sânmartinu Sârbesc, CSM Lugoj, Electrica Timișoara și ACS Poli Timișoara 2, iar ca secund al lui Iosif Rotariu a pregătit FC Bihor și Poli Timișoara lui Marian Iancu. Ultima dată a antrenat în Liga a 3-a pe Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, chiar la început sezonul aflat în desfășurare. Echipa mutată la Jimbolia are acum -15 puncte în urma depunctărilor și e ultima în Seria a 4-a a Ligii 3. Cât despre ACS Ghiroda, timișenii sunt pe locul 9, cu 18 puncte. Echipa se va reuni pe 15 ianuarie.

Ghiroda nu are un obiectiv de clasament pentru acest sezon

Cât privește lotul, la Ghiroda, „sezonul” de plecări a început înainte de ultimul meci al turului, odată cu despărțirile de jucătorii experimentați pentru acest nivel: Leonard Naidin, Sebastian Budur și Emanuel Pătrașcu. După încheierea meciurilor oficiale din 2017 s-a mai înregistrat o plecare, ce a lui Bogdan Centea, care a ales să meargă în Liga a 4-a Timiș, la ACS Dumbrăvița, formație ce dorește să promoveze vara aceasta în eșalonul al treilea.

Mutările ar putea continua, deoarece Paul Codrea dorește trei tineri fotbaliști U21 de la formația ghirozeană la Ripensia: portarul Mario Contra (împrumutat de la ACS Poli), fundașul central Alin Burdeț (împrumutat de la Viitorul) și fundașul stânga Andrei Popescu, jucător sub contract cu Ripensia și cedat la Ghiroda în vară.

Despre cei trei jucători enumerați mai sus deocamdată sunt discuții, iar cele mai mari șanse de a ajunge la Ripensia le are Burdeț. La Ghiroda vor fi și sosiri, dar doar fotbaliști tineri, cu care se dorește construcția unei echipe competitive pentru sezonul viitor.

„Vom căuta doar jucători tineri. Suntem în discuții cu fotbaliști născuți maximum în 1995. Anul acesta vrem să ne conturăm o echipă și din sezonul viitor să fim mai puternici”, ne-a precizat Alin Miloș, vicepreședintele ACS Ghiroda.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 29 Dec. 2017, 16:10 Stiri
Pe aceeași temă