Recea ia primele măsuri pentru reluarea antrenamentelor. Jucătorii vor efectua testele de COVID-19 în această săptămână. Președintele Florin Gherasim: ”Nu au fost anunțate datele de disputare ale barajului și nu știm dacă vom juca vreun meci de pregătire înainte”

Răzvan STÎNGĂ 11 Jun. 2020, 10:28 Liga 3
Recea ia primele măsuri pentru reluarea antrenamentelor. Jucătorii vor efectua testele de COVID-19 în această săptămână. Președintele Florin Gherasim: ”Nu au fost anunțate datele de disputare ale barajului și nu știm dacă vom juca vreun meci de pregătire înainte”

Fotbal Comuna Recea va începe și ea pregătirea pentru barajul de promovare în Liga 2. Liderul Seriei 5 din Liga 3 a anunțat, prin președintele Florin Gherasim, că se gândește să reia antrenamentele, sub prevederile impuse de protocolul medical. Conducătorul a declarat că în această săptămâna va începe și testarea pentru depistarea virusului COVID-19, dar că deja s-au clarificat lucrurile referitor la anumiți fotbaliști.

Florin Gherasim: ”Așteptăm data de 15 iunie să vedem ce măsuri de relaxare vor mai fi adoptate în ceea ce privește desfășurarea activităților sportive”

În cazul celor cărora le expiră contractele în această vară, toți și-au prelungit înțelegerile și vor continua la Fotbal Comuna Recea. Este posibil, potrivit declarațiilor lui Florin Gherasim, ca liderul Seriei 5 să joace și câteva partide de verificare. În funcție de decizia luată de Federația Română de Fotbal cu privire la datele la care vor fi programate meciurile tur și retur ale barajului, va decide dacă va organiza și meciuri amicale.

În această săptămână tot lotul va fi testat pentru COVID-19 și așteptăm data de 15 iunie să vedem ce măsuri de relaxare vor mai fi adoptate în ceea ce privește desfășurarea activităților sportive. Toți fotbaliștii și-au prelungit contractele pentru a putea evolua în barajul cu CS Minaur. Avem și jucători cărora le expiră împrumutul la alte echipe în data de 30 iunie, dar se pare că nu îi vom putea folosi. Deocamdată nu au fost anunțate datele de disputare ale celor două partide și nu știm dacă vom putea juca vreun meci de pregătire înaintea barajului”, a declarat Florin Gherasim, pentru Axa News.

Recea nu va face prea multe schimbări la nivelul lotului în această vară 

Din câte se pare, referitor la jucătorii care au accceptat să îți prelungească înțelegerile, au fost semnate pe o perioadă mai mare de timp. Potrivit unei declarații oferite săptămâna trecută de antrenorul secund Ovidiu Mic pentru Liga2.ro, planul staffului tehnic este să continue cu aproximativ aceiași fotbaliști și din sezonul următor, indiferent dacă se obține promovarea sau echipa din Recea va rămâne în Liga 3.

În prealabil, vorbind la telefon, marea majoritate a fost de acord să prelungească pe încă un an. Acum, nu știu la nivel de conducere, pentru că nu particip la negocieri, dar ziceau că sunt de acord, indiferent de ce se întâmplă. E exclus să se prelungească înțelegerile doar până când se termină efectiv sezonul, prelungim pe o perioadă mai mare, de un an-doi. Despre veniri și plecări nu am discutat nimic.

Bugetul a fost afectat, normal, dar salariile sunt la zi. Am apelat și noi la Ordonanța de Guvern, cu 75 la sută. În momentul în care totul revine la normal, se primesc salariile întregi. Bine, așa e peste tot, nu putem face notă discordantă”, spunea Ovidiu Mic.

Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare vor juca barajul pentru deciderea campioanei din Seria 5 și, implicit, a echipei care promovează în Liga 2. Formația din Recea a încheiat sezonul pe primul loc, cu 35 de puncte, cu două mai mult decât Minaur. În singurul meci jucat între primele două clasate, în etapa a doua, partida organizată la Baia Mare s-a terminat la egalitate, 1-1. Returul dintre ele trebuia să se dispute chiar înaintea suspendării Ligii 3, din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus.

Echipa din Baia Mare are un mic avantaj înaintea barajului, întrucât a început deja antrenamentele. S-a reunit la începutul lunii iunie.

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fotbal-comuna-recea-are-meciuri-capitale-pentru-promovarea-in-liga-2-dar-nu-poate-relua-antrenamentele-ovidiu-mic-nu-incepem-pentru-ca-nu-ne-permitem-nu-vrem-sa-ne-facem-rau-cu-mana-noast-19134815

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-se-gandeste-doar-la-promovarea-in-liga-2-dorin-toma-a-dat-startul-antrenamentelor-e-bine-sa-venim-la-teren-dupa-o-astfel-de-pauza-insa-e-foarte-greu-sa-repornim-motoarele-jucatorilo-19134728

https://liga2.prosport.ro/liga-3/antrenorul-echipei-minaur-baia-mare-vede-corecta-si-justificata-decizia-disputarii-unui-baraj-de-promovare-in-liga-2-cu-fotbal-comuna-recea-e-cea-mai-apropiata-de-adevar-s-19132117

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-dorin-goian-este-noul-antrenor-principal-la-foresta-suceava-in-locul-lui-petre-grigoras-fostul-international-are-misiunea-de-a-construi-o-echipa-pe-masura-asteptarilor-suporterilo-19135367

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Jun. 2020, 10:28 Liga 3
Pe aceeași temă