ACS Berceni a smuls Cireșu din radăcini la Ianca!

03 Sep. 2011, 10:34 Stiri
ACS Berceni a smuls** Cireșu din radăcini la Ianca!

După două etape din care jucătorii de la Conpet Cireșu reușiseră să acumuleze patru puncte, și se părea că toată lumea este a lor, vineri după amiază, la Ianca, formația antrenată de Vasile Darie și Ionel Ivan a suferit o corecție severă din partea ACS-ului din Berceni, care s-a impus numai cu scorul de 4-0.

Brăilenii au avut 30 de minute în care au jucat (aproximativ) de la egal la egal cu mult mai valoroașii lor adversari, și chiar au avut câteva tentative de a marca prin Nicoliță (min. 6 și 16) și Oprea (min. 18), după care s-au tăiat ca maioneza. Oaspeții au pus stăpânire totală pe jocul disputat pe stadionul „Ștefan Vrăbioru” din Ianca, încă din minutul 31, atunci când Pivniceru a dat semnalul de luptă cu o „torpilă” de la 25 de metri scoasă greu de Stoica de sub bară. După ce același Pivniceru mai ratează încă o dată (min.34), ilfovenii au reușit deschiderea scorului prin Sandu, după un corner bătut de Barbu: 0-1 (min.35). Brăilenii au ultimile zvâcniri din acest meci în minutele 44 și 45, dar Baicu și Mușat nu au găsit cadrul porții lui Andreescu deși s-au aflat în poziții bune.

După pauză s-a jucat practic într-un singur sens, spre poarta brăileană deoarece defensiva gazdelor a fost practic inexistentă, iar jucătorii oaspeți au făcut absolut tot ceea ce au vrut pe teren, marcând însă doar de alte trei ori, dar ratând în schimb alte 5-6 ocazii uriașe de a înscrie. A fost mai întâi 0-2 chiar în minutul 48, atunci când Damian a centrat perfect în fața porții iar Funieru a marcat ca la antrenament în plasa unui portar brăilean depășit complet de fază. În minutul 57 Funieru a scăpat singur cu Stoica dar a șutat în el la 16 metri, mingea a revenit ilfoveanului care a retrimis spre poarta goală, dar Cotigă a respins de pe linia porții! Un minut mai târziu a venit rândul lui Pivniceru să fie singur cu portarul brăilean, dar a trimis pe lângă poartă de la 10 metri, din poziție centrală!!

În minutul 69 se produce inevitabilul: contraatac de manual purtat de Pivniceru și Funieru, iar după un un-doi spectaculos între cei doi ultimul rămâne singur cu Stoica și-l execută calm pe nevinovatul portar brăilean: 0-3!

O fază demnă de „cascadorii râsului” a avut loc în minutul 79, atunci când Funieru a scăpat iarăși singur cu portarul brăilean dar a șutat în acesta ieșit în întâmpinare, mingea i-a revenit ilfoveanului iar jucătorul din Berceni aflat singur-singurel la 7-8 metri de poartă, în poziție centrală, trimite incredibil pe lângă poarta goală!! A mai fost o situație de singur cu portarul a oaspeților ratată de Dedu (min.85), pentru ca trei minute mai târziu ACS Berceni să stabilească rezultatul final prin Lupeș, cu un șut imparabil de la 10-11 metri lateral stânga, direct în vinclul porții brăilene: 0-4!!

A fost în general o partidă controlată cu autoritate de ACS Berceni care a readus cu picioarele pe pământ o formație brăileană ce nu a avut în repriza secundă decât un singur șut mult peste poarta adversă expediat de Nicoliță (min. 60). Una peste alta a fost o victorie mai mult decât meritată a ilfovenilor, dar scorul de pe tabela de marcaj nu reflectă adevărata diferență de valoare dintre cele două formații, brăilenii fiind clar depășiți de aversarii lor la absolut toate capitolele posibile într-un meci de fotbal! Cele două echipe au avut următoarele componențe:

Conpet Cireșu: Stoica – Baciu (70 Stoian), Mușat, Cotigă, Grozea – Baicu, Percă, Crăciun (59 Huțu) – Oprea, Pușcașu, Nicoliță
Antrenor: Vasile Darie

ACS Berceni: Andreescu – Stan, Fâșie, Sandu, Ghinea – Frangu (83 Dedu), Damian, Funieru (80 Ștefan), Pivniceru (81 Lupeș) – Barbu (86 Moldoveanu), Marulis
Antrenor: Dumitru Bolborea

Au arbitrat foarte bine prahovenii Ovidiu Oprea (centru), Lucian Banu, și Marius Diaconu (asistenți).

Articol scris de Valentin Constantinescu

03 Sep. 2011, 10:34 Stiri
Pe aceeași temă