Încă un club e pe cale să se desființeze: „Ni s-a transmis că retrag echipa din campionat”. Jucătorilor, neplătiți de trei luni, li s-a interzis să se antreneze, iar primarul fuge de ei

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Apr. 2017, 17:03 Stiri

Campionatul Ligii 3 e pe punctul de a mai rămâne fără încă o echipă, a treia în acest sezon, după Arsenal Malu (Seria 2) și FC Bistrița (Seria 5), aceasta din urmă părăsind competiția săptămâna trecută. Din cauza restanțelor de peste trei luni, jucătorii echipei CS Podari au refuzat să facă deplasarea în ultima etapă, vineri, 14 aprilie, când trebuiau să joace la Roșiorii de Vede, astfel că au pierdut la „masa verde” întâlnirea cu Sporting, iar acest lucru a determinat autoritățile locale să ia o măsură drastică. Reprezentantul administrației locale din Podari în cadrul clubului a anunțat, astăzi, stafful tehnic și jucătorii echipei din Seria a 3-a, atunci când aceștia se reuniseră pentru antrenament după sărbătoarea Paștelui, că s-a trimis o hârtie către Federația Române de Fotbal prin care se anunță retragerea din campionat.

Vinerea trecută, jucătorii au decis prin vot să nu se prezinte la meciul din deplasare cu Sporting Roșiori, ca formă de protest, deoarece fuseseră ignorați de autoritățile locale atunci când au cerut un salariu din cele trei restante, pentru a avea bani cu ocazia sărbătoarei Paștelui. Neprezentarea la acest joc se pare însă că l-a deranjat pe primar, acesta cerând ca echipa să fie retrasă din campionat.

Astăzi, la revenirea din mini-vacanță, jucătorii nu au fost primiți pe teren pentru a se antrena, nu au mai primit acces la cantonament și au fost înștiințați că s-a trimis hârtie către FRF prin care echipa urmează să fie retrasă din campionat.

„Suntem de trei luni neplătiți. Am mers la primărie pentru a discuta despre soarta noastră și au fugit toți din ea, primarul, toți, să nu stea de vorbă cu noi. Astăzi ne-am prezentat la antrenament și ne-au luat dreptul la muncă. Nu ne-au lăsat să intrăm pe stadion. Au schimbat până și iala la ușa de la cantonament. Avem hainele acolo și nu putem să intrăm să ni le luăm”, a spus, sub protecția anonimatului, pentru Liga2.ro, un jucător de la CS Podari, care a povestit că probleme la baza sportivă au fost și înainte de Paște: „Săptămâna trecută ne-au tăiat și apa de la vestiare. Făceam antrenamente și plecam fără să putem face un duș.”


Jucătorii au mers astăzi la primăria din Podari, însă nu au găsit pe nimeni căreia să îi vorbească despre problemele pe care le au la club
 

Naicu: „Ni s-a transmis că retrag echipa din campionat”

Contactat telefonic, antrenorul Victor Naicu (foto mic) a povestit la rândul său situația delicată în care se află clubul din Podari, care riscă să se desființeze. „Situația este puțin neclară sau clară din punctul lor de vedere (n.r. – al autorităților locale). Am înțeles că s-a trimis o hârtie la federație prin care anunță că retrag echipa din competiție. A trimis-o cineva din cadrul primăriei. Într-adevăr, jucătorii nu au vrut să facă deplasarea vineri la meciul de la Roșiori în semn de protest că sunt trei luni de restanțe la bani. Eu nu am reușit să îi conving să facă deplasarea, dar, începând de astăzi, ne-am prezentat la antrenament, vrem să ne prezentăm în continuare, să mergem și la meciuri, dar nu ne-au lăsat să ne antrenăm. Ni s-a transmis că retrag echipa din campionat. Acum. Noi sperăm să se răzgândească între timp”, a spus Naicu pentru Liga2.ro.

Antrenorul formației aflate pe locul 13 din 15 în Seria a 3-a a Ligii 3 încă speră ca autoritățile locale să se răzgândescă în privința desființării echipei, aceasta măcar să încheie actualul campionat, ca din vară să se ia o decizie. Bineînțeles, până atunci să se plătească restanțele și salariile pentru munca prestată.

„Erau speranțe că banii urmează a fi dați în luna mai, dar jucătorii nu mai au încredere, pentru că sunt deja trei luni, iar la sfârșitul lunii mai se fac patru. Jucătorii mi-au spus că neprezentarea a fost doar o formă de protest, nu că nu se mai prezintă deloc la meciuri. Ca dovadă că noi astăzi am venit la antrenament și unde am primit această veste. Nu cred că acesta este un motiv întemeiat să retragi echipa, pentru că nu s-au prezentat la un meci. Îi penalizăm pe jucători pentru că nu s-au prezentat, vor plăti și vor suporta consecințele conform Regulamentului de Ordine interioară, dar activitatea trebuie să continue, iar pentru ce s-a muncit până acum trebuie să ne plătească, fiindcă am venit la serviciu, jucătorii au plecat de acasă, au făcut eforturi să ajungă la Podari.

Sper să se răzgândească, pentru că e păcat, echipa era pe un drum bun, am avut rezultate bune în ultimul timp. Eu totuși sper că se va găsi înțelegere și se va continua activitatea, iar jucătorii și stafful tehnic vor fi plătiți. Am avut o discuție cu jucătorii, trebuie să mai avem o întâlnire cu conducerea echipei și să vedem ce decizie se va lua, fiindcă nu mi se pare normal ca în momentul în care decizi să închei activitatea să ștergi cu buretele toate datoriile către oamenii care au muncit. Noi vrem să ne continuă activitatea, la fel și echipa și să fim plătiți. Dacă dânșii nu mai au bani să continue activitatea, asta nu e o rușine, că nu mai ai bani, sunt probleme peste tot, dar măcar să ne plătească pentru ce am muncit până acum, nu să se găsească un motiv de supărare. Noi vom veni în continuare la antrenamente și la meciuri, dacă se poate, dar să vedem dacă vom găsi înțelegere din partea lor. O hârtie nu poate să șteargă cu bucurete munca noastră de trei luni de zile. Trăim în România, știți cum e… Nu e bine. Eu zic că încă două luni se mai putea continua, pentru că atât mai e până se termină campionatul. Trebuia să terminăm sezonul și de la vară, ce mai era, rămânea de văzut atunci. nu e plăcut să te retragi în plin sezon”, a mai spus Victor Naicu.

„Noi, jucătorii, vrem să ne prezentăm. Dar nu suntem lăsați să jucăm. Ni s-a spus că nici la sfârșitul lui mai nu suntem siguri că vom lua banii”, a mai spus jucătorul echipei CS Podari.


Jucătorii de la CS Podari nu au fost primiți nici la antrenament, nici la cantonament, acolo unde aveau hainele.

Sâmbătă, de la ora 17:00, CS Podari ar trebui să joace pe teren propriu cu Flacăra Moreni, în cadrul etapei a 24-a a Seriei a 3-a a Ligii 3. Meciul e însă nesigur că se va disputa, dacă autoritățile locale din Podari nu se vor răzgândi și nu vor retrage anunțul de retragere dat către FRF.

Articol scris de Adi GEORGESCU și Marius ANGHEL

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Apr. 2017, 17:03 Stiri
Pe aceeași temă