Nici nu s-a tras la sorți programul Ligii 3 și Crișul Chișineu Criș aruncă prosopul! ”Ni s-a comunicat să ne găsim alte echipe!”

Călin MNERIE 11 Aug. 2023, 13:01 Liga 3
Nici nu s-a tras la sorți programul Ligii 3 și Crișul Chișineu Criș aruncă prosopul! ”Ni s-a comunicat să ne găsim alte echipe!”

CS Crișul Chișineu Criș a căzut la mijloc în lupta politică a principalelor partide din România. Pe pagina PSD Chișineu Criș a apărut o postare prin care se anunță tragerea cortinei la gruparea de pe Crișul Alb și în care sunt acuzați managerii PNL-iști pentru colapsul ce se prefigurează.

La rândul lor, aceștia din urmă, într-un comentariu la respectiva postare, susțin că datoriile invocate (9 milioane de lei) de rivalii politici sunt făcute chiar de conducătorii susținuți de ei în perioada 2016-2020. Cert este că, într-adevăr, Agenția Națională de Administrare Fiscală a găsit nereguli la CS Crișul Chișineu Criș și sfârșitul clubului pare aproape.

Adrian Abrudean: ”Vestea ne-a luat prin surprindere”

Lucrurile au escaldat chiar în această dimineață. Ioan Popovici, managerul general al celor de la Crișul a avut o discuție cu echipa și stafful tehnic prin care i-a informat că, pe românește, se pune lacătul.

Prin urmare, fiecare își va primi actele în mână și e liber să semneze cu alte formații. Despre detaliile întrevederii ne-a vorbit Adrian Abrudean, antrenorul celei mai vechi divizionare terțe arădene, după Gloria Lunca Teuz Cermei și Șoimii Lipova. El fusese readus în funcție chiar în această vară.

”Am fost contactat în vară de conducerea clubului și am trecut la treabă pentru formarea unui nou lot. Nu am știut absolut nimic despre posibile probleme la club. Ne-am făcut treaba pe plan sportiv, ne-am concentrat pentru a crea o echipă competitivă pentru noul campionat. Am jucat primul meci oficial în turul întâi al Cupei României, am câștigat la Diosig și am jucat și Turul 2 miercuri cu Lipova. Nimic nu prevestea ceea ce s-a întâmplat astăzi, când, la ora antrenamentului, managerul clubului a venit și ne-a comunicat că suntem liberi să ne căutăm alte angajamente întrucât activitatea clubului încetează. Vestea ne-a luat prin surprindere, timpul fiind foarte scurt până la începerea campioantului, sper ca majoritatea jucătorilor să-și găsească noi angajamente, să nu rămână pe dinafară. Sunt băieți buni și merită să aibă continuite. În numele staffului le mulțumesc pentru modul cum s-au pregătit, sunt convins că ne-am fi descurcat în plan sportiv cu toate că nu era ușor. Nu este deloc confortabilă situația mea ca antrenor, trebuie sa accept ce s-a întamplat și vom vedea ce-mi va rezerva și mie viitorul”, ne-a declarat Abrudean.

Mai poate fi salvat ceva?

În încercarea de a primi un răspuns oficial și din partea conducerii clubului am fost – deocamdată – refuzați și asta pentru că se mai încearcă salvarea a ceea ce mai poate fi salvat.

Managerii clubului caută toate căile legale să mai prelungească viața clubului, cu toate că e greu de crezut că acest lucru va fi posibil. În ședința de Consiliu Local Chișineu Criș, de peste o săptămână, ar trebui să se voteze intrarea în insolvență a clubului și asta ar însemna și finalul activității, fiind vorba despre o entitate de drept public.

Cert este că jucătorii nu s-au mai antrenat astăzi și își caută deja echipe, așa cum i-a sfătuit chiar managerul Ioan Popovici. Până una alta, CS Crișul Chișineu Criș se va afla în urnă la tragerea la sorți a programului Seriei a 8-a a Ligii a 3-a ce începe la ora 13 la Casa Fotbalului.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/programul-noului-sezon-de-liga-3-sezon-2023-2024-19279863

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-2-al-cupei-romaniei-29-de-meciuri-au-loc-acum-19279644

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-abrudean-se-intoarce-dupa-doar-un-an-la-crisul-chisineu-cris-a-semnat-imediat-dupa-despartirea-de-echipa-pe-care-a-condus-o-in-ultimul-sezon-19276588

Călin MNERIE 11 Aug. 2023, 13:01 Liga 3
Pe aceeași temă