OFICIAL | Încă două echipe s-au retras din campionatul Ligii 3. FRF a dictat retrogradarea ambelor cluburi în ultima ligă a județului din care fac parte

Marius ANGHEL 20 Apr. 2017, 20:09 Liga 3

E oficial! Campionatul Ligii 3 va continua începând cu etapa de la finalul acestei săptămâni fără încă două echipe, după ce în pauza de iarnă Arsenal Malu (Seria 2) a abandonat prima. Membrii Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal au decis în ședința din 19 aprilie 2017 retrogradarea în ultima ligă a județelor Bistrița Năsăud, respectiv Dolj, a echipelor de seniori a FC Bistrița și CS Podari după ce ambele cluburi s-au retras din campionat.

În urma acestei decizii, seriile 5, respectiv 3 vor continua cu câte o echipă în minus față de cum au început sezonul, rezultatele înregistrate deja de acestea în retur urmând a fi anulate și acordate victorii la „masa verde” adversarelor, în timp ce acelea rămase de disputat vor fi câștigate de oponenți tot la „masa verde”, cu 3-0.

„În conformitate cu prevederile art. 79/8 coroborat cu art.79/14/1 din RD, comisia a constatat retragerea echipei de seniori a ACS FC Bistrița din competiția Liga a III-a seria a V-a din sezonul 2016-2017 și se sancționează cu retrogradarea în ultima categorie competițională organizată de asociația județeană de fotbal pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză” și „În conformitate cu prevederile art. 79/8 coroborat cu art.79/14/1 din RD, comisia a constatat retragerea echipei de seniori a CS FC Podari din competiția Liga a III-a seria a III-a din sezonul 2016-2017 și se sancționează cu retrogradarea în ultima categorie competițională organizată de asociația județeană de fotbal pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză”, sună cele două decizii luare de membrii Comisiei de Disciplină și Etică.

VEZI cum afectează clasamentul Seriei a 3-a și Seriei a 5-a retragerea echipelor CS Podari și FC Bistrița

Bistrița nu s-a prezentat la Cugir și nu a fost programată cu ASA II

După mai multe amenințări de retragere din campionat, datorită lipsei finanțării din partea autorităților locale, ultima dintre ele făcută chiar de Ziua Păcălelilor, pe 1 aprilie, Florin Sângeorzan, președintele echipei FC Bistrița, a luat în cele din urmă decizia de a desființa clubul care se afla pe ultimul loc (15) în clasamentul Seriei a 5-a a Ligii 3. Oficialul nu a mai plătit oricum arbitrii ultimului meci desfășurat pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaș II (1-3), astfel că pentru partida ce ar fi trebuit să o joace vinerea trecută, acasă, cu ASA Târgu Mureș II, nu a fost programată de Federația Română de Fotbal.

FC Bistrița a fost la a doua abatere după ce la meciul din etapa a 13-a, din deplasarea de la Cugir, cu Metalurgistul, nu s-a prezentat și a pierdut jocul la „masa verde”, astfel că a fost retrogradată în ultima ligă a județului din care face parte.

Clubul bistrițean și-a pierdut în iarnă jucătorii, însă conducătorii clubului au adus juniori de la Academia de Fotbal Gloria pentru a continua în campionat. În cele șapte meciuri desfășurate în 2017, FC Bistrița a pierdut toate jocurile, având un golaveraj dezastruos: 2-23. Per total, în acest sezon, după 22 de etape în care a evoluat în 21 de meciuri, echipa care tocmai a declarat forfait a înregistrat 2 victorii, 2 egaluri și 17 înfrângeri, având golaverajul 15-65 și 8 puncte acumulate.

Neprezentarea la Roșiorii de Vede a înfuriat autoritățile locale din Podari, care au dictat desființarea

De partea cealaltă, autoritățile locale din Podari au decis să retragă echipa din campionat după ce jucătorii nu s-au prezentat la meciul din deplasare de la Sporting Roșiori.

Din cauza restanțelor de peste trei luni, jucătorii echipei CS Podari au refuzat să facă deplasarea în ultima etapă, vineri, 14 aprilie, când trebuiau să joace la Roșiorii de Vede, astfel că au pierdut la „masa verde” întâlnirea cu Sporting, iar acest lucru a determinat autoritățile locale să ia o măsură drastică. Reprezentantul administrației locale din Podari în cadrul clubului a anunțat, marți, stafful tehnic și jucătorii echipei din Seria a 3-a, atunci când aceștia se reuniseră pentru antrenament după sărbătoarea Paștelui, că s-a trimis o hârtie către Federația Române de Fotbal prin care se anunță retragerea din campionat.

Vinerea trecută, jucătorii au decis prin vot să nu se prezinte la meciul din deplasare cu Sporting Roșiori, ca formă de protest, deoarece fuseseră ignorați de autoritățile locale atunci când au cerut un salariu din cele trei restante, pentru a avea bani cu ocazia sărbătoarei Paștelui. Neprezentarea la acest joc se pare însă că l-a deranjat pe primar, acesta cerând ca echipa să fie retrasă din campionat.

Marți, la revenirea din mini-vacanță, jucătorii nu au fost primiți pe teren pentru a se antrena, nu au mai primit acces la cantonament și au fost înștiințați că s-a trimis hârtie către FRF prin care echipa urmează să fie retrasă din campionat.

Antrenorul formației aflate pe locul 13 din 15 în Seria a 3-a a Ligii 3, Victor Naicu, spera ca autoritățile locale să se răzgândescă în privința desființării echipei, aceasta măcar să încheie actualul campionat, ca din vară să se ia o decizie. Dorința sa nu s-a îndeplinit însă. Întreaga poveste o poți citi AICI.

Liniile de clasament ale celor două echipe înainte de retragerea din campionat:

Seria 3: 13. (din 15)     CS Podari     21     5     6     10     22-36     21 pct.
Seria 5: 15. (din 15)     FC Bistrița     22     2     2     18     15-68     8 pct.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 20 Apr. 2017, 20:09 Liga 3
Pe aceeași temă