Alte trei victorii la „masa verde” dictate de FRF în Liga 3 schimbă clasamentele. CSM Focșani o comite a doua oară în acest retur, iar SC Oțelul profită

Marius ANGHEL 28 May. 2019, 15:12 Stiri

Pentru a treia săptămână la rând, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal dă verdicte care influențează clasamentele din campionatul Ligii 3.

Ediția 2018-2019 a celui de-al treilea eșalon s-a încheiat odată cu desfășurarea etapei din weekendul trecut, însă clasamentele finale ale celor cinci serii nu sunt încă bătute în cuie. De exemplu, ieri, 27 mai, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dictat victorii la „masa verde” în alte două meciuri desfășurate în acest retur. Departamentul Competiții al FRF a descoperit neregulile, a făcut sesizare, iar acum s-au dat verdictele.

CSM Focșani, la al doilea meci pierdut la „masa verde” în acest retur

În Seria 1, CSM Focșani a comis-o pentru a doua oară în acest retur și a ajuns să piardă patru puncte câștigate pe teren.

Prima gafă a făcut-o în meciul din deplasare cu KSE Târgu Secuiesc, desfășurat pe 30 martie, în etapa a 20-a. Atunci l-a utilizat în stare de suspendare pe Ionuț Manu, astfel că a pierdut cu 3-0 jocul încheiat pe teren la egalitate, scor 1-1.

Mai nou, Departamentul Competiții al FRF a descoperit că clubul din județul Vrancea a comis greșeli și în partida de pe teren propriu cu SC Oțelul Galați, desfășurată pe 14 aprilie, în etapa a 23-a. L-a utilizat în stare de suspendare pe jucătorul Claudiu Mihai, astfel că a pierdut cu 3-0 jocul câștigat pe teren propriu cu 2-1.

„În baza art. 83/10/1 RD cu aplicarea art. 34 din RD CSM Focșani se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei ACS Suporter Oțelul Galați) și i se aplică o penalitate sportivă de 1600 lei”, a fost verdictul Comisiei de Disciplină și Etică.

Schimbarea acestui rezultat duce, totodată, și la modificări în clasamentul Seriei 1. Astfel, SC Oțelul ajunge pe 56 de puncte acumulate în acest sezon, în loc de 53, însă rămâne pe locul 3, fiindcă a doua clasată, Bucovina Rădăuță, are 57 de puncte. În schimb, CSM Focșani rămâne cu 46 de puncte în loc de 49 și cade de pe locul 5 pe 6, fiind depășită de Foresta Suceava, care avea tot 49 de puncte, însă care stătea mai prost la rezultate directe.

CSM Oltenița oricum retrogradase

A doua partidă în care Comisiei de Disciplină și Etică a dictat victorie la „masa verde” a fost cea dintre CSM Oltenița și CS Tunari. 

În meciul desfășurat pe 11 mai, în cadrul etapei a 28-a a Seriei a 2-a, CSM Oltenița a comis gafa de a-l utilizat în stare de suspendare pe jucătorul Marian Obreja. Astfel, echipa din județul Călărași va pierde cu 3-0 meciul de pe teren propriu cu CS Tunari pe care oricum îl cedase cu 1-2.

„În baza art. 83/10/1 RD cu aplicarea art. 34 din RD ACSM Oltenița se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei CS Tunari) și i se aplică o penalitate sportivă de 1600 lei”, a fost verdictul Comisiei de Disciplină și Etică după sesizarea făcută de Departamentul Competiții al FRF.

În urma acestei decizii, în clasamentul Seriei a 2-a nu se schimbă prea multe lucruri, doar golaverajul. CS Tunari rămâne pe locul 6, cu 43 de puncte, dar acum are golaveraj 57-31 în loc de 56-32. În timp ce CSM Oltenița rămâne cu 24 de puncte și are golaveraj 31-61 în loc de 32-60. Echipa din județul Călărași a terminat sezonul pe locul 14 din 15 și retrogradează în Liga 4.

Verdict de înfrângere cu 3-0 și împotriva celor de la „CFR Cluj 2

Totodată, Comisiei de Disciplină și Etică a FRF a dictat victorie la „masa verde” și în meciul dintre CFR Cluj 2 și Sticla Arieșul Turda, scor 0-3.

Echipa secundă a campioanei României a pierdut jocul fără să îl susțină, fiindcă medicul n-a mai ajuns la fața locului. Ambulanța venită cu întârziere la meci avea doi asistenți, nu și medicul delegat, astfel că s-a așteptat 15 minute, conform regulamentului, arbitrul Claudiu Gaitin (Timișoara) a fluierat finalul.

Fiindcă tot au venit la stadion, cele două echipe au au jucat un amical, format din două reprize a câte 30 de minute.

„În baza art. 83/1/b coroborat cu art. 86/12 din RD raportat la art. 54 din ROAF cu aplicarea art. 34 din RD FC CFR 1907 Cluj SA 2 se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei ACS Sticla Arieșul Turda) și i se aplică o penalitate sportivă de 1100 lei”, a fost verdictul Comisiei de Disciplină și Etică.

În Seria a 5-a, Sticla Arieșul Turda a terminat sezonul pe locul 7, cu 50 de puncte, în timp ce CFR Cluj 2 s-a clasat pe poziția a 8-a, cu 50 de puncte.

Zece rezultate la „masa verde” decise în ultimele trei săptămâni

În ultimele trei săptămâni, Comisiei de Disciplină și Etică a dictat victorii la „masa verde” împotriva echipelor CSM Focșani (Seria 1), de două ori, Gloria Lunca Teuz Cermei (Seria 4), ACS Fotbal Comuna Recea, Gaz Metan Mediaș 2 (ultimele două din Seria 5), Sănătatea Darabani (Seria 1), CS Făurei (Seria 2) și FC Pucioasa (Seria 3) și, mai nou, și împotriva celor de la CSM Oltenița și CFR Cluj 2.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 28 May. 2019, 15:12 Stiri
Pe aceeași temă