FK Miercurea Ciuc, acord verbal cu viitorul antrenor! Merge pe mâna lui Robert Ilyeș, ultima dată ”secund” în SuperLigă. Ce se întâmplă cu Laszlo Csaba, după ce neamțul Werner Burger a plecat

Răzvan STÎNGĂ 18 Mar. 2023, 14:20 Liga 2
FK Miercurea Ciuc, acord verbal cu viitorul antrenor! Merge pe mâna lui Robert Ilyeș, ultima dată ”secund” în SuperLigă. Ce se întâmplă cu Laszlo Csaba, după ce neamțul Werner Burger a plecat

FK Miercurea Ciuc începe să se concentreze pe sezonul următor de Liga 2, chiar dacă abia a debutat în play-out.

Pentru că au ratat accederea în play-off, pentru al doilea sezon consecutiv, ciucanii au decis să renunțe la antrenorul neamț Werner Burger, venit la începutul anului și care a reziliat acordul după doar trei partide, ultimele din stagiunea regulară (2-2 cu Progresul Spartac, 0-1 la SC Oțelul Galați și 1-2 cu Viitorul Pandurii).

Robert Ilyeș, acord cu FK Miercurea Ciuc! Urmează să fie prezentat ca noul antrenor al formației din Liga 2

Astfel, în locul neamțului Burger, conducerea formației FK Miercurea Ciuc a hotărât să apeleze la un localnic, Robert Ilyeș (49 de ani), născut la Miercurea Ciuc, care vineri seară a reziliat contractul cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, unde îndeplinea rolul de antrenor secund la formația din SuperLiga României.

Robert Ilyeș urmează a fi prezentat la începutul săptămânii care vine, luni, dar FK Miercurea Ciuc a fost dată de gol că s-a înțeles cu antrenorul deținător de licență A chiar de prietenii de la Sepsi OSK, în urma anunțului făcut vineri seară, înainte ca ciucanii să debuteze în play-out.

Robert Ilyeș, dat de gol de Sepsi OSK. Echipa a anunțat că s-a înțeles cu FK Miercurea Ciuc 

Robert Ilyeș a fost prezent la partida din etapa 1 a grupei pentru evitarea retrogradării, de sâmbătă, în care ciucanii au reușit să treacă pe teren propriu de CSM Slatina cu scorul de 2-0. A fost însă în tribune, nu a stat pe bancă, rolul de ”principal” fiind luat de ”secundul” din mandatul lui Francisc Dican, cât și Werner Burger, Barna Bajko, de altfel un nume important la clubul din Miercurea Ciuc.

Conducerea clubului Sepsi OSK a ajuns la un acord privind rezilierea pe cale amiabilă a relațiilor contractuale cu antrenorul secund Ilyeș Robert. Cu această ocazie, îi mulțumim pentru perioada petrecută alături de noi și îi urăm mult succes în continuare în carieră!

Ilyeș Robert va ocupa funcția de antrenor principal al echipei FK Miercurea Miercurea Ciuc”, a anunțat, vineri, Sepsi OSK, într-un comunicat de pe pagina de Facebook.

Robert Ilyeș a căpătat experiență chiar la Miercurea Ciuc, dar în special la Sepsi OSK

Robert Ilyeș a jucat în carieră la echipele Rapid Miercurea Ciuc, Mureșul Toplița, Harghita Odorheiu Secuiesc, Foresta Fălticeni, Astra, Rapid, Khazar Lankaran (Azerbaijan), FC Brașov, FCM Târgu Mureș, FK Miercurea Ciuc și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2. Are un trofeu în palmares, Cupa României, cu Rapid, în sezonul 2001-2002.

Ilyeș a continuat să joace fotbal chiar și în 2020, când avea 46 de ani. Nu o făcea prea des ce-i drept, dar mai intra în partidele celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2, prezenți în Liga a 3-a, acolo unde se află și acum. Deși era și la acel moment antrenor secund la prima echipă a Sepsi OSK, din SuperLigă, Robert Ilyeș ajuta și ”satelitul” când era nevoie.

