Lovitură de imagine dată de SR Brașov: l-a cooptat în noua conducere pe Mugurel Buga. ”Chiar dacă este un moment greu, cu siguranță îl vom depăși”

Adi MARICA 29 Jan. 2024, 16:56 Liga 3
Lovitură de imagine dată de SR Brașov: l-a cooptat în noua conducere pe Mugurel Buga. ”Chiar dacă este un moment greu, cu siguranță îl vom depăși”

SR Brașov a reușit o adevărată mutare ”pe piața transferurilor” în această iarnă, după ce l-a convins pe fostul mare fotbalist Mugurel Buga să se alăture proiectului.

Buga, ajuns la 46 de ani, nu merge ca jucător la echipa suporterilor stegari, ci a fost anunțat oficial ca director sportiv.

Mugurel Buga, director sportiv la SR Brașov

După numirea unui manager executiv, a lui Horia Popa, a unui nou antrenor, a lui Rareș Forika, SR Brașov a anunțat că i s-a alăturat și Mugurel Buga, în poziția de director sportiv.

”BUN VENIT ACASĂ, “PELE” BUGA
Cu peste 300 de prezențe în tricoul galben-negru, Mugurel Buga revine acasă după ce a îmbrăcat tricoul celor de AFC Hărman sau Corona Brașov în finalul carierei de jucător. Acesta va ocupa poziția de director sportiv în cadrul clubului nostru”, transmis SR Brașov.

”Mă bucur că m-am alăturat acestui proiect și chiar dacă este un moment greu cu siguranță îl vom depăși. Obiectivul până la vară este salvarea de la retrogradare, iar anul viitor promovarea fără doar și poate. În această perioadă vom încerca să ne întărim, să facem un lot mai puternic pentru a avea rezultate cât mai bune. Știu că nu va fi ușor dar ce mai este ușor în viața în ziua azi. Brașovul are nevoie de o echipă care să-l reprezinte la nivelul ligii 1 și de ce nu, acesta poate fi un punct de plecare. Avem nevoie de pași mici dar siguri, vorbe mai puține și fapte mai multe”, a declarat Mugurel Buga.

Fostul atacant a mai ocupat această funcție la noul FC Brașov, echipă retrogradată în vară din Liga 2 de FRF pentru că nu a îndeplinit condițiile minime de participare în campionat, iar apoi conducerea clubului a decis desființarea echipei de seniori.

Buga, fotbalist legendar al Brașovului

Ca fotbalist, ”Pele” Buga a cunoscut cele mai mari satisfacții la FC Brașov și Rapid. Are și o scurtă experiență în străinătate, la Xanthi Skoda, în Grecia, iar la echipa națională a României a bifat 6 selecții și a marcat un gol.

”Bine că se încheie 2023, un an foarte prost pentru fotbalul brașovean. În loc să mergem spre Liga 1 s-a ajuns la desființare! Eu vreau să văd Brașovul în Superliga, acolo este locul acestui oraș cu mare tradiție în fotbal. Pentru a ajunge acolo este nevoie un moment zero în fotbalul brașovean, e nevoie de baze de pregătire și de un stadion modern. Mai jos de atât nu se poate!”, spunea Buga la finalul anului trecut.

După ce la ”new FC Brașov” s-a pus lacătul, Buga a demarat, împreună cu fostul său coleg de la FC Brașov, Marian Ivan, un proiect fotbalistic în care cei doi foști mari atacanți ai Brașovului oferă cursuri de perfecționare pentru tinerii jucători de la toate cluburile sportive din Brașov.

La prezentare lui Buga a fost prezent și reprezentantul sponsorului principal al SR Brașov, Simon Partridge. ”Suntem foarte onorați și îi urăm bun venit legendei, Mugurel Buga. Persoane de calitatea sa joacă un rol esențial în efortul nostru de a reconstrui moștenirea SR și de a readuce mareția fotbalului în acest minunat oraș. Suntem încântați să avem o persoana cu asemenea experiența în echipa noastră în timp ce ducem mai departe acest ideal”, a spus Partridge.

SR Brașov se află într-o situație dramatică în clasament. Ocupă ultimul loc, 10, în Seria 5 a Ligii 3, cu doar 4 puncte acumulate în 15 etape, la 7 puncte în spatele celor de la Ciucaș Tărlungeni și Viitorul Curița, primele formații situate deasupra sa.

Foto: SR Brașov

https://liga2.prosport.ro/liga-3/a-renuntat-la-fotbal-pentru-jandarmerie-19298186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-constantinescu-somat-de-anaf-fiindca-echipa-fiului-lui-dragnea-nu-i-a-achitat-taxele-la-stat-ministerul-de-finante-sesizati-departamentul-antifrauda-19298126

https://liga2.prosport.ro/liga-3/manager-executiv-si-antrenor-principal-noi-la-sr-brasov-19297922

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/vesti-noi-despre-stadionul-tineretului-din-brasov-19297693

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/mugurel-buga-deplange-starea-fotbalului-brasovean-19296179

Adi MARICA 29 Jan. 2024, 16:56 Liga 3
Pe aceeași temă