SR Brașov, achiziții numeroase în încercarea de a se salva de la retrogradare. Printre nou-veniți se numără jucători foști la CS Tunari, Poli Timișoara sau Minaur Baia Mare, ba și unul venit din Kosovo

Adi MARICA 16 Feb. 2024, 12:45 Liga 3

SR Brașov se transformă în această iarnă, în încercarea de a evita retrogradarea în Liga 4 și de a reprezenta cât mai bine orașul și județul, după ce proiectul cu noul FC Brașov a eșuat lamentabil în doar doi ani și jumătate, clubul care a cesionat activitatea Coronei după promovarea în Liga 2 fiind exclus la începutul lunii februarie 2024 din toate competițiile!

După numirea unui manager executiv, a lui Horia Popa, a unui nou antrenor, a lui Rareș Forika, și a unui director sportiv, a lui Mugurel Buga, clubul susținut de suporterii stegari a perfectat și o mulțime de achiziții la nivel de lot în această campanie de transferuri.

Printre nou-veniți se numără Adrian Stoian, ultima dată în Liga 2, la CS Tunari, George Todoran, Carlo Danciu sau Brian Lemac.

Robert Burcea a ajuns la SR Brașov după o experiență în Kosovo

În amicalul de miercuri cu Chindia, cedat la Târgoviște cu scorul de 0-5, la SR Brașov a jucat și fundașul dreapta Robert Burcea (24 de ani).

Burcea are o poveste interesantă. În toamna trecută, fotbalistul pleca în Kosovo și semna cu echipa din primă ligă FK Lapi. ”În România nu am primit nicio șansă de la echipele de Liga 1 sau Liga 2! Nici măcar să dau probe! Acum am ajuns în Kosovo, unde am fost dorit de antrenorul echipei care căuta un fundaș dreapta. Am fost propus aici de doi agenți Am fost propus aici de doi agenți din România, dar și de Cristi Bud. Antrenorul a luat legătura cu mine și așa am ajuns la KF Llapi. Dumnezeu m-a ajutat să ajung aici, este o șansă uriașă. Contractul este ok, aș spune de nivelul echipelor din play-off din Liga 2 sau play-out din Liga 1. Sunt și prime, sunt mulțumit. Vreau să iau campionatul aici și poate așa voi intra în atenția cluburilor importante din România”, spunea Robert Burcea pentru Liga2.ro.

Planurile lui Burcea în Kosovo nu au ieșit așa cum plănuise, astfel că a jucat doar la echipa secundă a clubului! ”Deși antrenorul îmi spunea că voi primi șanse să joc nu a fost așa. Pe postul meu juca un kosovar cu multă experiență. Nu mi-a dat niciun fel de explicații. Asta a fost să fie. Am încheiat contractul și acum am venit la SR Brașov să pun umărul la salvarea de la retrogradare”, a mai spus Burcea, care a început fotbalul la juniorii Metalului Constanța, apoi a trecut la Academia Hagi, unde a stat patru ani, după care a plecat în Germania, unde a jucat la echipa U15 a celor de Schalke 04, dar și la academiile celor de la Rot Weiss Essen și FC Kray. O accidentare la genunchi l-a făcut să revină în România, dar nu a primit nicio șansă de la echipele din primele două ligi. A ajuns să joace la Flacăra Horezu, Viitorul Dăești și CS Ocna Mureș.

Adrian Stoian și George Todoran, printre achizițiile brașovenilor

Momentan, Burcea nu a fost prezentat de SR Brașov, însă clubul din Liga 3 are o mulțime de alți jucători anunțați ca achiziții.

La echipa antrenată de Rareș Forika au ajuns Adrian Stoian (CS Tunari), George Todoran (SSU Poli Timișoara), Carlo Danciu (Kids Tâmpa Brașov), Brian Lemac (Minaur Baia Mare), Raul Băilă (Minaur Baia Mare), Dragoș Sandu (Olimpic Cetate Râșnov), David Iordache (Cetatea Turnu Măgurele), Dragoș Popa (Kids Tâmpa Brașov), Liam Buss (FC Bihor Oradea), Andras Godri (Colțea Brașov), Claudiu Pășcuță (junior FC Brașov), Claudiu Pătrașcu (junior FC Brașov) și Leonard Tache (junior Kids Tâmpa Brașov).

În această perioadă de pregătire au fost disputate până acum patru amicale: 4-0 cu FC Brașov U19, 3-1 cu ACSM Codlea, 2-1 cu FC Voluntari U19 și 0-5 cu Chindia Târgoviște. Următoarele jocuri test sunt cu FC Tântava (Liga 4 Giurgiu / 17 februarie), Olimpic Zărnești (Liga 3 / 24 februarie), ASF Hărman (Liga 4 Brașov / 25 februarie) și Tricolorul Breaza (Liga 3 / 2 martie).

  • SR Brașov se află într-o situație dramatică în clasament. Ocupă ultimul loc, 10, în Seria 5 a Ligii 3, cu doar 4 puncte acumulate în 15 etape, la 7 puncte în spatele celor de la Ciucaș Tărlungeni și Viitorul Curița, primele formații situate deasupra sa.

Foto: SR Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-victorie-la-scor-in-amicalul-cu-sr-brasov-19299728

https://liga2.prosport.ro/special/fc-brasov-exclus-din-competitiile-frf-19299151

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mugurel-buga-director-sportiv-la-sr-brasov-19298365

https://liga2.prosport.ro/liga-3/manager-executiv-si-antrenor-principal-noi-la-sr-brasov-19297922

Adi MARICA 16 Feb. 2024, 12:45 Liga 3
Pe aceeași temă