SC Oțelul, transfer important înaintea startului Ligii a 3-a. Fundașul care trebuia să ajungă la Viitorul Pandurii a semnat cu echipa lui Dorinel Munteanu

Andrei PASCU 12 Aug. 2021, 18:44 Liga 3
SC Oțelul, transfer important înaintea startului Ligii a 3-a. Fundașul care trebuia să ajungă la Viitorul Pandurii a semnat cu echipa lui Dorinel Munteanu

SC Oțelul se întărește pentru un obiectiv dorit de câțiva ani, promovarea în Liga 2. Formația lui Dorinel Munteanu a anunțat joi, 12 august, aducerea unui fundaș cu experiență la nivelul ligii secunde, Francois Yabre (30 de ani), un cunoscător al fotbalului de la noi.

Francois Yabre n-a mai ajuns la Viitorul Pandurii și a semnat cu SC Oțelul 

Yabre a sosit prima dată în România în februarie 2019, la Luceafărul Oradea, iar de atunci nu a mai schimbat țara. A mai trecut pe la Viitorul Pandurii și Aerostar Bacău, iar de moldoveni s-a despărțit la finele anului trecut.

De atunci nu a mai găsit alt angajament, dar se părea că va fi readus la Viitorul Pandurii de fostul său antrenor, Cristian Lupuț. Iată că mutarea a picat, deși era dat ca noul jucător al gorjenilor. A semnat și a fost prezentat oficial de SC Oțelul, fiind unul dintre cei mai experimentați jucători ai echipei în acest moment. Yabre are 39 de meciuri la nivelul Ligii a 2-a și a și marcat de două ori.

Sezonul trecut, în scurta experiență de la Aerostar Bacău, nu a reușit să prindă mai mult de șapte jocuri.

SC Oțelul Galați continuă campania de definitivare a lotului cu care va aborda stagiunea 2021/22 și anunță că a semnat un angajament cu fundașul central François Yabré Tobasegnou. Apărătorul în vârstă de 30 de ani a mai evoluat în eșaloanele secunde din Norvegia și România, având și o convocare la echipa națională a Burkinei Faso.

François Yabré Tobasegnou este născut pe 10 mai 1991, la Guitry, Coasta de Fildeș, dar are cetățenie a statului Burkina Faso. Noul apărător al Oțelului deține și pașaport norvegian, fiind adoptat de regatul din Peninsula Scandinavă unde a și debutat în fotbalul profesionist la Mjøndalen IF. A continuat apoi evoluțiile la cluburi precum Strømmen, Kongsvinger, HamKam și FK Mjølner, adunând aproximativ 120 de prezențe în fotbalul din Norvegia, bifând și o convocare pentru Burkina Faso la nivelul echipei naționale de seniori. În 2019, a făcut pasul către România, evoluând pentru Luceafărul Oradea, iar apoi a trecut și pe la Viitorul Pandurii Tg. Jiu și Aerostar Bacău, adunând 42 de meciuri în Liga 2. După despărțirea de clubul băcăuan a rămas liber de contract, iar în această vară a avut mai multe oferte, însă a ales Oțelul pentru a pune umărul la îndeplinirea obiectivelor propuse în acest sezon.

Bun venit și mult succes, François Yabré Tobasegnou!”, se arată în comunicatul emis de clubul din Moldova pe site-ul oficial, ASC Oțelul.

SC Oțelul, schimbări majore de lot 

SC Oțelul a modificat semnificativ lotul pentru sezonul 2021/2022 al Ligii a 3-a. Clubul i-a prezentat, înaintea lui Yabre, pe Gabriel Nedelea (fundaș, ex fosta SCM Gloria Buzău), Valentin Niculae (fundaș, ex desființata Mostiștea Ulmu), Andrei Vaștag (mijlocaș, ex ACSO Filiași), Dumitru Demian (mijlocaș lateral din Republica Moldova, ex Dacia Buiucani), Alexandru Uțiu (portar, ex Gaz Metan Mediaș), Andrei Rus (fundaș dreapta, ex Alki Oroklini – Cipru), Maxim Cojocaru (fundaș central din Republica Moldova, ex CSM Ceahlăul), Vasile Jardan (mijlocaș central din Republica Moldova, ex FC Milsami Orhei), Vadim Crîcimari (atacant din Republica Moldova, ex Dacia Buiucani) și Teodor Badea (mijlocaș, ex Sport Team București).

SC Oțelul a debutat în noul sezon, dar nu în Liga 3, ci în Cupa României. A trecut, în turul 2 al competiției, de Sporting Liești, fără probleme, cu scorul de 4-0, urcând astfel în runda a 3-a.

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/liga-3/a-lasat-fotbalul-pentru-cariera-de-militar-la-doar-28-de-ani-bogdan-ciaca-s-a-inrolat-dar-ultima-experienta-ca-jucator-nu-a-fost-placuta-a-fost-dat-afara-dupa-ce-a-venit-beat-la-antrenament-19195672

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/cs-comunal-selimbar-s-a-calificat-mai-departe-in-cupa-romaniei-insa-plateste-cu-o-eliminare-si-o-accidentare-radu-crisan-a-dat-gol-si-autogol-concluziile-lui-eugen-beza-19195628

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-resita-va-juca-in-liga-3-dar-si-a-luat-atacant-de-liga-1-mediop-ndiaye-cea-mai-recenta-achizitie-a-echipei-lui-dan-alexa-19195504

 

 

 

Andrei PASCU 12 Aug. 2021, 18:44 Liga 3
Pe aceeași temă