Până să ajungă la Sepsi, Ilyeș a evoluat la FK Miercurea Ciuc în Liga 3, unde a avut și rol de antrenor secund, dar a fost și antrenor principal al echipei U19 a clubului, între 2018 și 2019.

La Sepsi OSK, Robert Ilyeș ocupa funcția de antrenor secund din vara lui 2019, iar în acest timp i-a ajutat pe ”principalii” care au trecut pe la formația din Sfântu Gheorghe, Leontin Grozavu, Cristiano Bergodi, chiar antrenorul din acest moment al Sepsi OSK, sau Laszlo Csaba, acesta din urmă chiar managerul din prezent al FK Miercurea Ciuc.

Va veni Robert Ilyeș cu propriul staff la FK Miercurea Ciuc?

Rămâne de văzut dacă următorul antrenor al FK Miercurea Ciuc va avea propria echipă de staff tehnic sau va miza pe oamenii care sunt deja în club, printre care și Barna Bajko, care chiar a fost dorit ”principal” înainte de venirea lui Werner Burger.

Laszlo Csaba, managerul formației din Liga 2, a dorit, în primă fază, să îl numească pe Bajko în funcția de antrenor principal, doar că acesta a refuzat, nu și-a asumat responsabilitatea și astfel s-a apelat la german.

În plus, din stafful tehnic al FK Miercurea Ciuc, de ani buni, face parte și Tiberiu Lung, fost portar important în prima ligă în urmă cu mai bine de un deceniu, la FCSB, Universitatea Craiova sau Pandurii Târgu Jiu.

Csaba spunea de curând că dorește să numească ”principal” la echipa de seniori un antrenor fie din cadrul clubului, fie unul localnic, din Secuime. La Miercurea Ciuc este o regulă nescrisă ca antrenorii să fie vorbitori de maghiară.

”(…) L-am întrebat pe Barna Bajko (n.r. – antrenorul secund de atunci și de acum), dacă vrea să fie antrenorul primei echipe. Așa cum se întâmplă și acum, i-aș fi supravegheat munca din spate. Scopul meu în viitorul apropiat este să am un antrenor pe banca FK Miercurea Ciuc care are legături cu clubul. La fel cum pregătim jucători, ne pregătim și antrenorii, care cunosc viața interioară a clubului și au o legătură mai profundă cu clubul. Din păcate, Barni nu și-a asumat rolul de antrenor principal.

Aici a trebuit să ne gândim cum să procedăm. Nu am vrut și nici nu vreau să renunț la oportunitatea ca următorul antrenor principal să vină din cadrul clubului. Vreau ca antrenorii să simtă că, la fel ca jucătorii, au posibilitatea de a se dezvolta, pot ajunge la prima echipă. După ce Barna Bajko nu a acceptat, am decis să aducem pe cineva care ar putea fi inclus. El este Werner Burger, a cărui activitate o supraveghez și Barni participă și el la această lucrare. Vom vedea cum decurg lucrurile în această linie și ne gândim din nou la vară.

Subliniez că aș dori ca antrenorii locali din Secuime să-mi calce pe urme. Am lucrat ca antrenor de fotbal pe trei continente și nu îmi mai doresc neapărat să stau pe bancă. Aș dori ca profesioniștii locali să-mi urmeze exemplul. Toate acestea sunt importante pentru mine, le fac pentru comunitate și națiunea mea”, spunea Laszlo Csaba (foto articol, în plan secund, în spatele lui Werner Burger), despre planurile din iarnă, până să se afle că Burger părăsit echipa.

Laszlo Csaba, voce importantă după venirea la FK Miercurea Ciuc. Nu se va mai implica la prima echipă

Dat fiind faptul că FK Miercurea Ciuc a mers pe mâna lui Csaba într-o măsură importantă de când acesta a fost numit, în septembrie 2022, în urma ratării play-off-ului și un nou sezon în care clubul nu se va lupta pentru un loc în SuperLiga României s-a decis ca el să nu se mai implice la prima echipă. Este a doua decizie a președintelui clubului, după îndepărtarea antrenorului principal Werner Burger.

