Abonați la victorie! Unirea Slobozia câștigă și cu Oltenița și bifează o triplă de moral

Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 14:34 Stiri

Săptămâna premergătoare Paștelui a fost încărcată pentru Unirea Slobozia. Ialomițenii au disputat trei meciuri într-o săptămână, reușind să obțină cele nouă puncte puse în joc. Au fost victorii trase la indigo, având în vedere scorul de 3-1, care tinde să devină specialitatea casei la formația din Bărăgan.

Liderul Metaloglobus a plecat învins cu 3-1 de la Slobozia, a urmat restanța cu Viitorul II, ca tripla să fie încheiată cu încă un succes, de această dată împotriva celor de la CSM Oltenița, tot cu scorul de 3-1.

Acest din urmă meci, desfășurat vineri, 14 aprilie, de la ora 17:00, dintre Unirea Slobozia și CSM Oltenița, ce a contat pentru etapa a 20-a a Seriei a 2-a a Ligii 3, ne-a prezentat două echipe cu o situație diametral opusă în clasament. Gazdele se aflau pe locul 2, cu 36 de puncte, în timp ce formația vizitatoare ocupa locul 11, cu 25 de puncte, la doar patru puncte de locul 12, ce asigură o posibilă retrogradare. Din dorința comună de victorie a rezultat un meci cu multe goluri, ratări și o eliminare.

Nici nu se fluierase bine startul jocului și asistăm la deschiderea scorului. Rotaru primește o pasă de la Ionică, Khalil îi fură mingea, pasează pentru Răduca (1), atacantul șutează la colțul lung și îl lasă fără replică pe Ștef. Cu handicap pe tabelă încă din start, oaspeții atacă și au o șansă de gol. În urma unui corner bătut înșelător de Marian Stoica (9), însă respins în cele din urmă de Cristică. În replică, Soare îl lansează pe Khalil, acesta scapă singur cu portarul, îi pasează lui Răduca (13), dar șutul său este respins de Radu Barbu din fața porții goale. Au urmat minute cu un joc de uzură, ambele formații fiind preocupate să nu greșească la mijlocul terenului. Monotonia a fost animată în finalul reprizei. Adrian Grigore execută cu efect un corner din dreapta, Răduca (40) sare să respingă, dar deviază nefericit balonul, suficient cât să îi schimbe traiectoria și să intre în poartă. Galben-albaștrii nu acuză șocul provocat de primirea golului și trec din nou în avantaj. Toma centrează din lovitură liberă în careu, Adăscăliței (42) se desprinde și reia cu capul pentru 2-1.

Marc Khalil s-a lipit din nou de gol

După odihnă, Vali Negru îl introduce pe Aldea pentru a da un alt tonus liniei mediene echipei oaspete. Schimbare ce s-a dovedit a fi inspirată. Toma livrează încă o centrare bună, dar Aldea (59) respinge din fața lui Khalil, care trebuia doar să îndeplinească o formalitate. Presiunea Unirii a continuat. Gherasim (66) depășește în viteză un fundaș, dar șutul său din marginea careului trece puțin peste poartă.

Speranțele Olteniței la un rezultat pozitiv s-au diminuat odată cu eliminarea celui mai periculos jucător vizitator, Adrian Grigore (71), pentru cumul de cartonașe galbene. Cu angrenajul dat peste cap de eliminare, elevii lui Vali Negru nu au mai contat în atac până la final, astfel că s-a jucat la o singură poartă. Pîslaru și Bucurică combină în viteză, ultimul centrează pentru Khalil (73), reluarea sa fiind deviată în corner. Forcingul Unirii continuă, Adăscăliței (77) centrează, Khalil și Teodorescu se invită reciproc să șuteze, mingea fiind respinsă până la urmă de Radu Barbu. Cursă pe stânga a lui Pîslaru (87), șutul său din careu îl întinde serios pe Ștef.

Călărășenii nu înțeleg avertismentul și peste două minute sunt nevoiți să scoată mingea din poartă pentru a treia oară. Teodorescu șutează din zona de 16 metri în bară, balonul sare la Marc Khalil (89), care pune latul și modifică pentru ultima dată tabela.

Cu cele trei puncte, Unirea Sloboyzia se menține pe locul a 2-lea, cu 39 de puncte, iar CSM Oltenița rămâne pe locul 11, cu 25 de puncte. Runda a 21-a rezervă o deplasare la Cernavodă pentru Unirea Slobozia, în timp ce oaspeții de la Oltenița vor evolua tot în deplasare, pe terenul liderului Metaloglobus.

Lazăr: „Dacă jucăm cum am făcut-o până acum, cred că până la sfârșitul campionatului nu ne mai încurcă nimeni”

Vizibil euforic după joc, fundașul Unirii, Gabriel Lazăr (foto mic, în roșu), ne-a oferit câteva impresii despre meciul cu Oltenița:

– Ați întâlnit o echipă din partea inferioară a clasamentului. Ce ne poți spune despre meci?
– Pot spune că ne-am mobilizat foarte bine în defensivă, iar atacul a funcționat perfect. Știam că suntem obosiți, pentru că este dificil să joci trei meciuri într-o săptămână, dar, per ansamblu, sunt mulțumit că am câștigat toate punctele puse în joc.

– Ai avut vreo emoție că veți fi egalați până la golul al treilea, care a adus liniștea în tabăra voastră?
– Nu am avut emoții, pentru că au rămas în zece și le-am spus colegilor din apărare să urcăm linia defensivă, pentru a respinge mai repede un eventual atac.

– Etapa viitoare întâlniți o echipă care v-a încurcat în tur, Axiopolis Cernavodă. Crezi că veți reuși să obțineți victoria de data asta?
– Dacă jucăm cum am făcut-o până acum, cred că până la sfârșitul campionatului nu ne mai încurcă nimeni. Avem un grup de jucători valoroși, jucăm de mult timp împreună, iar acestui grup i s-au adăugat achizițiile din vară și din iarnă.

– În plan personal, din vară te vedem tot la Unirea Slobozia?
– Da, îmi doresc să joc în Liga 2 cu Unirea Slobozia și să umplem stadionul cum o făceam la victoriile cu Rapid și Iași.

UNIREA SLOBOZIA – CSM OLTENIȚA  3-1
Adrian Răduca 1′ , Mihai Adăscăliței 42′ , Marc Khalil 89′ / Adrian Răduca 40′ – autogol

Cristică – Drăguț, Topor, G. Lazăr, M. Bucurică – M. Adăscăliței, Soare (cpt.)(Teodorescu 70′) – C-tin. Toma, Răduca (Pîslaru 55′), Gherasim – Khalil
Rezerve neutilizate: Burecu – Călin, Radu, Lemnaru, Năstase
Antrenor: Ion Ionescu

Ștef – D. Barbu, Lupașcu, R. Barbu (cpt.), Ad. Grigore – S. Rotaru (Al. Roman 57′), M. Stoica, Udrea, Tontea (Al. Aldea 46′), Vasilescu (L. Dică 90′), C. Ionică
Rezerve neutilizate: Budeanu – Palade, Ilie, Constantin
Antrenor: Valentin Negru
Eliminat: Adrian Grigore 71′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: 1 Mai (Slobozia); Spectatori: 600; Arbitru: Marcu Claudiu (Constanța); Asistenți: Mocanu Florin (Tărgoviște) și Onicescu Ion (Târgoviște); Observatori: Coșoreanu Dumitru (Galați) și Mureșan Ioan (București).

Articol și foto de Ștefan NEGREA

Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 14:34 Stiri
Pe aceeași temă