SC Oțelul oprește orice activitate, din cauza coronavirusului. Acțiunile clubului gălățean, sistate pentru cel puțin o săptămână

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 14 Mar. 2020, 15:35 Liga 3
SC Oțelul oprește orice activitate, din cauza coronavirusului.** Acțiunile clubului gălățean, sistate pentru cel puțin o săptămână

SC Oțelul își sistează, la rândul ei, programul normal al echipei, cel puțin o săptămână, din cauza pandemiei de coronavirus care a dus la suspendarea inclusiv a campionatului din Liga 3. Cristian Munteanu, managerul executiv al clubului, a declarat pentru Liga2.ro că seniorii nu se vor mai prezenta la antrenamente, după cum a fost recomandarea Federației Române de Fotbal.

Munteanu: „În funcție de cum evoluează lucrurile, prelungim pauza sau începem pregătirea”

SC Oțelul a oprit și acțiunile centrelor de copii și juniori; pe o perioadă mai mare de timp. Potrivit conducătorului clubului gălățean, până când nu începe școala, tinerii nu își vor face apariția la antrenamente și vor rămâne acasă.

„Avem o ședință cu antrenorii și, foarte probabil, o să le dăm liber jucătorilor aproximativ o săptămână. Trebuie să vedem și cum evoluează criza cu coronavirusul. În funcție de acest aspect, luăm decizia. Decidem dacă mai prelungim pauza sau începem pregătirea, antrenamentele. În cazul copiilor și juniorilor de la centre, lucrurile sunt foarte clare. Totul rămâne închis până încep școlile”, a declarat Cristian Munteanu pentru Liga2.ro.  

SC Oțelul are de rezolvat, în această perioadă, o problemă majoră, care va afecta semnificativ bugetul echipei. Clubul este considerat de către FIFA continuatorul FC Oțelul și este obligat să plătească restanțe salariale, penalizări și amenzi în valoare de 60.000 de euro. Totul, după ce atacantul argentinian Diego Sevillano și atacantul belgian Jeanvion Yulu-Matondo, care au jucat pentru campioana României din 2011, și-au cerut în instanță drepturile salariale (articolul poate fi citit aici).

Promovarea, departe și în acest an

SC Oțelul nu va face pasul în Liga 2 nici în acest sezon. După 16 etape desfășurate din Liga 3, echipa gălățeană ocupă locul 6 în Seria 1, cu 30 de puncte, la cinci lungimi în spatele Forestei Suceava, clasată pe poziția a doua, și la 12 de liderul Aerostar Bacău.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚
Foto: SC Oțelul Galați

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 14 Mar. 2020, 15:35 Liga 3
Pe aceeași temă