De când a sosit, Csaba a fost un om vocal în conducere și a fost decisiv în hotărârile luate de FK Miercurea Ciuc în lunile de după ce a fost prezentat. Nu s-a înțeles prea bine cu Francisc Dican, lucru recunoscut de președintele Zoltan Szondi, iar ruptura s-a produs și din acest motiv, fiind o tensiune între antrenor și manager.

Lucrurile nu au mers bine nici apoi, după venirea lui Burger, după cum dezvăluie acum Szondi.

Despărțirea s-a produs, în primul rând, pentru că domnul Dican nu a putut lucra împreună cu Laszlo Csaba, care a sosit în toamnă la club, pentru a încerca să aducă un plus de profesionalism. Oricum, retrospectiv, spun că a fost o decizie proastă să-l implicăm pe Laszlo Csaba la echipa de seniori.

Nu este vorba că ar fi un antrenor prost, CV-ul său profesionist infirmă acest lucru, dar cu dorința de a schimba totul după sosire a intrat imediat într-o relație proastă cu stafful lui Dican.

În plus, s-a dovedit că nici antrenorul german pe care Laszlo Csaba l-a adus cu el nu a putut ajuta echipa”, a spus Zoltan Szondi pentru Szekely Sport.

FRF, agenție de presă? Comunicat de parcă Robert Ilyeș a fost deja prezentat la FK Miercurea Ciuc!?

În acest timp, Federația Română de Fotbal s-a comportat ca un ziar, o agenție de presă, anunțând deja că Robert Ilyeș este noul antrenor al FK Miercurea Ciuc, în condițiile în care contractul încă nu a fost semnat și fostul fotbalist nu a fost prezentat oficial.

FRF nu s-a grăbit să anunțe schimbările de antrenor din Liga 2, de-a lungul sezonului actual, nici când acestea au fost confirmate oficial de cluburi, dar de această dată a făcut-o și îl prezintă pe Robert Ilyeș de parcă totul a fost oficializat de una din părți, de antrenor sau de FK Miercurea Ciuc. Lucru ce nu s-a întâmplat.

Având în vedere că nimic nu este oficial până în acest moment, actele urmând să fie semnate luni între FK Miercurea Ciuc și Robert Ilyeș, deci, teoretic, se poate ajunge și la o neînțelegere, FRF ar demonstra neprofesionalism.

Robert Ilyeș este noul antrenor al lui FK Csikszereda, echipă din liga secundă. Fostul fotbalist al lui Rapid și FC Brașov revine, astfel, în orașul natal, după trei ani petrecuți la Sfântu Gheorghe, unde a ocupat postul de secund, în mandatele lui Laszlo Csaba, Leo Grozavu și Cristiano Bergodi.

Ilyes a mai antrenat-o pe Csikszereda, în Liga a 3-a. În acest moment, ciucanii au ratat accederea în playoff-ul eșalonului secund, fiind în grupa A a playout-ului. În ultimele luni, la cârma echipei s-au aflat Laszlo Csaba și germanul Werner Burger”, sună o parte din comunicatul emis de Federația Română de Fotbal.

Foto: Attila Pinti (Szekely Sport), Sepsi OSK și FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-prima-etapa-din-play-out-cele-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-minaur-poli-timisoara-si-ripensia-au-jocuri-extrem-de-importante-19263600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cine-sunt-oamenii-cu-care-redwhite-planuieste-sa-reconstruiasca-dinamo-unul-l-a-adus-pe-laidouni-la-voluntari-celalalt-l-a-crescut-pe-rares-ilie-am-vorbit-cu-andrei-nicolescu-e-19263603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-si-dinamo-contract-prelungit-dupa-calificarea-in-play-off-19263590

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-victorie-in-amicalul-cu-fc-pucioasa-19263574

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-analiza-partidei-sc-otelul-poli-iasi-19263560

Răzvan STÎNGĂ 18 Mar. 2023, 14:20 Liga 2
Pe aceeași temă