Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș se duelează în ”finala campionatului”, cu calificarea matematică la baraj pe masă. Ce spun conducătorii celor două cluburi arădene din Seria a 8-a a Ligii 3

Călin MNERIE 15 Apr. 2021, 14:42 Liga 3
Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș se duelează în ”finala campionatului”, cu calificarea matematică la baraj pe masă. Ce spun conducătorii celor două cluburi arădene din Seria a 8-a a Ligii 3

CS Afumați, Mostiștea Ulmu (ambele din Seria 3), Steaua București (Seria 4), Corona Brașov (Seria 5), Viitorul Șelimbăr (Seria 7), Unirea Dej și CSO Cugir (ambele din Seria 9) sunt echipele din Liga 3 care și-au câștigat deja biletele pentru cel puțin primul baraj de promovare în Liga 2, dar runda cu numărul 16 va clarifica lucrurile pentru cel puțin una dintre formațiile arădene aflate în fruntea Seriei a 8-a, dacă nu pentru ambele.

Cu o remiză în derby-ul Șoimii Lipova – Crișul Chișineu Criș ambele vor obține accesul matematic la baraj, indiferent de celelalte rezultate.

Sigur, Crișul mai are un ”joc” și la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, cel cu Ezerișul de acasă, când nu a putut asigura serviciul medical.

Radu Pop: ”Mi-aș dori ca finala mare a barajului pentru promovare să fie Lipova – Crișul”

Așadar, miza jocului de vineri după-amiază (ora 17:00), de pe arena ”Banatul” din Sânnicolau Mic e destul de importantă, mai ales că, în mare măsură, se joacă și supremația în această serie.

La prima vedere, Șoimii Lipova pare a ajunge într-o formă ceva mai bună la ora meciului și asta pentru că vine după patru succese la rând, în timp ce Crișul a pus la păstrare doar patru puncte în ultimele trei partide. Cu mențiunea că în seria liderului e inclusă și „speța Ezeriș” ce ar trebui să se judece în această seară.

”Am reușit să fim bară la bară cu colegii de la Criș, ei – teoretic – cu un meci în minus. Nu mă bucur pentru ce li s-a întâmplat, e vina lor doar pentru că au stat relaxați până în ultima clipă și au așteptat după cei cu care aveau contract să le rezolve problema cu ambulanța și medicii. În ceea ce ne privește, după dușul rece din primul meci al anului (n.r. – 0-1 cu Periam), am strâns rândurile și, chiar dacă am câștigat în stil italian, am jucat un fotbal frumos și de calitate, combinativ, care ne caracterizează pe noi de câțiva ani. Din discuțiile pe care le-am avut cu antrenorii echipei mele, mi s-a spus că, teoretic, încă suntem în creștere formă, maximum ar fi atins undeva la primul meci de baraj. Creșterea este de la meci la meci, se confirmă cele spuse de tehnicieni și sper să fie așa pentru că meciurile de baraj vor fi grele și trebuie să fim «rachete», cum ne place nouă să zicem.  În  sezonul regular mai sunt 3 etape, programul pare mai ușor pentru noi și mai dificil pentru Crișul, dar cred că ambele echipe vom merge la baraj, doar poziția în clasament mai rămâne de stabilit. Sincer, mi-aș dori ca finala mare a barajului pentru promovare să fie Lipova – Crișul, asta ar fi încununarea muncii celor două cluburi din ultimii ani”, a precizat Radu Pop.

”Nu știu dacă cei de la Crișul sunt și foarte hotărâți să promoveze”

Totodată, președintele secției de fobal a Lipovei a avut cuvinte de laudă la adresa adversarului de vineri.

