Campionatul Ligii 3 rămâne fără încă o echipă. FC Bistrița nu a fost programată pentru meciul cu ASA Târgu Mureș II și va fi exclusă

Marius ANGHEL 13 Apr. 2017, 17:42 Liga 3
Campionatul Ligii 3 rămâne fără încă o echipă.** FC Bistrița nu a fost programată pentru meciul cu ASA Târgu Mureș II și va fi exclusă

Revenită la începutul acestui sezon într-o competiție organizată de Federația Română de Fotbal, în Liga 3, orașul Bistrița rămâne încă o dată fără un club în fotbalul profesionist după ce FC Bistrița va părăsi prematur campionatul. După Gloria Bistrița lui Jean Pădureanu, orașul reședință al județului Bistrița Năsăud încearcă în zadar să revină în prim plan, însă proiectele pe care le-a dezvoltat ulterior s-au dezamorsat la scurt timp. Gloria Progresul Bistrița nu a avut viață lungă, la fel întâmplându-se acum și cu FC Bistrița.

După mai multe amenințări de retragere din campionat, datorită lipsei finanțării din partea autorităților locale, ultima dintre ele făcută chiar de Ziua Păcălelilor, pe 1 aprilie, Florin Sângeorzan, președintele echipei FC Bistrița, a luat în cele din urmă decizia de a desființa clubul care se afla pe ultimul loc (15) în clasamentul Seriei a 5-a a Ligii 3. Oficialul nu a mai plătit oricum arbitrii ultimului meci desfășurat pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaș II (1-3), astfel că pentru partida ce ar fi trebuit să o joace vineri, acasă, de la ora 17:00, cu ASA Târgu Mureș II, nu a fost programată de Federația Română de Fotbal.

„Clubul FC Bistrița în baza art. 83/12 din RD se sancționează cu neprogramarea la jocurile oficiale următoare până la achitarea baremurilor de arbitraj și observare și i se aplică penalitate sportivă de 910 lei”, sună anunțul Comisiei de Disciplină și Etică al FRF în ședința din 12 aprilie.

FC Bistrița este la a doua abatere după ce la meciul din etapa a 13-a, din deplasarea de la Cugir, cu Metalurgistul, nu s-a prezentat și a pierdut jocul la „masa verde”.

Clubul bistrițean și-a pierdut în iarnă jucătorii, însă conducătorii clubului au adus juniori de la Academia de Fotbal Gloria pentru a continua în campionat. În cele șapte meciuri desfășurate în 2017, FC Bistrița a pierdut toate jocurile, având un golaveraj dezastruos: 2-23. Per total, în acest sezon, după 22 de etape în care a evoluat în 21 de meciuri, echipa care tocmai a declarat forfait a înregistrat 2 victorii, 2 egaluri și 17 înfrângeri, având golaverajul 15-65 și 8 puncte acumulate.

FC Bistrița este a doua echipă din actualul sezon al Ligii 3 care părăsește prematur competiția, după ce în pauza de iarnă, Arsenal Malu, din Seria a 2-a, s-a retras.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sportul bistrițean

Marius ANGHEL 13 Apr. 2017, 17:42 Liga 3
Pe aceeași temă