Florin Costea a terminat cursurile pentru licența C cu nota 10! ”Cred că va avea un viitor frumos în antrenorat”

Adrian MUJEA 17 Jan. 2022, 10:47 Liga 3
Florin Costea a terminat cursurile pentru licența C cu nota 10! ”Cred că va avea un viitor frumos în antrenorat”

Fostul internațional Florin Costea (36 de ani) a terminat cu brio cursurile pentru licența UEFA C, organizate de Comisia Tehnică a AJF Vâlcea.

Dintre cei 25 de cursanți care au absolvit examenul pentru licența C, doar Costea a obținut media 10. Actualmente jucător activ în Liga a 3-a, la Viitorul Dăești, liderul Seriei a 6-a, atacantul a obținut 10 la proba practică și 10 la cea teoretică.

Gabi Mangalagiu: ”Cred că Florin va avea un viitor frumos în antrenorat”

Șeful Comisiei Tehnice a AJF Vâlcea, Gabi Mangalagiu, îi prevede un viitor frumos lui Florin Costea în antrenorat.

”Florin Costea a terminat cursurile cu nota 10, asta îi deschide calea spre obținerea celorlalte licențe, B si A, pe care Florin vrea să le urmeze. Părerea mea este că Florin dispune de calitățile pe care un antrenor ar trebui să le aibă și în plus este și foarte preocupat de studiu, își dorește să progreseze. Cred că va avea un viitor frumos în antrenorat și îi urez multa baftă, mă bucur că eu am fost cel care i-am deschis calea în viitoarea carieră de antrenor”, a spus Gabi Mangalagiu.

Florin Costea vrea să se apuce de antrenorat abia după ce nu va mai juca

Fostul internațional a spus deseori că intenționează să antreneze doar după ce va renunța la cariera de jucător activ.

”Îmi doresc să antrenez, dar numai după ce voi pune stop carierei de jucător. Eu am terminat și IEFS (Institutul de Educație Fizică și Sport), dar nu știu ce voi face în continuare, peste 3-4 ani. Deocamdată mai joc de plăcere, cât mă țin picioarele. Poate voi ajunge un antrenor mare, nu știi ce îți oferă viitorul în viață, trebuie să profiți de oportunitățile care apar”, spunea, în urmă cu ceva timp, Florin Costea. Acesta este și profesor de sport la Școala Gimnazială din Dăești.

Printre cei care au mai terminat acum cursurile licenței C la Râmnicu Vâlcea este și fostul atacant de la CSM, Bogdan Geantă, legitimat în ligile inferioare din Germania.

  • Conform metodologiei și normelor UEFA, Școala Federală de Antrenori livrează opt tipuri de licențe în România.
    Licența UEFA C este livrată la nivel local, prin intermediul Asociațiilor Județene de Fotbal/AMFB (Asociația Municipală de Fotbal București). Posesorii licenței C pot antrena în cadrul cluburilor de Liga a 4-a, a 5-a și a 6-a, atât la seniori, cât și la juniorii A1. Persoanele care participă la cursul licenței UEFA C reprezintă instructori cu un grad superior de competenţă, dar nu sunt asimilaţi ca antrenori de fotbal calificaţi. Carnetul de instructor nu reprezintă același lucru cu cel de antrenor, informează Școala Federală de Antrenori.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-costea-arma-secreta-din-repriza-a-doua-pentru-viitorul-daesti-echipa-valceana-este-lider-in-seria-a-6-a-a-ligii-3-si-calificata-matematic-in-play-off-este-devreme-sa-discutam-de-pro-19211984

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-daesti-are-imn-echipa-la-care-joaca-florin-costea-este-liderul-surpriza-al-seriei-a-6-a-a-ligii-3-19204287

Adrian MUJEA 17 Jan. 2022, 10:47 Liga 3
Pe aceeași temă