Crișul este o echipă solidă, bine antrenată.  Toată lumea îl știe pe «Știli» de antrenor foarte bun, puțin defensiv la meciurile importante, dar cu piese grele în atac care pot surpinde pe contraatac. Este clar că nu puteau fi acolo unde sunt dacă nu performau. Au o nouă conducere din iarnă, poate mai ambițioasă, chiar dacă poate nu așa pricepută ca cea dinainte. Știu că își doresc să câștige seria, ca și noi de altfel, nu știu dacă sunt și foarte hotărâți să promoveze. Ca de fiecare dată, îi respectăm ca echipa și club. Niciodată meciurile cu ei nu au fost foarte spectaculoase, stilurile sunt un pic diferite și duelurile noastre au fost foarte tacticizate întotdeauna. Pe teren erau multe perechi de jucători care se anihilau. I-am văzut și în acest retur, sunt cam aceeași echipă, același stil, poate un mic plus prin venirea lui Velici, un atacant experimentat”, mai susține Pop.

Sebastian Mann: ”Sunt convins că vom câștiga chiar la două goluri diferență”

După ani buni, Lipova – Crișul se joacă fără Daniel Cherecheși la conducerea grupării de pe Crișul Alb. Acesta a fost înlocuit cu Sebastian Mann, care îi dă dreptate omologului său de la ”șoimii”.

Domnul Pop are dreptate, nu sunt foarte experimentat, mai am de învățat multe în fotbal pentru a ajunge măcar la nivelul dânsului, dar – într-adevăr – sunt foarte ambițios. De aceea, vom face tot posibilul să suplimentăm puțin prima băieților pentru acest meci, pentru această victorie, de fapt. Sunt convins că vom câștiga la Arad, cu Lipova, chiar la două goluri diferență. Mă bazez pe pregătirea și unitatea de grup a echipei, pe organizarea jocului caracteristică lui «Știli», dar și dorința tuturor celor din vestiar și aflați în jurul echipei de a demonstra că merităm să terminăm pe primul loc acest campionat. Vor juca pentru ei și pentru comunitatea din Chișineu Criș, cred că au o motivație importantă”, spune noul președinte al Crișului.

”Matematic am fi calificați la baraj și cu un punct, dar le vrem pe toate trei”

Ambele echipe au absențe importante. Gazdele nu pot conta pe atacantul de careu, Dragan Paulevici (suspendat), în timp ce Crișul și-a pierdut căpitanul, pe Alin Pavel, tot pentru cumul de „galbene”, dar și pe Teședan și Budur (accidentați).

”Din punctul meu de vedere, ne lipsesc doi fotbaliști foarte importanți, însă sunt convins că cei care intră pe teren vor da totul pentru cele trei puncte. Mai mizez și pe experiența și pofta de goluri a lui Modan și Velici, dar și Susan mi-a promis o reușită vineri. Pe Lipova i-am văzut la meciul cu Dumbrăvița, în care s-a jucat de la egal la egal, dar punctele au rămas la Arad. Nu sunt eu expert în tactică, nici nu le cunosc foarte bine jucătorii și antrenorii celor de la Lipova, treaba mea e – oricum – alta la club. Adi Abrudean, Remus Lung și jucătorii vor pregăti foarte bine meciul pentru o victorie, deși știm și noi că un egal ne-ar califica și matematic la baraj după această etapă. Altfel, sunt încrezător că vom juca pe teren și meciul cu Ezerișul, care nu a mai început din cauza problemelor pe care le știe toată lumea deja și pe care le regretăm enorm”, a mai punctat Mann.

  • Formații probabile:
    Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, A. Popa, Prună – Trip, D. Pop, Salhi, Filimon – Trabalka (Gherasim), Ardelean.
    Crișul: Zamfir – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic – Susan, Ciubotariu, Mihuța, Suslak – Modan, Velici.

În clasamentul Seriei a 8-a a Ligii 3 după 15 etape, Crișul Chișineu Criș este lider cu 34 de puncte și are un meci mai puțin disputat, pe care are șanse să-l piardă la ”masa verde”. Pe locul 2 este Șoimii Lipova, cu 34 de puncte strânse în 15 jocuri.

Pe podium se află și ACS Poli Timișoara, cu 26 de puncte, iar imediat sub ea se află altă echipă din județul Timiș, CSC Dumbrăița, cu 25 de puncte.

Din sezonul regular mai sunt de disputat trei etape, iar apoi au loc jocurile de baraj de promovare și de menținere în Liga 3.

Călin MNERIE 15 Apr. 2021, 14:42 Liga 3
Pe aceeași temă