Minaur se gândește doar la promovare! Dorin Toma a dat startul antrenamentelor: ”E bine să venim la teren, însă e foarte greu să repornim motoarele jucătorilor”

Răzvan STÎNGĂ 04 Jun. 2020, 17:39 Liga 3
Minaur se gândește doar la promovare! Dorin Toma a dat startul antrenamentelor: ”E bine să venim la teren, însă e foarte greu să repornim motoarele jucătorilor”

Minaur Baia Mare (locul 2 în Seria 5 a Ligii 3) a început antrenamentele în vederea pregătirii barajului de promovare în Liga 2, pe care îl va disputa în compania celor de la Fotbal Comuna Recea. Prima ședință a avut loc marți, iar până cel mai devreme 15 iunie, acestea vor fi efectuate în grupuri mici de jucători, de cel mult trei. Principalul Dorin Toma a vorbit despre pregătirea pe care o va face în perioada următoare cu jucătorii. În cadrul acestei săptămâni, prima de altfel, antrenamentele vor fi mai ușoare, urmând ca intensitatea să crească ulterior.

E bine să venim la teren după atâta stat, însă este foarte greu să repornim motoarele jucătorilor. Această este o săptămână mai ușoară, în care încercăm să ne readaptăm la jocul cu mingea, pentru că asta a lipsit foarte mult în această perioadă. Încet încet vom pune la punct și planul de pregătire, dar după ce vom afla datele de disputare ale jocurilor de baraj. Respectăm procedurile impuse. Lucrăm cu trei jucători pe o jumătate de teren.

Este foarte greu pentru noi, pentru antrenori, pentru că trebuie să stăm de dimineața până după-amiază, să facă toată lumea. Asta este, încercăm să ne facem treaba cât mai bine, iar jucătorii să respecte pe lângă programul care este aici și programul de acasă, cu tot ceea ce înseamnă. Să se respecte pe ei”, a declarat Dorin Toma pentru site-ul clubului.

Dorin Toma: ”Din ce știm, meciurile de baraj vor fi la sfârșitul lui iulie, începutul lui august”

Principalul este concentrat sută la sută pe meciurile de baraj cu Fotbal Comuna Recea, cele mai importante din acest sezon. Din informațiile pe care le are de la Federația Română de Fotbal, ”dubla” va avea loc spre finalul lunii iulie-începutul lunii august, dar deocamdată nu s-a luat o hotărâre finală. În zilele care vor urma, oficialii FRF vor stabili programul ”dublelor” pentru promovarea în Liga 2, care vor avea loc și în Seria 2 și Seria 3:

Din ce știm noi, din câte cunoaștem, în urma videoconferințelor, meciurile de baraj vor fi la sfârșitul lui iulie, începutul lui august. Acum așteptăm să vedem cum ne punem la punct cu jucătorii, cu contractele, pentru că este o perioadă mai dificilă, o perioadă cum nu am mai întâlnit până acum. Nimeni nu știe cum va fi. După o pauză așa de lungă vom avea de jucat două meciuri extrem de importante”.

Dacă va promova în Liga 2, Minaur va avea doar câteva zile de relaxare. Dorin Toma: ”Va fi o pauză extrem de mică pentru a putea reface lotul. După calculele noastre, se pare că Liga 2 va începe pe 15 august”

În cazul în care Minaur Baia Mare va câștiga duelurile cu formația din Recea, atunci nu va avea o perioadă de pregătire a stagiunii următoare foarte lungă. Liga 2 va începe, din câte se pare, la mijlocul lunii august, astfel că jucătorii vor beneficia de doar câteva zile de pauză, până la începerea unui nou sezon.

Va fi o pauză extrem de mică pentru a putea reface lotul. Sau de a discuta cu jucătorii condiții noi. După calculele noastre, se pare că Liga a 2-a va începe pe 15 august, ori dacă joci pe 5 august, să zicem, returul barajului, îți rămâne mai puțin de o săptămână de pauză. Un weekend să fii liber. Este la fel de complicat și pentru noi și pentru cei de la Recea, indiferent care echipă ar ajunge în Liga 2. Este o situație pe care nu am mai întâlnit-o.

Sigur că va fi greu. Vor fi foarte multe deplasări lungi, pentru că majoritatea echipelor sunt din sudul țării. E Constanța, Buzău, Brăila, București, Turnu Măgurele, FC Argeș, Călărași, Mioveni, Craiova, Târgu Jiu, Chiajna. Te doare capul… Sunt foarte puține echipe din Ardeal. Liga a doua este un maraton. Cine va sta bine financiar, cine va avea un lot mare de jucători, va avea mai mari șanse. Vor fi și multe intermediare. Prinzi un meci de campionat în deplasare și trebuie să pleci de luni. Apoi drumul de întoarcere, puțină odihnă și iar joc. Vor fi multe jocuri și multe drumuri. Însă asta ne dorim, promovarea”, a mai precizat antrenorul Dorin Toma.

Minaur Baia Mare este pe locul 2 în Seria 5 din Liga 3, cu 33 de puncte, cu două mai puțin decât liderul Fotbal Comuna Recea. În cele 16 etape desfășurate în acest sezon, trupa lui Dorin Toma a înregistrat 10 victorii, trei egaluri și trei înfrângeri. În singurul meci jucat între primele două clasate, în etapa a doua, partida organizată la Baia Mare s-a terminat la egalitate, 1-1. Returul dintre ele trebuia să se dispute chiar înaintea suspendării Ligii 3, din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus.

Foto: CS Minaur fotbal 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-progresul-spartac-a-facut-apel-la-tas-impotriva-deciziei-frf-de-a-o-trimite-la-baraj-de-promovare-pentru-liga-2-hotararea-nu-o-consideram-ca-avand-acoperire-regulamentara-19134706

https://liga2.prosport.ro/liga-4/liga-4-maramures-incheie-sezonul-pe-teren-echipele-au-votat-in-favoarea-disputarii-meciurilor-anuntul-presedintelui-ajf-19134694

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-slobozia-incepe-pregatirea-pentru-meciurile-de-baraj-enache-costea-vom-parcurge-pasii-stabiliti-cu-testari-si-alte-prevederi-ale-autoritatilor-parerea-antrenorului-despre-d-19134678

https://liga2.prosport.ro/liga-3/metaloglobus-s-a-despartit-de-doi-dintre-cei-mai-vechi-jucatori-din-lot-ambii-merg-la-csm-focsani-echipa-care-face-schimbari-majore-in-lot-pentru-a-ataca-promovarea-in-liga-2-ciprian-petre-e-unul-d-19134631

Răzvan STÎNGĂ 04 Jun. 2020, 17:39 Liga 3
Pe aceeași temă