SCM Zalău a detonat bomba în Play-off-ul Cupei României, producându-i o rușine istorică Politehnicii Iași. Echipa din Liga 3 a umilit prim-divizionara

Narcis POHOAȚĂ 31 Aug. 2023, 21:06 Cupa României

SCM Zalău a reușit marea surpriză a Play-off-ului Cupei României, sezonul 2023-2024. Echipa din Liga 3 antrenată de Cristian Lupuț a dat lovitura pe teren propriu, joi, producându-i una dintre cele mai mari umilințe din istoria recentă a clubului Politehnica Iași.

Prim-divizionara antrenată de Leo Grozavu s-a făcut de râs și a cedat cu un incredibil 0-3 (0-1) la Zalău, părăsind Cupa României pe ușa din dos și bătând surpriza eliminării divizionarei secunde Campionii FC Argeș de către echipa din Liga 3 FC Bihor Oradea, produsă ieri.

Silviu Lung Jr., eliminat la debutul la Poli Iași

Venită la Zalău din postura de ”lanternă roșie” a SuperLigii, Poli Iași a avut o șansă bună de a-și reface moralul în Cupa României, în faza Play-off, pe terenul unei echipe din Liga 3.

Iar după cum arăta primul 11 trimis de Leo Grozavu în teren, cu Silviu Lung Jr., Bordeianu, Tincu, Buș, Vojtus sau Vașvari, jucători cu sute de meciuri în prima ligă, se părea că pentru Poli calificarea în grupele Cupei va fi o simplă formalitate.

Lucrurile, însă, nu au stat deloc așa. În ciuda plusului de experiență și de valoare, Iașiul s-a prezentat lamentabil și a suferit o umilință istorică la Zalău.

Moldovenii au început modest, iar Zalăul a dat încă din start primele semne că poate produce surpriza. Mai întâi prin Raoul Cristea (minutul 6, șut peste poartă, din careu), apoi prin Zimța (11), al cărui șut a fost scos de sub transversală de către Silviu Lung Jr, debutant la Poli Iași.

Având în față o echipă palidă, Zalăul a prins curaj, iar în minutul 34 gazdele au deschis scorul. Micle a centrat perfect dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri lateral stânga, iar Vlad Fărcășan a înscris cu o lovitură de cap, din 12 metri, de lângă Samayoa, în dreapta lui Silviu Lung Jr. Șapte minute mai târziu, Lung a ieșit hazardat la 35 de metri de propria poartă, l-a faultat pe Raoul Cristea, iar arbitrul l-a eliminat direct!

Poli Iași, umilită în repriza a doua de SCM Zalău, echipă din Liga 3

Leo Grozavu a mutat la pauză, dar Poli Iași nu a avut reacție. Ba chiar a arătat mai jalnic decât în prima parte. Iar asta s-a văzut și pe tabelă, Zalăul punctând de încă două ori.

În minutul 64, bine lansat de Sergiu Pop, Ovidiu Meșter a finalizat un contraatac rapid purtat pe stânga, cu un șut la colțul lung, ducând scorul la 2-0, iar umilința maximă a Iașiului a fost semnată de Sergiu Pop, în minutul 76. Intrat și el după pauză, ca și Meșter, Pop a făcut 3-0, dintr-un penalty acordat corect după un fault al lui Alin Roman asupra lui Sălăjan.

Ba chiar scorul putea fi și mai dur pentru ieșeni, dacă același Pop înscria în prelungiri, când a scăpat pe contraatac, șutul său să trecând puțin pe lângă poarta lui Ailenei.

SCM Zalău câștigă cu un incredibil 3-0 și se califică în premieră în grupele Cupei României, la 19 ani de la ultima prezență a unei echipe de primă ligă în propriul fief. De cealaltă parte, Poli Iași pierde lamentabil, fără nicio scuză, un meci pe care ar fi trebuit să-l câștige fără probleme având în vedere formula aliniată la start.

Leo Grozavu, după umilința de la Zalău: ”Nu am crezut că ne putem prezenta în asemenea hal! Am făcut de râs o întreagă comunitate”

Poli Iași s-a făcut de toată rușinea la Zalău, în Play-off-ul Cupei României, fiind umilită cu 3-0 de echipa din Liga a 3-a locală SCM, după o prestație penibilă!

La final, antrenorul Leo Grozavu a declarat că nici în cele mai negre vise nu se aștepta ca echipa sa să joace în asemenea hal și a admis că Poli a făcut de râs o întreagă comunitate ieșeană.

