SCM Zalău termină anul cu o victorie de moral! Învinge FC Bihor Oradea în Cupa României și speră tot mai mult la promovare. Impresiile antrenorului Cristian Lupuț

Andrei PASCU 07 Dec. 2023, 16:33 Cupa României

SCM Zalău, una dintre echipele din Liga 3 prezente în grupele Cupei României în acest sezon, a terminat parcursul în competiție cu o victorie importantă, de moral, în etapa a 3-a, când a trecut de o altă formație din Liga 3, FC Bihor Oradea.

Meciul care s-a disputat miercuri, la Zalău, a consemnat un succes (scor 2-1) care îi dă încredere trupei pregătite de Cristian Lupuț, în ceea ce va urma în campionat, în Seria 10, unde este favorită la calificarea în barajul pentru promovarea în Liga 2, la fel ca FC Bihor Oradea de altfel, clasată pe locul 1 în Seria 8.

SCM Zalău a învins FC Bihor Oradea în Cupa României

Clubul din Zalău a făcut parte din Grupa C de Cupa României, alături de FCU Craiova FC, FCSB, SC Oțelul, Dinamo și FC Bihor Oradea. A întâlnit SC Oțelul (acasă, scor 1-4), FCU Craiova FC (acasă, scor 0-1) și FC Bihor Oradea (acasă, scor 2-1), dar este, deja, eliminată din competiție, chiar dacă nu s-au jucat toate meciurile grupei.

Referitor la duelul cu FC Bihor Oradea, SCM Zalău a condus cu 1-0 la pauză, iar în repriza a doua a dublat avantajul. A deschis scorul prin Cosmin Meșter (minutul 28), iar ulterior și-a trecut numele pe lista marcatorilor și Stefan Nikolic (minutul 79).

FC Bihor Oradea a punctat pe final, prin Florin Chitaș (minutul 89), a sperat la victorie, dar în cele din urmă s-a recunoscut învinsă.

  • SCM Zalău, în duelul cu FC Bihor Oradea: Poptean – Sălăjan, Kascelan, Fărcășan, Cherecheș (Culda 64′) – Meșter (Fl. Pop 64′), Kun, Negrean (Zimța 64′), Mare (Ct. Stoica 70′) – Sg. Pop (cpt.)(R. Cristea 79′), Nikolic
    Rezerve neutilizate: Malița – Bobaru, Molnar, Pătraș

Cristian Lupuț, încrezător după ce SCM Zalău a învins FC Bihor Oradea în Cupa României

Antrenorul echipei din Zalău, Cristian Lupuț, a declarat că este foarte mulțumit de parcursul avut de elevii săi în Cupa României și deja se gândește la gestionarea ultimelor meciuri din Liga 3, din sezonul regular și din play-off, pentru ca mai apoi, cel mai probabil, să pregătească cele două meciuri din baraj care ar putea duce SCM Zalău în Liga 2.

Lupuț i-a urat baftă și echipei pregătite de Florin Farcaș, favorită și ea la promovarea din Liga 3 în Liga 2.

Ţin să-i felicit pe jucători pentru atitudine şi pentru tot parcursul din Cupa României. Ultimul joc al nostru, iar din punctele de vedere ale dăruirii, ale atitudinii am dat dovadă că s-a muncit serios la echipă. Ştiam că FC Bihor este o echipă foarte bună, este o pretendentă la promvoarea în Liga a 2-a.

Pentru noi şi acest joc a fost ca un examen de pregătire pentru ceea ce urmează anul viitor. Ţin să-i felicit şi pe cei de la FC Bihor şi le doresc multă baftă în continuare”, a declarat Cristian Lupuţ la finalul jocului, citat de Sportul Sălăjean.

  • SCM Zalău a bifat patru victorii ca să ajungă până în grupele de Cupa României. A trecut prima dată de Victoria Carei (scor 1-0 după 180 de minute), iar apoi le-a învins pe Gloria Bistrița Năsăud (scor 2-1), Minaur Baia Mare (scor 5-1) și Poli Iași (scor 3-0).

SCM Zalău, locul 1 în Seria 10 din Liga 3

În Liga 3, în cele 15 etape scurse, SCM Zalău a înregistrat 11 victorii, trei egaluri și o înfrângere. E pe locul 1 în Seria 10 din Liga 3, cu 36 puncte, urmată de Olimpia Satu Mare, locul 2, 29 de puncte, și Lotus Băile Felix, locul 3, 23 de puncte.

În ultima rundă din 2023, a 15-a, a trecut de Sănătatea Cluj, acasă, scor 3-1, iar anul 2024 va începe cu un duel contra Minaur Baia Mare, ultima clasată, în deplasare.

Foto: SCM Zalău

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-alexandria-si-steaua-meci-spectaculos-in-etapa-3-de-cupa-romaniei-19295697

https://liga2.prosport.ro/liga-3/poli-timisoara-a-pierdut-la-masa-verde-un-meci-din-liga-3-19295696

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-cinci-meciuri-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19295691

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-a-pierdut-in-cupa-romaniei-cu-scm-zalau-19295682

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-este-din-nou-in-pericol-sa-fie-depunctata-19295676

Andrei PASCU 07 Dec. 2023, 16:33 Cupa României
Pe aceeași temă