Rufă se răzbună pe Reșița! CSM Școlar începe sezonul în Liga 3 fără mulți dintre juniorii locali: „Am fost anunțați că nu ni-i lasă”

Marius ANGHEL 09 Sep. 2016, 12:40 Liga 3
Rufă se răzbună pe Reșița!** CSM Școlar începe sezonul în Liga 3 fără mulți dintre juniorii locali:

Pentru CSM Școlar Reșița urmează momentul debutului în Liga a 3-a. Elevii lui Leontin Doană susțin astăzi, de la ora 17:00, primul meci din noul sezon, în deplasare la Național Sebiș.

Reșițenii vor întâlni o echipă care a pornit în forță în actualul sezon al Ligii 3, Seria a IV-a, după un sec 3-0 pe terenul unei nou-promovate, Ripensia Timișoara. Antrenorul Leontin Doană spune că are încredere în jucătorii pe care îi va trimite în teren și totodată aruncă săgeți către acționarul majoritar al divizionarei secunde Metalul Reșița, Cătălin Rufă, cel care nu și-a dat acordul în privința cedării unor juniori către CSM Școlar.

Astfel, antrenorul „școlarilor” a fost pus în fața faptului împlinit și a apelat la alți juniori din Valea Domanului, pentru a putea respecta obligația folosirii a trei jucători sub 19 ani în timpul meciurilor de campionat.

„Abordăm meciul de la Sebiș cu încredere. Adversarii noștri au câștigat în prima etapă la Ripensia Timișoara, dar asta nu ne descurajează. Eu am încredere în băieți, cu toate că de-a lungul pregătirii am folosit anumiți jucători, iar acum suntem în imposibilitatea de a-i folosi. Nu putem miza pe Alexandru Coviț, Andrea Săndescu, George Ponoran, Cosmin Epure, Denis Dincă. Domnul Rufă nu ne-a mai lăsat juniorii pe care i-am luat cu noi în pregătire. Săptămâna aceasta am fost anunțați că nu ni-i lasă la CSM Școlar și a trebuit să iau alți juniori de la noi din Centrul de copii și juniori. Așa că pentru meciul cu Național Sebiș i-am luat pe Roberto Muselin și Hermann Bona. Sperăm să se integreze cât mai repede în echipă și să reziste în teren. Nu avem alții, asta e situația. Dacă domnul Rufă așa a considerat că e bine, să nu ne mai dea juniorii crescuți tot la noi la Reșița, ne adaptăm cum putem. Eu îl înțeleg și pe dânsul ce probleme are cu Primăria, dar asta nu trebuie să afecteze copiii. Din păcate, acești copii nu au dreptul să joace nici în Campionatul Național de Juniori. Vor sta un an de zile pe margine, e ca și cum te-ai lăsa de fotbal. E păcat, pentru că sunt juniori buni. Din ce am urmărit pe la Liga a III-a, n-am văzut juniori mai buni ca ai noștri, în meciurile de pregătire. Mă bazam pe acești juniori, de aceea i-am luat cu noi în pregătire. Acum schimbăm totul din mers, Roberto Muselin a făcut doar două antrenamente cu noi și trebuie să-l bag titular, pentru că nu am juniori”, a spus, pentru Express de Banat, antrenorul Leontin Doană.

Președintele CSM Școlar, Viorel Lolea, este încrezător înaintea debutului echipei din Valea Domanului în Liga 3: „E un nou început, încercă să reconstruim o echipă a orașului formată în principal pe jucători reșițeni, pe tineri din centrul de copii și juniori. Pe ei vrem să ne bazăm, dar totodată vrem să oprim exodul de jucători către alte județe”.

Jucătorii de la CSM Școlar care fac deplasarea la Sebiș: Zimmermann, Petruț, Buzdugan, Ciucur, Vlad, Bona, Muselin, B. Szijj, Banac, Doda, Liuba, Breșneni, Bloju, Costescu, Negrei, Costachi, Beloescu.

Partida Național Sebiș – CSM Școlar Reșița va avea loc astăzi, de la ora 17:00, fiind arbitrată de Mihai Domșa (Aiud), asistat de Daniel Popa (Aiud) și Claudiu Giorgiu (Cluj-Napoca). Observatori: Iulian Spătaru (Timișoara) și Petru Boroș (Oradea).

Articol și foto de Marian CĂ‚RĂ‚VAN (Express de Banat)

Marius ANGHEL 09 Sep. 2016, 12:40 Liga 3
Pe aceeași temă