”Și dacă nu-mi vine să cred, trebuie să acceptăm realitatea. Sigur, aveam niște semnale, dar nu am vrut să cred nici în cel mai negru vis că ne putem prezenta de maniera asta. Suntem cu toții vinovați pentru situația în care am ajuns, chiar nu am crezut că putem ajunge în asemenea hal, să ne prezentăm în asemenea hal. Se fac toate eforturile pentru a avea condiții bune, din păcate orice cuvânt este prea puțin pentru ce s-a întâmplat astăzi. Trebuie să acceptăm critici, oprobii, pentru că ăștia am fost azi. Dacă mai este nevoie, ultimul semnal de alarmă trebuie să-l tragem cu toții, să ne dăm seama că suntem într-un moment în care trebuie să schimbăm lucrurile, de la primul până la ultimul. În același timp, trebuie să acceptăm realitatea și să înțelegem că ceea ce s-a întâmplat azi nu mai poate continua. Dacă suntem bărbați, să arătăm că ne ridicăm în picioare. Fotbalul îți oferă posibilitatea la scurt timp să te revanșezi față de oamenii care țin la tine, față de suporteri, față de un oraș întreg, pentru că astăzi am făcut de râs o comunitate întreagă”, a declarat Leo Grozavu.

”Suntem într-un moment zero, ba chiar minus 1!”

Antrenorul Iașiului a transmis că așteaptă o reacție de la elevii săi în meciul din campionat, de la Cluj-Napoca, cu Universitatea (duminică, ora 13:30), spunând că Poli se află într-un moment zero, ba chiar minus 1!

”Normal că aștept o reacție duminică, la Cluj, dar această reacție nu trebuie să vină din gură. Înainte de meci am semnalat anumite lucruri și îmi pare rău că am avut dreptate. Degeaba! Fotbalul e cu inima! Dacă nu pui inimă, degeaba. Am avut foarte mulți jucători care azi nu au avut nici măcar cel mai mic simțământ pentru a face ceva pentru echipa asta, pentru a-și face datoria față de oamenii care sunt alături de echipă, de conducători, de suporteri. Mi-e greu să vorbesc, în momentul de față suntem într-un moment zero sau minus 1! Nu mă așteptam la un asemneea comportament, pentru că atunci când joci cu o echipă de Liga a 3-a trebuie să ai inimă pe teren, iar după aceea vin și celelalte”, a concluzionat Leo Grozavu.

  • ”U” Cluj a fost și ea aproape de un rezultat rușinos astăzi, dar în cele din urmă s-a impus la Piatra Neamț cu scorul de 4-2 în fața divizionarei secunde Ceahlăul, într-un joc în care cel puțin primul gol a fost validat incorect de arbitri.

SCM ZALĂU – POLITEHNICA IAȘI 3-0

Vlad Fărcășan 34, Ovidiu Meșter 64, Sergiu Pop 76 – penalty

SCM Zalău: Bg. Miron (cpt.) – Sălăjan, Fărcășan, Bobaru, Fl. Pop, Pătraș (R. Stanciu 84′), Zimța (Negrean 57′), Al. Micle (Meșter 57′), Culda (Cherecheș 84′), R. Cristea (Sg. Pop 57′), Nikolic
Rezerve neutilizate: Poptean – Molnar, Porumb, Kun
Antrenor: Cristian Lupuț

Poli Iași: Sil. Lung (eliminat, 41′) – Belu-Iordache, Tincu, Samayoa, Ștefanovici, Vașvari (cpt.)(Luis Phelipe 61′), Bordeianu (Hrib 46′), Itu (I. Ailenei 43′), A. Roman, Vojtus (Rob. Ion 46′), Sg. Buș (Ant. Dumitru 69′)
Rezerve neutilizate: – Martac, Katanec, R. Ispas, Băcilă
Antrenor: Leo Grozavu
Eliminat: Silviu Lung 41′ (roșu direct)

Stadion: Municipal (Zalău – Sălaj). Arbitru central: Dan Ștefan Buzărnescu (Craiova). Arbitri asistenți: Cristian Daniel Ilinca și Daniela Constantinescu (ambii din Craiova). Arbitru de rezervă: Claudiu Andrei Filip (Craiova). Observator de arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare). Delegat de joc: Ioan Orosfoian (Târgu Mureş).

Foto: SCM Zalău

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-patru-meciuri-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19283056

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-a-eliminat-cfc-arges-din-cupa-romaniei-19283031

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fk-miercurea-ciuc-2-4-cu-corvinul-hunedoara-in-cupa-romaniei-19283140

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-in-grupele-cupei-romaniei-dupa-1-0-cu-unirea-dej-19283120

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-mioveni-out-din-cupa-romaniei-dupa-0-2-cu-fc-botosani-19283082

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/unirea-dej-eliminata-din-cupa-romaniei-de-steaua-19283060

 

Narcis POHOAȚĂ 31 Aug. 2023, 21:06 Cupa României
Pe aceeași temă