A fost panică în defensiva Petrolului la ultima fază a meciului cu Industria Galda! Portarul de peste 100 de kg al echipei din Alba a urcat în careul advers și a picat peste Avram

Marius ANGHEL 26 Sep. 2019, 11:01 Stiri

Petrolul a întâlnit în 16-imile Cupei României cel mai slab adversar peste care putea da în această fază, dar și peste cel mai gras portar din primele trei ligi. Industria Galda a pierdut toate meciurile desfășurate în acest sezon în Liga 3, cinci la număr, iar în poartă îl are pe Cătălin Suciu, un goalkeeper care își sperie adversarii mai mult cu kilogramele pe care le are decât prin jocul său. Cu toate acestea, formația ploieșteană, care venea după o remiză cu ultima clasată din Liga 2 (1-1 acasă cu Sportul Snagov) și o înfrângere la scor în fața penultimei echipe din clasament (0-4 la „U” Cluj), a arătat la Galda de Jos, în județul Alba, că încă suferă, fiindcă a învins-o pe Industria doar cu 1-0. Golul decisiv al calificării în optimile Cupei României a fost marcat de Younes Hamza, aflat la primul meci ca titular de la revenirea la Petrolul.

Cu avantaj fragil pe tabela de marcaj, Petrolul a tremurat la ultima fază a meciului. La un corner al Industriei, în careul ploieștenilor a urcat chiar și portarul de peste 100 de kilograme Cătălin Suciu. Au fost momente de panică atunci când Suciu a sărit la minge să reia cu capul, la prima bară, și după ce s-a ciocnit cu omologul său, Raul Avram, a picat peste acesta. Portarul Petrolului a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar a scăpat teafăr, fără nicio accidentare.

Cătălin Suciu: „A fost un meci unic pentru mulți dintre noi”

La final, portarul Cătălin Suciu era încântat că echipa sa a întâlnit-o pe Petrolul și a cedat la limită. „A fost un meci unic pentru mulți dintre noi, suntem mândri că am ieșit cu capul sus, chiar dacă nu am fost învingători. Cu așa ambiție și dăruire, puține echipe vor reuși să acumuleze puncte cu Industria. Ne-am testat forțele cu Petrolul și ne am dat seama că se poate. Mulțumim tuturor care ne au fost alături și sperăm prin evoluțiile noastre să ne redresam în campionat”, a spus, citat de Ziarul Unirea, Cătălin Suciu.

Părerea generală a fost că Industria și-a depășit condiția cu Petrolul, punând probleme unui adversar net superior în privința bugetului și al pretențiilor.

„Cum am zis înainte de meci că vrem să ieșim cu capul sus de pe teren și să lăsăm o impresie bună publicului. Ne-a învins o echipă ce se bate la promovare în Liga 1, dar cred că meritam și noi să marcăm. Ne rămân meciurile din campionat și ne dorim să iesim de acolo, din subsol. Vreau să le mulțumesc suporterilor care au venit să ne susțină”, a declarat și căpitanul Daniel Lupșan.

„Ne-am prezentat onorabil, atât pe teren, unde am jucat de la egal cu egal împotriva Petrolului, dar și la capitol organizatoric, motiv pentru care trebuie să mulțumim Primăriei, Jandarmeriei și forțelor de ordine”, a punctat Marcel Georgiu, președintele Industriei Galda.

Echipa din Alba a avut o mare situație de gol cu Petrolul, când scorul era 0-0. Costea a lovit transversala cu un șut de la 25 de metri.

CITEȘTE și: Younes Hamza o califică pe Petrolul în optimile Cupei României. Tunisianul, la primul gol în tricoul „lupilor” după revenirea la Ploiești

Foto: Ziarul Unirea

Marius ANGHEL 26 Sep. 2019, 11:01 Stiri
Pe aceeași temă