Academica și-a întărit atacul înaintea meciului cu Chindia. Vlad Rusu, transferat definitiv de la Viitorul

Marius ANGHEL 09 Sep. 2014, 12:43 Stiri
Academica și-a întărit atacul înaintea meciului cu Chindia.** Vlad Rusu, transferat definitiv de la Viitorul

Chindia Târgoviște joacă astăzi, de la ora 16:30, în Cupa României în fața echipei ACS FC Academica Argeș Pitești. Pentru echipa lui Nicu Croitoru a venit rândul Turului V, moment în care vor avea parte de prima partidă pe teren propriu în această competiție. Până acum, târgoviștenii au jucat numai în deplasare în întrecerea KO. Adversari au fost Titu (1-0), Valea Ursului (6-4) și AS Milcov (7-1). De partea cealaltă, Academica debutează în noul sezon al Cupei.

Formația argeșeană este nimeni alta decât FC Clinceni, mutată pe stadionul „Nicolae Dobrin”. În acest sezon, gruparea condusă de Dan Lăzărescu și-a propus promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Croitoru: „N-ar trebui să fie greu dacă vin cu echipa a doua”

Nicu Croitoru, antrenorul Chindiei, a prefațat pentru „Jurnal de Dâmbovița” meciul cu Academica Pitești: „Nu știu dacă ar fi un avantaj dacă Academica ar veni cu echipa a doua. Asta e treaba lor. Teoretic, jocul n-ar mai fi atât de greu dacă vin cu echipa a doua, deși și atunci poate să fie foarte greu, pentru că și jucătorii care vin din linia a doua vor să demonstreze că pot juca în prima echipă și cu siguranță vor face risipă de efort. Nu știu dacă asta ne va ajuta. Din câte am înțeles, și pe ei îi preocupă Cupa și tratează serios competiția”. Chindia nu are probleme de lot.

Lăzărescu: „Cei care vor intra în teren, vor da totul”

Academica Pitești s-a impus în ultima etapă de campionat, 3-0 acasă cu Gloria Buzău. Golurile victoriei au fost reușite de Dedu, Popovici și Vențer. „Mergem să câștigăm. Băieții trebuie să priceapă foarte bine asta. Am vorbit cu ei și își doresc mult să învingă. Pentru ei, este un avantaj că joacă acasă și că au disputat mai multe meciuri până acum. Nici nu vreau să mă gândesc la înfrângere. Cei care vor intra în teren, vor da totul. Noi suntem foarte ok la Pitești. Avem un obiectiv foarte clar: promovarea”, a declarat Dan Lăzărescu, președintele celor de la Academica.

Când a venit vorba de prima sau a doua echipă, Lăzărescu a fost puțin ezitant, lăsând de înțeles că este foarte probabil ca antrenorul Marius Baciu să ofere o șansă și celorlalți fotbaliști din lot: „Vom juca cu echipa a doua… Nu pot să spun că este chiar a doua, fiindcă și ceilalți fotbaliști pe care îi avem fac parte din lot și trebuie să-și demonstreze valoarea și locul de la noi. Vom da o șansă și celorlalți fotbaliști. Cam asta este și opinia antrenorului”.

Ieri, în ultima zi când au fost posibile transferuri în fotbalul românesc, Academica Pitești a mai legitimat un jucător. Este vorba de Vlad Rusu (24 de ani). Atacantul a jucat pentru argeșeni și sezonul trecut, însă sub formă de împrumut, de la Viitorul. Acum, jucătorul care a mai trecut și pe la Steaua este transferat definitiv de Academica.

Echipe probabile:

Chindia: Cristică – Pătru, Vătavu, Ispas, C. Dinu – Voinea, Penescu – R. Dobre, Anton, Cherchez – Popa. Antrenor: Nicu Croitoru
Academica: Lungu – St. Stancu, Fl. Popa, Vițelaru, Sg. Popovici – Olariu, B. Pătrașcu – Vențer, C. Dedu, H. Kone – Pătulea. Antrenor: Marius Baciu

Sursa: Jurnal de Dâmbovița

Marius ANGHEL 09 Sep. 2014, 12:43 Stiri
Pe aceeași temă