ACS Ghiroda a făcut pasul în Liga 3 după ce a învins în două rânduri pe Inter Petrila. Paul Codrea ar putea fi noul antrenor al echipei timișene

Marius ANGHEL 26 Jun. 2017, 16:51 Stiri

Câștigătoare cu 2-1 în meciul tur al barajului pentru promovarea în Liga 3, desfășurat în Valea Jiului, ACS Ghiroda, campioana județului Timiș, a trecut de Inter Petrila, reprezentanta județului Hunedoara, și în meciul retur, astfel că a acces în al treilea eșalon valoric fotbalistic al țării. Sâmbătă, echipa comunei de lângă Timișoara, a trecut cu 3-1 de Inter și a celebrat promovarea.

Nici nu a început bine jocul și Ghiroda avea deja avantaj pe tabela de marcaj. Căpitanul Alexandru Pătrașcu (1′) a înscris din primul minut de joc cu o lovitură de cap la centrarea de pe stânga a lui Budur. Potrivit TMsport.ro, până la pauză, Dubou a intervenit excelent la o minge periculoasă a lui Dolha, iar în repriza a doua, cei din Patrila au avut două goluri anulate pentru offside, respectiv fault în atac. Alexandru Baranyi (55′) a majorat scorul după o centrare de la Pătrașcu, iar Robin Perșe (76′) a redus din diferență. Rezultatul final nu a rămas încă ca în partida tur, fiindcă Bogdan Centea (90+1′) a punctat în prelungiri și a dat start bucuriei promovării.

Paul Codrea, posibil noul antrenor

Odată cu promovarea, în noul sezon al Ligii 3 ar putea avea loc o schimbare de antrenori la Ghiroda. Paul Codrea, care deține Licența A și acum e la cursurile pentru licența UEFA PRO, ar putea să ocupe această funcție în locul lui Vlad Bura.

„Mi s-a părut un meci destul de dificil. Un pic ni l-am complicat noi. Am avut 2-0, părea că am avut meciul în mână. Din păcate, am luat un gol și exista posibilitatea să se deschidă un scenariu negativ pentru noi. Din fericire, nu s-a întâmplat și am reușit să dăm și al treilea gol. Acum doi-trei ani, aici erau trei echipe puternice: Ripensia, ASU și Ghiroda. Iată că au reușit toate să promoveze. Poate reușim și noi să promovăm din Divizia C la B. E clar că e doar o dorință, dar de ce nu, dacă au reușit ei, poate reușim și noi. O să mă așez cu Vlad la discuții, iar dacă el nu mai e dispus să continue, eu sunt dispus să preiau, depinde în ce condiții”, a spus fostul internațional, care până acum a fost directorul sportiv al echipei din Ghiroda.

De meserie avocat, Vlad Bura, antrenorul Ghirodei, a mărturisit, după ce și-a văzut îndeplinit obiectivul, că sezonul ce tocmai s-a încheiat a fost unul foarte solicitant pentru el. „Mie, sincer, nu mi s-a părut deloc ușor, am îmbătrânit zece ani din viață în ultimul an. Dar bucuria este cu atât mai mare acum. Băieții au fost fantastici, s-au dăruit extraordinar. Am fost foarte bine organizați la toate capitolele, din punct de vedere sportiv. Sunt foarte mulțumit de ce am realizat aici, mă bucur că am schimbat istoria acestei frumoase echipe. Cred că acum e momentul să ne concentrăm la ceea ce înseamnă Divizia C pentru noi, la ce înseamnă copii și juniori. Este un pas extraordinar făcut astăzi. Mi s-a părut un meci foarte dificil. Sunt o echipă serioasă, solidă, vreau să-i felicit și pe ei pe calea aceasta, mie personal mi-au lăsat o impresie foarte bună. Fără o falsă modestie, noi am făcut mereu adversarii să pară mai modești”, a declarat, pentru TMsport.ro, antrenorul Ghirodei.

Antrenorul Petrilei: „Poate nu am avut noroc”

De partea cealaltă, antrenorul echipei din Petrila, Aurel Moldovan, crede că diferența valorică dintre județele Timiș și Hunedoara s-au văzut în acest baraj. „A fost o dublă cu două jocuri grele. Cel de-al doilea, mai greu decât cel de acasă, deoarece am avut lipsă patru jucători din meciul tur. Aceștia din motive obiective nu au putut participa la meciul de astăzi. Dar eu sunt mulțumit de jucătorii care au luat locul celor care au lipsit și îi felicit pentru atitudinea din timpul jocului. Speram la Liga a 3-a și dacă am întâlnit Ghiroda. Poate nu am avut noroc. Am avut destule ocazii, la fel ca și Ghiroda. Am marcat și două goluri, care nu știu dacă au fost anulate pe merit. Sunt subiectiv, din poziția unde stăteam eu nu se vedea așa bine. Noi am avut un campionat cu 12 echipe, față de cel din Timiș, cu 18 echipe”, a declarat, , pentru TMsport.ro, antrenorul Petrilei.

ACS GHIRODA (TM) – INTER PETRILA (HD) 3-1 (în tur 2-1)(5-2 la general)
Alexandru Pătrașcu 1′, Alexandru Baranyi 55′, Bogdan Centea 90+1′ / Robin Perșe 76′

ACS Ghiroda: Dubou – Firuț, Stefanovici, Gavriluță, Damian – Mancaș, Naidin, Gaidoș, Budur – Baranyi, Pătrașcu
Rezerve: Ciui, Filimon, Dochița, Ciobanu, Mureșan, Popa, Centea
Antrenor: Vlad Bura

Inter Petrila: Santa – Matei, Kalai, Câmpean, Perșe – Drăgoescu, Torkoș, Mareș, Dolha – Horvath, Bocu
Rezerve: Gâmbuță, Sîrb, Coste, Tăian, Duma
Antrenor: Aurel Moldovan

Stadion: „Emilian Pavel” (Ghiroda – Timiș);
Arbitru: Paul Unimatan (Zalău – Sălaj);
Asistenți: Adrian Mărginean și Daniel Popa (ambii din Aiud – Alba);
Observatori: Marian Salomir (Cluj-Napoca – Cluj) și Antonie Burtea (Reșița – Caraș Severin).

Foto: TMsport.ro

Marius ANGHEL 26 Jun. 2017, 16:51 Stiri
Pe aceeași temă