Progresul Pecica și-a compromis intrarea în play-off și schimbă la nivelul băncii tehnice! Dorel Găvruță: ”Începem să construim pentru la anul!”

Călin MNERIE 29 Dec. 2021, 08:47 Liga 3
Progresul Pecica și-a compromis intrarea în play-off și schimbă la nivelul băncii tehnice! Dorel Găvruță: ”Începem să construim pentru la anul!”

După revenirea în Liga 3 în vara anului 2019, Progresul Pecica a ocupa un loc 5 (la ”înghețarea” sezonului după 16 runde) și un loc 4, cel de anul trecut, în Seria a 8-a. Au fost rezultate obținute sub comanda antrenorului Dan Stupar, care în vară a ales să plece la Unirea Ungheni, formație din județul Mureș cu care se clasează pe locul 3 în Seria a 9-a.

În vară, Pecica a mers pe mâna lui Sorin Bălu, antrenor care se despărțise de CSC Dumbrăvița după trei sezoane și care-i fusese ”secund” regretatului Ionuț Popa în Liga 1, la ACS Poli.

Dorel Găvruță: ”Cu toții ne-am fi dorit ca aventura lui Sorin Bălu să dureze mai mult…”

Lucrurile nu au mers, însă, conform așteptărilor, chiar dacă noul antrenor al Progresului a avut posibilitatea să transfere și câțiva fotbaliști cu care mai lucrase în Timiș, Telescu, Podină, Ștefan sau Enciu. Dificultățile au fost vizibile încă din perioada de pregătire, când ”galben-albaștrii” nu câștigaseră niciun amical, iar primele etape nu au făcut notă discordantă.

Progresul a luat doar două puncte din nouă posibile și a dat piept cu formațiile ce acum sunt ultimele în clasament, Curtici și Periam. Timișenii chiar au rămas cu punctul cucerit pe terenul ”Pădurice” la ultima fază a meciului, după ce gazdele rataseră incredibil desprinderea la 2-0.

”Trebuia să începem cu mai multă convingere sezonul, până la urmă am avut adversari abordabili. Dar, de atunci s-a văzut că avem o problemă cu ratările, în special cu Periamul ne-am bătut de joc de niște ocazii imense. Apoi, am spart gheața când – poate – ne așteptam cel mai puțin, la Chișineu Criș. Apoi, am fost dezavantajați clar pe terenul liderului din Ghiroda. Am pierdut, când ar fi trebuit să câștigăm, lucru ce ne-a afectat puțin moralul, căci următoarea victorie am obținut-o de abia în ultima etapă a turului. Din nou, ne-am păcălit cu Curticiul, iar după victoria de la Periam a urmat eșecul cu Dumbrăvița și ne-am despărțit de antrenorul Bălu.
Prea multe nu avem ce să-i reproșăm, până la urmă echipa nu a jucat rău, și-a creat ocazii, dar ne-au mâncat ratările. Au fost meciuri în care atacanții noștri, Capătă și Enciu, de altfel printre cei mai buni din serie, nu s-au lipit la gol și am plătit. Cu toții ne-am fi dorit ca adventura dânsului la Pecica să dureze mai mult, însă așa se întâmplă când nu sunt rezultate. Până la urmă, a fost o despărțire amiabilă, am rămas în relații bune.
Pe Crișul i-am surprins din nou, meciul era gata după 25 de minute și același lucru se putea întâmpla și cu Ghiroda la ultimul meci al anului, dacă aveam mai multă șansă și inspirație. Dacă aveam 2, 3-0 în prima repriză nu ar fi fost nimic în neregulă, apoi echipa a căzut și am pierdut clar. Asta a fost, păcat că am pierdut orice șansă la play-off, de acum începem să ne gândim la sezonul ce vine. Nu se pune problema să mai avem emoții cu retrogradarea și vom începe să construim pentru la anul”
, spune Dorel Găvruță, președintele pecicanilor.

Reconstrucția pleacă de la alegerea noului antrenor și în jurul căpitanului, revenit cu toate forțele pe gazon

Gruparea ”galben-albastră” a și încheiat conturile cu patru fotbaliști, Saizu, Ștefan, Podină și Telescu, acesta din urmă fiind și antrenor interimar, prin urmare conducerea clubului caută un alt antrenor.

”Ne reorganizăm din mers, avem discuții cu posibili antrenori, chiar sperăm să batem palma înainte de Crăciun cu unul dintre ei. Plecând de cererile noului tehnician, vom face și achizițiile, e clar că vom completa lotul, pregătind din timp și noul sezon. Ne bucurăm că am câștigat un jucător important în angrenajul nostru, pe Ovidiu Oancia, iar arădenii noștri au evoluat, în general bine. E importantă și revenirea căpitanului Mirel Arsene, care a avut probleme medicale în ultimul an de zile, iar juniorii noștri cresc frumos. Răchită e tot mai bun, Robert Bănățan a și fost în probe la CFR și a fost acceptat, acum rămâne de văzut dacă va și pleca, Ovidiu Bănățan a avut și el unele prestații bune, iar juniorii UTA-ei ne-au ajutat și ei. Mă refer la Zamfir, Tambor și Onișor. Probabil, copiii vor avea mai multe minute la primăvară, dar ultimul cuvânt îl va avea viitorul antrenor.
E puțin greu să mai găsești fotbaliști buni și mai ales dispuși să vină zilnic la antrenamente, atâta timp cât au varianta echipelor de la Liga 4-a, unde nu se pune atâta preț pe pregătire și salariile nu sunt cu mult mai mici decât în Liga a 3-a. Dar, noi suntem pregătiți să-i oferim un lot cât mai competitiv, nu ne lăsăm, ne vom bate din nou sus”
, a adăugat omul de afaceri de la conducerea Progresului.

