A învins cancerul, e lider cu echipa pe care o antrenează și în 2019 vrea să readucă Jiul în Liga 1. „Clubul va împlini 100 de ani și vrem să sărbătorim cu o promovare”

Marius ANGHEL 26 Dec. 2017, 12:21 Stiri
A învins cancerul, e lider cu echipa pe care o antrenează și în 2019 vrea să readucă Jiul în Liga 1.**

Dan Vasilică, antrenorul liderului Seriei a 4-a a Ligii 3, ACS Șirineasa, lămurește situația în ceea ce privește despărțirea de unii jucători și spune că echipa va merge mai departe cu Mihai Mincă și cu noii jucători transferați.

Zvonurile că ACS Șirineasa se va desființa a bulversat, iar renunțarea la anumiți jucători, precum Florin Costea, Leonard Manole sau Marian Anghelina, a întărit și mai mult suspiciunile. Dar antrenorul Dan Vasilică lămurește situația clubului pe care l-a preluat pe parcursul turului și l-a menținut pe primul loc în Seria a 4-a. „Acesta a fost modul nostru amiabil de a ne despărți de unii jucători. Unii au jucat câteva minute, unii deloc, iar alții ne-au spus că au oferte. Pe Costea, Manole și Anghelina îi  văd oricând în primele ligi. Le mulțumim pentru aportul lor adus la zestrea de puncte a echipei. Clubul a dat dovadă de seriozitate maximă, despărțindu-se pe cale amiabilă de acești jucători. Mihai Mincă a rămas în lot alături de juniorul Sergiu Mihalache și vom mai aduce un portar. În prezent se discută cu jucători de Liga 1 și Liga 2 pentru completarea lotului”, a spus Vasilică.

Am găsit la Petroșani un staff stufos, prea stufos pentru Liga a 3-a

Dan Vasilică a primit mână liberă de la finanțatorul Nicolae Sarcină, astfel că, din retur, își va alege un nou staff, după ce și secunzii Mangalagiu și Militaru și-au reziliat contractele în această iarnă. „Am găsit la Petroșani un staff stufos. Prea stufos pentru Liga a 3-a. Stafful avea șapte oameni, antrenor principal, doi antrenori secunzi, doi antrenori cu portarii, un preparator și un maseur. Și toate astea la Liga a 3-a. Eu o să-mi aduc un antrenor secund, vom avea un antrenor cu portarii. De prepararea fizică mă voi ocupa tot eu, pentru că am pregătire în aceste domeniu. Nu mă deranjează că spun despre mine că vin din lumea artelor marțiale. Am venit în fotbal pentru că îmi place și am început de jos. Am luat-o treptat, de Liga a 4-a, unde am promovat cu Internațional Bălești. Sunt dispus să învăț. Vin dintr-o ramură sportivă unde disciplina este cuvântul de ordine”, spune Vasilică.

„Din vară ne vom numi Jiul, iar în anul 2019, când Jiul va avea 100 de ani, noi dorim să le oferim suporterilor promovarea în Liga 1”

Pe lângă un staff tehnic numeros, Șirineasa avea și mult prea mulți jucători pentru nivelul la care joacă. Planul conducătorilor este să schimbe denumirea clubului în Jiu Petroșani, iar în 2019 echipa să promoveze în Liga 1. „Nu s-a pus niciodată problema ca echipa aceasta să se desființeze. Au fost doar zvonuri aiurea. Ne-am despărțit de niște jucători și din iarnă vor veni alții. Oricum aveam un lot format din 29 de jucători. Rețineți, 29. De la anul, din vară, ne vom numi Jiul, iar în anul 2019, când Jiul va avea 100 de ani, noi dorim să le oferim suporterilor promovarea în Liga 1. Pentru că, da, asta vream să facem. Să readucem Jiul a acolo unde îi este locul, iar oamenii cunoscători de fotbal din zonă merită acest lucru. Au venit într-un număr destul de mare la meciuri și ne-au încurajat în permanență. Suntem pe primul loc, dar orice adversar ne poate pune problemă. Vrem să începem returul ca și cum am avea zero puncte, fără să ne uităm în spatele nostru. Craiova, Reșița și Sebișul sunt echipele care ne pot pune probleme dacă nu ne vom mobiliza. Vreau ca jucătorii mei să aibă fiecare în parte calități de lideri și să dea dovadă de seriozitate maximă”, a mai declarat Vasilică.

Investește sute de milioane în tehnologie

Fiecare meci al echipei sale îl filmează și apoi îl ia la puricat. A investit sute de milioane în tablete ultra performante, dar și în aparatură video de ultimă generație. Randamentul fiecărui jucător în parte este calculat și analizat de antrenorul Dan Vasilică. Cât a alergat, câte pase a dat, câte greșeli, cât de bine a stat în teren, toate acestea se află pe tableta personală a antrenorului, de care este nedespărțit.

„Consider că în fotbal trebuie să te folosește de toate mijloacele moderne și să fii la curent cu toate noutățile tehnologice din domeniu. Sunt de părere că în fotbal cine stă pe loc rămâne în urmă. De aceea ne dorim ca pe viitor să colaborăm cu o firma care asigură monitorizarea parametrilor și efortului fizic în Liga 1″, spune Dan Vasilică, practicant al artelor marțiale timp de peste 25 de ani și posesor al centurii negre cu 2 Dan.

A învins cancerul

Spiritul lui de luptător și mentalitate puternică l-au ajutat pe Dan Vasilică să învingă o boală nemiloasă. În urmă cu câțiva ani tehnicianul a fost diagnosticat cu cancer hepatic, boală pe care a învins-o. „Am avut o operație grea. Medicii mi-au interzis orice legătură cu fotbalul. Dar fotbalul este viața mea și am rămas în fotbal”, spune  Dan Vasilică.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 26 Dec. 2017, 12:21 Stiri
Pe aceeași temă