Știința Miroslava visează din nou la promovare. Președintele Acatrinei: „Ar fi un vis împlinit”

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 06 Dec. 2016, 11:20 Liga 3
Știința Miroslava visează din nou la promovare.** Președintele Acatrinei:

După ratarea incredibilă a promovării în urmă cu două sezoane, când echipa a pierdut pe final meciul din ultima etapă cu Bucovina Pojorâta, la Miroslava a început să încolțească din nou ideea de a juca în liga secundă. Parcursul fabulos al echipei din ultima parte a turului, cu cinci victorii consecutive, le-a dat încredere ieșenilor, iar jucătorii și oficialii încep să se gândească din nou la promovare. Victoria obținută în fața liderului AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (2-1) a redus diferența față de primul loc la doar 5 puncte, astfel că lupta pentru șefie în Seria 1 a Ligii 3 se anunță destul de echilibrată în retur.

Mutare inspirată pe banca tehnică

Astfel, demiterea antrenorului Dănuț Munteanu în urmă cu cinci etape a fost de bun augur pentru Știința, rezultatele venind pe bandă rulantă în ultimele cinci etape din tur. Ca interimar, Irinel Ionescu a debutat cu un succes pe teren propriu, pentru ca apoi să spargă gheața în deplasare, acolo unde Miroslava nu câștigase niciodată în acest sezon. Din etapa a 13-a s-a refăcut echipa de antrenori care implică Miroslava în lupta pentru promovare, cu Cristi Ungureanu în postura de principal, iar parcursul fără cusur a fost încununat sâmbătă cu un meci fantastic realizat în fața liderului Csikszereda.

Președintele se gândește la locul I

Președintele Daniel Acatrinei nu neagă că se gândește la promovare, dar spune că totul depinde de bugetul de care va dispune echipa în retur. „Cu o pregătire bună în iarnă, ne putem schimba obiectivul. Eu îmi doresc acest lucru de când am venit la această echipă, ar fi un vis împlinit să promovăm. Anul acesta ar fi o șansă pentru noi și sperăm să o fructificăm. În prima etapă din retur vom juca pe teren propriu cu echipa de pe locul 2, iar un nou succes ne-ar menține în cărți pentru locul 1”, spune Daniel Acatrinei.

Cristi Ungureanu: „Mă bucur că am revenit la Miroslava, e a doua mea casă”

Revenit în urmă cu câteva etape la echipă după aproape un an, antrenorul Cristi Ungureanu a fost unul dintre artizanii acestei serii de excepție a Științei. Tehnicianul s-a întors la Miroslava după o experiență în Germania și speră să ducă echipa în liga secundă.

„Am fost extrem de dezamăgit după acea ratare a promovării în liga a doua, în urmă cu două sezoane, și am vrut să încerc altceva. Am plecat să antrenez în Germania. Mă bucur că am revenit la Știința, pe care o consider a doua mea casă. Eu am încredere în acest grup și sunt convins că vom face lucruri frumoase și în retur. Probabil vom întări lotul, în funcție de ce dorește și de ce bani vom avea”, a precizat antrenorul Cristi Ungureanu.

Medie de două goluri pe meci în tur

Știința Miroslava a marcat 35 de goluri în prima parte a sezonului, din care 7 consemnate în Cupa României (4-1 la Preutești, 2-0 la Roman și 1-3 cu Dacia Unirea Brăila la Uricani). În campionat, ieșenii au marcat 28 de goluri în 14 meciuri, având o medie de două goluri pe meci.

VEZI CLASAMENTUL la finalului turului în Seria 1 a Ligii 3

Clasamentul marcatorilor Științei în acest sezon:

Alexandru Marin 5
Mădălin Crengăniș 5
Ovidiu Tăcuțanu 4
Ionuț Panțîru 3
Andu Moisi 3
Alexandru Taciuc 2
Dănuț Munteanu 2
Răzvan Gorovei 2
Alexandru Izmană 1
Petru Agrigoroaei 1

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 06 Dec. 2016, 11:20 Liga 3
Pe aceeași temă