SCM Râmnicu Vâlcea e pregătită de a doua promovare consecutivă. Trebuie să treacă de AFC Câmpulung Muscel. ”Ne maturizăm și cu rezultate”

Adrian MUJEA 30 May. 2024, 12:11 Liga 3
SCM Râmnicu Vâlcea e pregătită de a doua promovare consecutivă. Trebuie să treacă de AFC Câmpulung Muscel. ”Ne maturizăm și cu rezultate”

După ce a câștigat play-off-ul Seriei a 6-a a Ligii 3 în calitate de nou-promovată în acest campionat și a eliminat în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2 echipa Olimpic Zărnești, a doau clasată din play-out-ul Seriei 5 (1-0 la Zărnești și 6-0 la Râmnicu Vâlcea), SCM Râmnicu Vâlcea va juca finala pentru accederea în Liga 2 cu AFC Câmpulung Muscel, liderul din Seria 5.

Manșa tur a finalei barajului se va juca în data de 1 iunie, la Câmpulung Muscel, de la ora 18:00, iar returul are loc la Râmnicu Vâlcea, la data de 5 iunie, de la ora 17:30.

Jean Turmacu, aproape de a doua promovare consecutiv cu Vâlcea: ”Mai avem un sigur pas până la Liga 2, finala cu Câmpulung”

Publicul vâlcean a revenit în număr mare pe stadionul din Zăvoi, la returul cu Olimpic Zărnești fiind circa 5.000 de spectatori pe Municipal, astfel că la finală, în manșa retur, se așteaptă un număr și mai mare.

Președintele secției de fotbal a clubului din Râmnicu Vâlcea, Jean Turmacu, subliniază că majoritatea jucătorilor din lot sunt cei care au promovat anul trecut cu echipa de la ”județ”.

”Am început de jos, cu Liga 4, acum Liga 3, trei sferturi din jucători sunt cei care au promovat, sperăm să ne maturizăm și cu rezultate. Mai avem un sigur pas până la promovarea în Liga 2, finala cu Câmpulung. E bine că am ajuns aici, publicul a fost aproape de noi, a venit în număr foarte mare la jocul de acasă cu Zărnești, sperăm că acest campionat va fi încununat cu un rezultat pe măsură. Suntem la primul an de Liga 3, încercăm să facem tot ce ține de noi, sperăm să și reușim și această poveste să aibă un final fericit. Antrenorul Gabi Mangalagiu a avut mereu grijă de dezvoltarea jucătorilor tineri, sunt într-o competiție de anduranță în care se duelează cu jucători cu experiență, a avut grijă să le dozeze efortul”, a spus Jean Turmacu la Televiziunea VTV.

”Academia de juniori produce an de an”

Centrul de copii și juniori al clubului din Zăvoi reprezintă un avantaj important pentru echipa vâlceană.

”Echipa de seniori este vârful piramidei, reprezintă un model pentru toti cei 400 de copii care practică fotbalul la clubul nostru. E un avantaj enorm că Academia de juniori produce an de an, avem mulți copii din Vâlcea, este o rampă de lansare pentru toată lumea, juniorii pot beneficia de ea”, a subliniat Jean Turmacu.

SCM va organiza deplasarea la Câmpulung a suporterilor și va pune la dispozitie un mijloc de transport, iar înscrierile se fac prin intermediul Ligii Suporterilor Vâlceni. Mulți dintre fani vor face deplasarea cu autoturismele personale.

Bogdan Geantă: ”Toți ne dorim să promovăm”

Jucător la echipa de seniori, dar și antrenor la grupa U10 a clubului, atacantul Bogdan Geantă speră ca SCM Râmnicu Vâlcea să joace din vară în Liga 2.

După șase ani la amatori în Germania, Geantă e revenit în Zăvoi. ”A fost o dublă manșă destul de grea cu Zărnești, chiar dacă scorul nu o arată. Liga 3 este mai grea, promovează doar o echipă din două serii, cu play-off, apoi semifinale și finală. Am început mai greu la Liga 3, dar pe parcurs a fost din ce în ce mai bine și am ajuns sus, iar acum au mai rămas două meciuri decisive. Echipa noastră este foarte montată, toți ne dorim să promovăm, este important și pentru copii să aibă o motivație în plus, Liga 2 este altceva, avem toate condițiile să facem lumea fericită. Va fi o dublă manșă disputată, Câmpulung este și ea o echipă bună. Copiii vin acum cu bucurie la antrenamente, îmi place foarte mult să să lucrez cu ei, îmi doresc pe vitor să îmi iau și licențele necesare pentru un nivel mai înalt”, a anunțat Bogdan Geantă, tot la VTV.

SCM Râmnicu Vâlcea și AFC Câmpulung Muscel, pentru prima dată în barajele de promovare în Liga 2

Adversara vâlcenilor în faza finală a barajului de promovare în Liga 2 este AFC Câmpulung Muscel, echipă antrenată de Costin Lazăr și care aproape tot sezonul a fost pe locul 1 în Seria 5.

În faza semifinală a barajului a trecut de Vedița Colonești, a doua clasată în seria în care a terminat ca lider SCM Râmnicu Vâlcea, Seria 6. A fost 0-0 în tur, la Colonești, 1-1 în retur, la Câmpulung Muscel, iar argeșenii s-au impus abia în prelungiri, cu 2-1.

Dacă SCM Râmnicu Vâlcea este la prima participare în Liga 3, implicit în barajul de promovare în Liga 2, AFC Câmpulung Muscel este la al doilea sezon consecutiv petrecut în Liga 3, iar în ediția trecută a reușit să se salveze în ultima etapă de la retrogradare.

Foto: SCM Râmnicu Vâlcea

Adrian MUJEA 30 May. 2024, 12:11 Liga 3
Pe aceeași temă