Rapid a bifat al doilea transfer al anului și a renunțat la încă cinci jucători. Giuleștenii i-au luat mijlocașul unei adversare din campionat

Până la reunire programată marți, 15 ianuarie, de la ora 12:00, la baza Coresi, Rapid face noi schimbări în lot, atât la capitolul achiziții, cât și la despărțiri, dar, totodată, își pune la punct și cantonamentul pe care îl va desfășura în Turcia.

După fundașul stânga Cătălin Oanea (19 ani), adus de la liderul Ligii 2, Sportul Snagov, Rapid a bătut palma cu încă un tânăr jucător. Alin Turbatu (19 ani), un mijlocaș descris de giuleșteni ca fiind iute și tehnic, dar și cu un șut foarte bun, a semnat cu formația antrenată de Daniel Pancu și e a doua achiziție a iernii. Jucătorul vine de la colega de serie CSM Oltenița, iar în meciul direct, câștigat de alb-vișini cu 3-1, a înscris golul călărășenilor.

„Mă bucur foarte mult că am ajuns la Rapid, este o echipă foarte mare, cu o galerie foarte frumoasă, și sper să reușim împreună să realizăm toate obiectivele clubului, iar în vară să ne bucurăm de promovarea în liga secundă”, a spus Turbatu pentru fcrapid.ro.

Crescut la juniorii Sportului Studențesc, Turbatu a mai evoluat la Regal Sport, a fost pentru o scurtă perioadă și în lotul Stelei, iar în turul campionatului a marcat de trei ori pentru CSM Oltenița, având și o reușită în Cupa României.

Încă cinci despărțiri

La capitolul despărțiri, pe lângă Alin Lădaru (29 ani) și Andrei Dovreac (20 ani), Rapid a anunțat că nu se va mai baza din retur nici pe Alexandru Burlacu (25 ani), Adrian Boian (20 ani), Alexandru Costache (19 ani), Adrian Mitea (22 ani) și Sergiu Jurj (20 ani). Mitea a decis să se lase de fotbal și să se dedice în totalitate studiilor și carierei de kinetoterapeut, cu care a cochetat și înainte să vină la echipa din Giulești, în timp ce Jurj se întoarce la clubul de unde fusese împrumutat în vară, U Craiova.

Primii doi adversari din cantonamentul din Turcia, stabiliți

Cât privește programul de pregătire, dacă reunirea e programată marți, giuleștenii vor desfășura apoi primul amical sâmbăta viitoare, pe 19 ianuarie, de la ora 13:00, tot la baza Coresi, cu Carmen, fosta adversară din Liga a 4-a București.

La începutul lunii februarie se merge în cantonament în Turcia, timp de două săptămâni la Lara, Antalya. Acolo vor susține și câteva meciuri amicale, doi dintre adversari fiind deja stabiliți: Szeged Grosics Akademia (locul 2 în liga a treia din Ungaria), pe 8 februarie, și cu NK Jedinstvo Bihac (locul 3 în liga secundă din Bosnia), pe 13 februarie.

Înainte de reluarea campionatului, Rapid e lider în Seria 2 din Liga 3. Giuleștenii au 38 de puncte, patru avans față de Unirea Slobozia. CS Afumați completează podiumul, cu 32 de puncte.

Pe aceeași temă