S-a terminat! Noul FC Brașov, rămas doar cu două echipe de juniori, a fost exclus din toate competițiile organizate de FRF

Adi MARICA 08 Feb. 2024, 12:54 Special
S-a terminat! Noul FC Brașov, rămas doar cu două echipe de juniori, a fost exclus din toate competițiile organizate de FRF

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a decis, în ședința din 7 februarie 2024, excluderea ACS FC Brașov Steagul Renaște, adică clubul căruia Primăria Brașov îi dăduse în ultimii doi ani brandul FC Brașov, din toate competițiile organizate de FRF.

După dispariția echipei de seniori a clubului, petrecută în vara anului 2023, în urma neprimirii certificării pentru a continua în Liga 2, pentru un al treilea sezon, FC Brașov și-a continuat activitatea la nivelul echipelor de juniori U19 și U17, cu mari chinuri, în special cu ajutorul părinților copiilor.

FC Brașov, exclus acum din toate competițiile organizate de FRF

Comisia de Disciplină și Etidă a FRF a decis, acum, excluderea clubului brașovean, în urma unei avalanșe de memorii ale foștilor fotbaliști și antrenori ai primei echipe.

Lovitura decisivă a venit de la Răzvan Andronic, un mijlocaș care abia a primit câteva șanse să joace pentru echipă în sezonul 2021-2022, 56 de minute în patru jocuri.

”În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea ACS FC Brașov Steagul Renaște cu scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 4 puncte pentru perioada 10.12.2023 – 24.12.2023 și 25.12.2023 – 08.01.2024.
Comisia a hotărât în baza art. 85 din RD coroborat cu 24 lit. C pct. 1.c din RSTJF excluderea ACS FC Brașov Steagul Renaște din toate competițiile organizate sub egida FRF, ca urmare a neachitării obligațiilor financiare în termenul regulamentar față de creditorul Andronic Răzvan”, sună decizia comisiei FRF.

În competițiile organizate de FRF, FC Brașov Steagul Renaște activa cu echipa U19 în play-off-ul campionatului național U19, seria 6, iar cu echipa U17 este în play-off-ul campionatului național U17, seria 6. Echipa U19 a primit depunctările, nu mai puțin de 80 de puncte scăzute, în urma litigilor avute de club cu foștii jucători și antrenori ai echipei de seniori.

Răzvan Andronic: ”Chiar îmi pare rău”

Andronic nu a reușit să se impună în Liga 2, la FC Brașov, deși, anterior, prinsese meciuri în prima ligă pentru FC Botoșani (8 jocuri și 1 gol dat) și Academica Clinceni (22 jocuri și 2 goluri date).

Între timp, din toamna anului 2023, mijlocașul format de Ardealul Cluj a decis să-și încheie cariera de fotbalist profesionist, la doar 23 de ani.

”La Brașov am jucat puțin pentru că eram chinuit de problemele de spate. Sincer, chiar nu cred că mai am șanse să-mi mai primesc vreodată banii de la Brașov. Cel puțin datoria către mine este mică. Chiar îmi pare rău că echipa U19 a fost depunctată. Nu cred că Brașovul va mai avea curând o echipă în prima ligă”, spunea Andronic.

Acestaevoluează la amatori, în Liga a 4-a Cluj, la Vulturul Mintiu Gherlii. ”Problemele medicale au început de la un antrenament la Sepsi. Am simțit dureri la spatele și am căzut! Am făcut numeroase investigații medicale. Este ceva genetic! Apoi am fost aproape de Steaua, iar în cele din urmă am ajuns la Brașov. Din cauza problemelor la spate am jucat puțin și la Brașov. Am luat decizia să renunț la fotbalul profesionist. Sănătatea este mai importantă decât fotbalul. Sincer, puteam face mai mult în fotbal, asta dacă eram mai atent la detalii. Poate dacă rămâneam la Botoșani cu Marius Croitoru și nu plecam la CFR Cluj era altceva”, a mai spus Andronic.

În cei doi ani de activitate la nivel de seniori, după cesionarea locului în Liga 2 al nou-promovatei Corona Brașov, noul FC Brașov i-a avut ca președinți pe Ioan Mărginean și Marin Mitran. Sub conducerea fiecăruia, clubul a avut non-stop litigii, a acumulat în timp record datorii și a ajuns în cele din urmă la excludere.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/marian-cristescu-s-a-despartit-de-ciucas-tarlungeni-19299113

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mugurel-buga-director-sportiv-la-sr-brasov-19298365

https://liga2.prosport.ro/liga-3/a-renuntat-la-fotbal-pentru-jandarmerie-19298186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorul-care-ii-aduce-clubului-fc-brasov-depunctari-s-a-retras-din-fotbalul-profesionist-19293467

Adi MARICA 08 Feb. 2024, 12:54 Special
Pe aceeași temă