Recea are meciuri capitale pentru promovarea în Liga 2, dar nu poate relua antrenamentele. Ovidiu Mic: ”Nu începem pentru că nu ne permitem. Nu vrem să ne facem rău cu mâna noastră.” Ce se întâmplă cu jucătorii cărora le expiră contractele în curând

Răzvan STÎNGĂ 05 Jun. 2020, 18:30 Liga 3
Recea are meciuri capitale pentru promovarea în Liga 2, dar nu poate relua antrenamentele. Ovidiu Mic: ”Nu începem pentru că nu ne permitem. Nu vrem să ne facem rău cu mâna noastră.” Ce se întâmplă cu jucătorii cărora le expiră contractele în curând

Fotbal Comuna Recea, ca lider al Seriei a 5-a a Ligii 5, e programat să joace barajul de promovare în Liga 2 cu Minaur Baia Mare, dar, în acest moment, nu este clară data la care își va relua antrenamentele. Dacă adversara a început pregătirea celor două partide, formația de lângă Baia Mare așteaptă să vadă cum poate organiza ședințe cu toți jucătorii, pentru că nu a stat în cantonamentul de 14 zile. Asta pentru că echipa nu are făcute până acum nici testele de COVID-19. Toate informațiile au fost împărtășite pentru Liga2.ro de Ovidiu Mic, antrenorul secund al echipei Fotbal Comuna Recea.

Ovidiu Mic: ”Noi nu începem pentru că nu ne permitem și așteptăm. Nu vrem să ne facem rău cu mâna noastră”

Ovidiu Mic a precizat că s-a luat legătura cu cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), pentru a vedea care sunt ultimele norme impuse de Ministerul Sănătății, pentru a cunoaște mai bine legislația în privința reluării antrenamentelor. Ședințele nu vor fi reluate până când nu vor fi toate punctele respectate, pentru că repercusiunile sunt destul de dure. Se riscă o amendă de 50.000 de lei și multe altele.

Antrenorul secund al echipei din Recea a precizat că echipa nu va risca nimic și a făcut trimitere la momentul în care Rapid a fost prinsă că efectua antrenamente în afara termenilor legali.

”Nu s-a mai întâmplat nimic la echipă. Până nu avem ceva oficial de la FRF, să putem să facem antrenamente, nu avem ce face. Eu am sunat la domnul director de la DSP și mi-a zis că fiecare răspunde pentru ceea ce face, dar dacă ne filmează cineva și spune că nu respectăm legislația, primim amendă de 50.000 de lei și ne face și dosar penal. Noi vrem să respectăm totul, să nu fie probleme, sunt șanse să începem după 15 iunie, dacă de atunci putem să organizăm antrenamente în grup. Noi nu începem pentru că nu ne permite și așteptăm. Nu vrem să ne facem rău cu mâna noastră. Dacă nu s-a hotărât încă nimic, nu avem ce face. La meciuri amicale nu ne-am gândit, dar nu cred că vom disputa.

Nu se știe când începem, când se joacă… nu știm nimic de la Federația Română de Fotbal. Se pare că barajul o să se joace la sfârșitul lui iulie, începutul lui august. Dar trebuie să se dea drumul antrenamentelor, să ne pregătim măcar câte cinci, câte șase. Se pot face acum antrenamete de trei, dar e nevoie de teste. Pentru noi e mai greu la Liga 3. O să vedem cum procedăm și cu testele. Am discutat cu cei din conducere, dar așteptăm să se dea drumul. Chiar ieri am vorbit, am fost la domnul președinte și am discutat. Noi nu vrem să mergem pe bâjbâite. Să mergem, să ne ascundem. Am văzut ce s-a întâmplat la Rapid. Vine, ne filmează cineva și o pățim. Nu vrem să ne trezim cu o amendă, iar dacă se îmbolnăvește cineva, e și mai grav”, a spus Ovidiu Mic pentru Liga2.ro.

Fotbaliștii echipei din Recea și-au dat acceptul și rămân în lot și din vară. ”Marea majoritate a fost de acord să prelungească pe încă un an”

Problemele cu jucătorii nu vor exista, întrucât, a precizat Ovidiu Mic, ei și-au dat acceptul să prelungească înțelegerile nu numai până la terminarea sezonului, ci pe o perioadă mai mare de timp, de cel puțin un an. Indiferent dacă echipa promovează sau nu, fotbaliștii și-au exprimat acordul să continue și din sezonul următor.

”În prealabil, vorbind la telefon, marea majoritate a fost de acord să prelungească pe încă un an. Acum, nu știu la nivel de conducere, pentru că nu particip la negocieri, dar ziceau că sunt de acord, indiferent de ce se întâmplă. E exclus să se prelungească înțelegerile doar până când se termină efectiv sezonul, prelungim pe o perioadă mai mare, de un an-doi. Despre veniri și plecări nu am discutat nimic.

Bugetul a fost afectat, normal, dar salariile sunt la zi. Am apelat și noi la Ordonanța de Guvern, cu 75 la sută. În momentul în care totul revine la normal, se primesc salariile întregi. Bine, așa e peste tot, nu putem face notă discordantă”, a mai precizat Ovidiu Mic, care a vorbit și despre modul în care jucătorii au primit vestea că vor juca baraj pentru promovare, deși sunt pe primul loc și au un avans de două puncte față de Minaur Baia Mare.

Jucătorii au fost afectați de decizia FRF. ”Avem două puncte în plus care nu ne ajută cu nimic”

Au fost afectați, pentru că, a spus antrenorul secund al Fotbal Comuna Recea, până la urmă echipa este privată de două puncte, care au fost acumulate pe durata sezonului. Amăgirea lor a mai dispărut, iar acum sunt pregătiți să ducă stagiunea la bun sfârșit și să termine totul cu promovarea în Liga 2.

”De baraj nu am fost mulțumiți, dar ne conformăm. Eu sunt aici de când a intrat echipa în Liga 3, în ultimii trei ani am fost mereu acolo, pe locul 2, pe locul 3, iar acum când eram pe primul loc s-a întors. Asta e. Respectăm regulile, nu avem ce să facem. Jucătorii sunt afectați, avem două puncte în plus care nu ne ajută cu nimic. Nu știm cum facem pregătirea pentru sezonul următor. Fie că promovăm, fie că nu vom promovam începem sezonul următor foarte repede”, a încheiat Ovidiu Mic pentru Liga2.ro.

Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare vor juca barajul pentru deciderea campioanei din Seria 5 și, implicit, a echipei care promovează în Liga 2. Formația din Recea a încheiat sezonul pe primul loc, cu 35 de puncte, cu două mai mult decât Minaur.

Foto: Ziar MM 

Răzvan STÎNGĂ 05 Jun. 2020, 18:30 Liga 3
Pe aceeași temă