Restart fără noutăţi la Dăeşti, însă cu Florin Costea, Mihai Deaconescu și Ștefan Covalschi absenți. Doi componenți ai lotului au impresionat la BAC

Adrian MUJEA 07 Jul. 2020, 09:27 Liga 3

După ce în ultimele două săptămâni a făcut sporadic antrenamente de menţinere a tonusului, Viitorul Dăeşti s-a reunit luni, 6 iulie, la Baza Sportivă de la Fedeleşoiu, având în mare parte acelaşi lot ca în sezonul trecut, ”înghețat” după doar 16 etape din cauza pandemiei. Au lipsit Florin Costea, Mihai Deaconescu şi Ștefan Covalschi, care au fost învoiţi şi urmează să se alăture lotului de marţi. Şedinţa de pregătire a echipei vâlcene s-a efectuat respectând normele în vigoare, jucătorii fiind împărţiţi pe mai multe grupuri, pe cele două terenuri.

Antrenorii Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă contează cam pe acelaşi lot ca în sezonul trecut.

Singura plecare certă este a juniorului George Pătulea, care a optat să meargă la facultate, la București. Sub semnul întrebării este şi juniorul Vlad Mocioacă, care aparţine de Rapid şi este chemat la clubul cu care este sub contract. Fraţii Ion şi Leo Săraru încă negociază pentru a ajunge la un acord în privinţa prelungii contractelor, după discuţiile purtate în ultima perioadă.

În pregătire au ajuns trei juniori vâlceni, Zamfir, Diaconescu şi Pufu, care urmează să fie testaţi când autorităţile vor permite disputarea jocurilor amicale.

Gabriel Mangalariu: ”Ne vom baza în continuare pe jucătorii vâlceni”

Tehnicianul Gabi Mangalagiu speră să mai întărească lotul cu unul-doi jucători. „Am reluat pregătirea, majoritatea jucătorilor au fost prezenţi. Mai sunt învoiţi câţiva jucători, dar şi juniori care au terminat Bacalaureatul. Antrenamentul a fost conform normelor autorităţilor, am lucrat pe grupe de alergare. Sunt câţiva copii care au venit în pregătire şi pe care vrem să îi vedem, Zamfir, Diaconescu sau Pufu. Ne vom baza în continuare pe jucătorii vâlceni. Sperăm ca la data începerii campionatului să fim bine puşi la punct cu pregătirea. Mai căutăm să completăm lotul strict pe unele posturi deficitare, unde nu avem dubluri şi unde ne dorim să găsim jucători care să fie de primul unsprezece”, a anunţat antrenorul principal, Gabriel Mangalagiu.

Marinoiu şi Dima au impresionat la Bacalaureat

Portarul echipei Viitorul, Alexandru Marinoiu, a luat în această vară examenul de Bacalaureat cu media 9,78. Tânărul portar este şi arbitru la nivel judeţean şi intenţionează să urmeze cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Piteşti.

„Mă axez pe fotbal, chiar dacă continui şi cu arbitrajul”, a anunţat portarul Dăeştiului.

De asemenea, un alt junior de la Viitorul, Andrei Dima, a trecut BAC-ul cu media 9,05 şi intenţionează să devină profesor de sport, fapt pentru care se va înscrie la cursurile unei Facultăţi de Educaţie Fizică şi Sport.

Lot actual Dăeşti:

portari: Marinoiu, D. Geantă, Panait;
fundaşi: Vasile, Preoteasa, Bărbuţi, Deaconescu, Covalschi, Roşianu;
mijlocaşi: Talpoş, Iordache, Pîrvu, Bucei, Cr. Matei, Rizea, Dima;
atacanţi: Fl. Costea, Neacşu, Paşoi, Bunescu.

În sezonul de Liga 3 ”înghețat” din cauza pandemiei după 16 etape dintr-un total de 30, Viitorul Dăești s-a clasat pe locul 11 în Seria a 4-a, cu 20 de puncte. Lider a fost U Craiova 1948 SA, care a promovat în Liga 2. Nimeni nu a retrogradat în această ediție 2019/2020.

Adrian MUJEA 07 Jul. 2020, 09:27 Liga 3
Pe aceeași temă