Speriată de acțiunile DNA, Primăria Pitești a blocat salariile jucătorilor lui Sinescu

Marius ANGHEL 03 Apr. 2014, 17:39 Liga 3
Speriată de acțiunile DNA,** Primăria Pitești a blocat salariile jucătorilor lui Sinescu

Echipa de fotbal a Primăriei Pitești nu traversează o perioadă fastă din punct de vedere al rezultatelor, dar nici din punct de vedere financiar. Conducătorii de la SCM Argeșul Pitești au recu­noscut acest lucru în cadrul conferinței săp­tămânale de presă a Pri­măriei Pitești.

La întâlnirea de ieri cu mass-media, viceprimarul Cornel Ionică a spus că s-au alocat bani din bugetul local pentru echipă, însă aceștia nu pot ajunge momentan pe cardurile jucătorilor din mai multe considerente: „Din păcate, nu găsim o soluție legală pentru ca banii să fie transferați în conturile jucătorilor. Este o situație la care nu ne așteptam că o să ajungem, dar noi facem tot posibilul să găsim o soluție rapidă, pentru a avea acces legal la acești bani. Nu pot să neg faptul că jucătorii nu și-au mai primit banii de patru luni. Știm cu toții că sunt echipe care sunt ajutate de autoritățile locale, iar aici pot da exemplu formațiile din Iași, Mioveni sau Piatra Neamț. Nu putem uita și de e­chipa din Ploiești, care acum face destule drumuri pe la DNA, iar noi nu ne dorim să ajungem în a­ceastă situație”.

Președintele Consiliului de Administrație de la SCM Argeșul Pitești a vorbit și despre venirea echipei FC Clinceni, din vară, la Pitești. „Deocamdată nu este nimic bătut în cuie. Noi încercăm să găsim soluții pentru a readuce fotbalul argeșean pe prima scenă fotbalis­tică, pentru că vedeți că avem deja probleme cu SCM în privința promovării. Ne dorim să aducem la Pitești echipe precum Steaua, Dinamo sau CFR Cluj. Noi vom încerca să preluăm brandul FC Argeș, dar nu și datoriile lăsate de cei din urmă”, a spus Ionică.

Sinescu: „Piteștiul trebuie să revină în Liga I”

Antrenorul Valentin Sinescu a comentat posibilitatea ca echipa de Liga a II-a, FC Clinceni, care este angrenată în lupta pentru promovare, să joace meciurile din sezonul viitor pe stadionul Nicolae Dobrin. Tehnicianul grupării din Trivale spune că autoritățile trebuie să facă tot posibilul pentru a readuce Piteștiul pe prima scenă fotbalistică a țării.

Sinescu este convins că, dacă echipa va avea și rezultate, oamenii vor veni la stadion: „Trebuie să privim obiectiv această situație. Mă uit acum cum se clamează într-un oraș mare al țării cu tradiție fotbalistică, unde există o echipă foarte iubită, cu un stadion la standarde internaționale și cu o capacitate destul de generoasă, în care toată suflarea fotbalistică este indignată că nu se acordă sprijinul firesc. Dar eu pun problema așa, unde este educația noastră a publicului iubitor de fotbal? Dacă fanii ar fi venit la stadion în număr mare, bugetul unei echipe ar fi fost acoperit în proporție de 70%. Este tipic occidental, firesc. Noi suntem atât de tributari contextului social, faptului că suntem copleșiți de probleme încât frustrările ne domină și găsim stadionul ca o locație unde venim să ne refulăm. Eu cred că readucerea Piteștiului în prima ligă, dacă va promova Clinceniul, este un lucru foarte bun, pentru că încet-încet toate aceste considerente ținînd de tradiție vor dispărea, iar atunci, echipa va atrage cu siguranță specatori. Este păcat ca Piteștiul să nu fie în acest cerc, având în vedere faptul ce a însemnat Argeșul în fotbalul românesc”.

Dulcea și Tameș, absenți

În confruntarea de mâine, de la ora 17, de pe propriul teren, cu Chindia Târgoviște, antrenorul Valentin Sinescu nu se va putea baza pe doi dintre oamenii de bază. Tameș a fost eliminat în meciul de acum două săptămâni cu Fortuna și a primit două etape de suspendare, iar atacantul Adrian Dulcea nu s-a mai antrenat de la meciul cu Fortuna, din cauza unor probleme medicale. „Toată săptămâna trecută a lipsit, iar de două zile se antrenează separat. Nu voi miza pe el”, a spus Sinescu despre Dulcea.

Schimbări în echipă

Principalul grupării din Trivale va face mai multe modificări în primul 11-ce față de meciul de acum două săptămâni cu Fortuna Câmpina. Sinescu are mari așteptări de la cei care vor intra în teren: „Eu sunt convins că cei care îi vor înlocui pe Dulcea și Tameș vor face tot posibilul să demonstreze că, făcând parte din acest lot, se pot ridica la nivelul pretențiilor pentru orice partidă. În afară de cei doi, mai am și câteva semne de întrebare, unde sper eu ca, până la startul partidei, ele să fie risipite”, a spus tehnicianul alb-violeților.

„Trebuie să ai șansă”

Valentin Sinescu spune că, dacă fotbaliștii săi vor fi mult mai concentrați în fața porții, nu au cum să nu câștige meciul cu Chindia. Tehnicianul spune că, în meciul de acum două săptămâni, echipa a avut ghinion: „Etapa trecută am jucat cu Fortuna, marea favorită în această serie, care în prima repriză nu știa unde se află. Eu auzeam dialogurile lor la nivelul gazonului, iar așa de subordonați tactic au fost încât nu au găsit niciun fel de rețetă în afară de întrebări fără răspuns. În loc să avem noi 2-0 la pauză, într-un moment de superficialitate coroborat cu lipsa de șansă, s-a făcut 0-1. Deci se poate întâmpla orice. Ca să câștigi un meci, trebuie să ai și șansă”.

Au intrat în cantonament

Fotbaliștii de la SCM Argeșul Pitești sunt condamnați să câștige partida de mâine, cu Chindia. Antrenorul Valentin Sinescu a cerut ca jucătorii să fie cu gândul doar la importanța partidei, iar de aseară, echipa a intrat în cantonament la Complexul Sportiv Bascov, unde se antrenează loturile naționale de kaiac-canoe, lupte, haltere. Jucătorii piteșteni vor sta în cantonament până în ziua meciului care poate fi crucial pentru viitorul echipei.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 03 Apr. 2014, 17:39 Liga 3
Pe aceeași temă