Pun preț pe sectorul juvenil, aproximativ 100 de copii au primit pachete de Crăciun

Pe lângă prima echipă, Pecica are grijă și de sectorul juvenil, unul foarte stufos. Progresul are nu mai puțin de cinci grupe de copii și juniori, care au încheiat anul fotbalistic cu o masă și pachete de Crăciun oferite de conducerea clubului.

Ioan Bănățan (juniori A1), Alexandru Szep și Tiberiu Barbu (juniori U15), Lucian Mocanu și Daniel Bhrim (Under 13), Ioan Bănățan (U11) și Nicholas Stupar (Under 9) sunt antrenorii care au sunat adunarea la evenimentul de final de an.

”Ținem la copiii noștri, în jur de 100 la număr, pentru că și ei și antrenorii lor pun mare pasiune în  ceea ce fac. Proiectul pe care-l avem împreună cu Primăria include și sectorul juvenil, e foarte important să ai jucători care vin din urmă. În plus, ei fac sport și pentru sănătatea lor. Domnul primar, Petru Antal și domnii consilieri locali au înțeles necesitatea a încă unei baze sportive în oraș, care, din câte am înțeles, se va face în maximum doi ani de zile, proiectul a fost câștigat deja. Avem și sponsorii noștri care ne susțin, poate nu la fel de mulți ca în anul promovării, dar sunt importanți pentru bugetul nostru. Ne bucurăm că de la anul ni se va alătura o firmă puternică din zonă, Duvenbeck Logistik, sperăm ca din punct de vedere sportiv să fim inspirați în alegerea noului antrenor și a jucătorilor ce urmează să vină la Pecica. Lucrăm zilnic la acest aspect cu Cristi Pilan, directorul nostru sportiv, în ianuarie, la reluarea antrenamentelor, vrem să avem făcute toate mutările făcute. Mai avem o întâlnire marți cu echipa, vom acorda și ultimele salarii, în așa fel încât toată lumea să aibă Sărbători liniștite. Asta le dorim și suporterilor noștri și tuturor pecicanilor, de altfel!”, a concluzionat Dorel Găvruță.

Până la finalul sezonului regular, Progresul Pecica mai are derby-urile județene cu Cermei (în deplasare) și Lipova (acasă), dar și confruntarea de la Dudeștii Vechi, cu Pobeda Star Bisnov. Până la primăvară, ”galben-albaștrii” trebuie să se mulțumească cu locul 6 și 16 puncte în Seria a 8-a a Ligii 3.

Foto: Costel Șerban / Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-echipele-care-vor-evolua-in-play-off-ul-ligii-3-cunoscute-pe-jumatate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-raportul-este-asemanator-si-in-privinta-cluburilor-care-vor-juca-in-19214968

https://liga2.prosport.ro/liga-3/progresul-pecica-s-a-despartit-si-de-laurentiu-telescu-si-cauta-antrenor-de-la-echipa-aradeana-au-plecat-inca-trei-jucatori-nu-mai-avem-obiectiv-in-aceste-ultime-trei-etape-din-sezonul-regu-19214182

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frontiera-curtici-a-avut-o-prima-parte-deficila-de-sezon-la-revenirea-in-liga-3-e-cea-mai-slaba-clasata-echipa-aradeana-in-seria-8-iar-sorin-grec-inca-mai-spera-la-salvare-avem-incredere-c-19214977

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gloria-lunca-teuz-cermei-cea-mai-veche-echipa-aradeana-din-liga-3-si-a-pierdut-la-ultimul-meci-al-anului-speranta-la-play-off-petre-bulza-vorbeste-despre-planurile-pentru-partea-a-doua-a-sezonului-19214947

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sorin-balu-s-a-despartit-de-progresul-pecica-dupa-esecul-suferit-in-fata-fostei-sale-echipe-pilan-o-sa-tragem-linie-si-in-ceea-ce-priveste-lotul-de-jucatori-19209946

https://liga2.prosport.ro/liga-3/calificata-matematic-in-play-off-ul-ligii-3-soimii-lipova-vrea-sa-ajunga-din-nou-la-barajele-de-promovare-radu-pop-a-facut-analiza-acestei-prime-parti-a-sezonului-si-a-dezvaluit-din-planurile-de-vii-19214237

https://liga2.prosport.ro/liga-3/crisul-chisineu-cris-si-a-atins-obiectivul-stagional-prin-calificarea-in-play-off-ul-ligii-3-am-gasit-calea-spre-performanta-dar-nu-avem-presiunea-promovarii-19214096

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csc-ghiroda-si-giarmata-vii-surpriza-seriei-a-8-a-din-liga-3-ambitii-mari-la-echipa-comunala-de-langa-aeroportul-din-timisoara-ar-fi-o-bucurie-pentru-noi-sa-promovam-19213781

Călin MNERIE 29 Dec. 2021, 08:47 Liga 3
Pe aceeași temă