„Fabrica” de talente din Trivale a fost redeschisă! Săndoi: „După Craiova, tot timpul Piteștiul a fost un izvor de fotbaliști valoroși”. Promisiunile primarului față de FC Argeș

Marius ANGHEL 22 May. 2018, 13:09 Diverse

Centrul de Copii și Juniori „Leonte Ianovschi”, pepiniera principală a FC Argeș, s-a redeschis marți dimineață. Centrul a trecut printr-un amplu proces de modernizare, lucrările fiind efectuate în aproximativ șase luni. La inaugurare au participat primarul Piteștiului, Cornel Constantin Ionică, conducerea clubului din Liga 2 și antrenorul Emil săndoi, Mihai Ianovschi, fiul regretatului Leonte Ianovschi, antrenorii de la grupele de juniori ale clubului din Trivale, foste glorii alb-violete, dar și copiii de la mai multe grupe de juniori.

Costul total al investiției de la Centrul de Copii și Juniori „Leonte Ianovschi” a fost de 350.000 lei, iar baza sportivă îndeplinește acum toate condițiile pentru performanță. S-au înlocuit instalațiile sanitare, electrice, mobilierul, s-a refăcut hidroizolația clădirii, s-a schimbat centrala termică, mașina de spălat echipamentul, s-au montat instalațiile de aer condiționat și s-a zugrăvit toată clădirea. De acum încolo, juniorii alb-violeți vor beneficia de cele mai bune condiții de pregătire, având toate atuurile pentru a face performanță.

„FC Argeș și stadionul sunt prioritățile noastre”

Primarul Cornel Ionică a declarat că Municipalitatea va acorda și de acum încolo o atenție deosebită Centrului de Copii și Juniori. „Am luat decizia de a reabilita în totalitate acest Centru de Copii și Juniori care de-a lungul timpului a dat fotbaliști la cel mai înalt nivel. Copii au acum toate condițiile pentru a face performanță. Toți piteștenii trebuie să știe că la clubul FC Argeș nu se percep niciun fel de taxe și pot să-și aducă copii la noi pentru a face fotbal. Le asigurăm toate condițiile pentru a face performanță. Suntem conștienți că acești copii pe care îi creștem acum, vor reprezenta viitorul fotbalului piteștean. Avem antrenori specializați care se preocupă permanent de instruirea acestor copii”, a spus edilul șef al Piteștiului.

Ionică a spus și care sunt prioritățile principale ale autorităților pentru următorul sezon. „În domeniul sportului vor fi modernizarea stadionului Nicolae Dobrin și promovarea echipei FC Argeș în Liga 1 în sezonul 2018-2019. Îl asigurăm pe domnul profesor Emil Săndoi că vom întări echipa cu jucători valoroși pentru a reuși să revenim în primul eșalon. În privința stadionului, vă anunț că suntem în pole-posițion pentru aprobarea finanțării prin Compania Națională de Investiții. Cel mai probabil, în 2019 vom primi OK-ul pentru modernizarea stadionului Nicolae Dobrin. Din discuțiile pe care le-am avut până acum, ni s-a spus clar că prioritare rămân cele trei stadioane care vor găzdui Campionatul European din 2020”, a transmis Cornel Ionică.

Mihai Ianovschi: „Centrul are în spate o adevărată istorie”

Antrenorul Mihai Ianovschi, fiul celui care a pus bazele Centrului de Copii și Juniori, își dorește ca tehnicienii care se ocupă de pregătirea copiilor să continue munca tatălui său.

„Mă bucur foarte mult că s-a reușit această investiție. Centrul a fost dat în folosință în 1973 iar aici s-au format sute de fotbaliști valoroși cu care Piteștiul se poate mândri. Îmi doresc ca antrenorii care pregătesc grupele de juniori să ducă tradiția mai departe iar Piteștiul să scoată din nou fotbaliști de mare valoare. Acest Centru de Copii și Juniori are în spate o adevărată istorie. Voi urmări foarte atent activitatea și voi fi foarte exigent cu lucrurile care se vor face de acum încolo. Felicit autoritățile locale și pe primarul Cornel Ionică pentru că s-au implicat în renovarea și modernizarea acestei baze sportive”, a spus Mihai Ianovschi.

Săndoi: „Piteștiul va mai scoate fotbaliști de valoare”

Emil Săndoi este convins că Piteștiul va reuși să mai scoată pe piață jucători valoroși, așa cum a făcut-o în repetate rânduri în trecut.

„După Craiova, tot timpul Piteștiul a fost un izvor important de talente care a dat fotbalului românesc jucători foarte importanți. Sunt sigur că și de acum încolo vor apărea fotbaliști de mare valoare. Prin investiția făcută de primăria Pitești, copii au acum toate condițiile pentru a face performanță. Felicit autoritățile locale pentru această investiție făcută în domeniul sportului. Cu baze moderne de pregătire și cu o implicare totală din partea factorilor de decizie, pot fi atrași foarte mulți copii către sportul rege”, a comentat și antrenorul echipei FC Argeș.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 22 May. 2018, 13:09 Diverse
Pe aceeași temă