Un fotbalist român a ajuns să joace în Kosovo: ”În România nu am primit nicio șansă! Vreau să iau campionatul aici și poate așa voi intra în atenția cluburilor importante din țară“

Adi MARICA 30 Aug. 2023, 14:00 Special
Un fotbalist român a ajuns să joace în Kosovo: ”În România nu am primit nicio șansă! Vreau să iau campionatul aici și poate așa voi intra în atenția cluburilor importante din țară“

Într-o perioadă în care jucătorii din Kosovo sunt la mare căutare în România, iar CFR Cluj și Rapid au plătit sume importante pentru Ermal Krasniqi și Albion Rrahmani, un fotbalist român din Liga a 3-a tocmai a semnat un contract pe un an cu KF Llapi, locul 4 din prima ligă din Kosovo după trei etape!

Robert Burcea a semnat cu o echipă din Kosovo

Este vorba de Robert Burcea (24 de ani), un fundaș dreapta care în România a jucat doar la nivelul Ligii 3, la Flacăra Horezu, Viitorul Dăești și CS Ocna Mureș!

”În România nu am primit nicio șansă de la echipele de Liga 1 sau Liga 2! Nici măcar să dau probe! Acum am ajuns în Kosovo, unde am fost dorit de antrenorul echipei care căuta un fundaș dreapta. Am fost propus aici de doi agenți din România, dar și de Cristi Bud. Antrenorul a luat legătura cu mine și așa am ajuns la KF Llapi. Dumnezeu m-a ajutat să ajung aici, este o șansă uriașă și sper să debutez duminică în meciul cu liderul Prishtina. Contractul este ok, aș spune de nivelul echipelor din play-off din Liga 2 sau play-out din Liga 1. Sunt și prime, sunt mulțumit. Vreau să iau campionatul aici și poate așa voi intra în atenția cluburilor importante din România”, a spus Robert Burcea pentru Liga2.ro.

  • În Liga 2 activează în acest moment doi jucători originari din Kosovo: Azdren Llullaku, care are și cetățenie albaneză, la Ceahlăul Piatra Neamț, și Valmir Berisha, care are și cerățenie suedeză, la CSC Șelimbăr.

A început fotbalul la Constanța. Burcea are și cetățenie germană

Robert Burcea a început fotbalul la juniorii Metalului Constanța, apoi a trecut la Academia Hagi, unde a stat patru ani, după care a plecat în Germania, unde a jucat la echipa U15 a celor de Schalke 04, dar și la academiile celor de la Rot Weiss Essen și FC Kray.

”Au fost ceva probleme când am ajuns la Schalke, când Hagi a cerut o grilă de transfer”, spune Robert.

O accidentare la genunchi l-a făcut să revină în România, dar nu a primit nicio șansă de la echipele din primele două ligi. A ajuns să joace la Flacăra Horezu și Viitorul Dăești, iar la începutul acestui an a ajuns la Zimbru Chișinău. ”Antrenorul care m-a dorit la Zimbru a fost dat afară după patru etape, iar noul antrenor care a venit la echipă a decis să renunțe la toți jucătorii străini, astfel că am revenit în România, la Ocna Mureș”, a spus fotbalistul născut la Constanța, dar care are și cetățenie germană.

Anticipează un nou egal al României cu Kosovo

La începutul lunii septembrie, echipa națională a României va juca ”dubla” cu Israel și Kosovo, în preliminariile pentru EURO 2024 din Germania.

”Colegii încă nu m-au întrebat de echipa națională a României, dar sunt convins că o vor face când se va apropia jocul. Cred că vom face un egal”, a spus fotbalistul echipei KF Llapi.

KF Llapi Podujeve are pe sigla sa anul 1932 și până acum cel mai sus în prima ligă din Kosova a terminat pe locul 3, de două ori, în 2017-2018 și 2018-2019. În palmaresul său are două Cupe, în 2020-2021 și 2021-2022, și o Supercupă, câștigată în 2021. Echipa este antrenată din 2019 de Tahir Batatina (foto, alături de Robert Burcea), originar din Kosovo.

În meciul tur dintre Kosovo și România, desfășura la Pristina la 16 iunie, cele două naționale au remizat la scorul de 0-0.

https://liga2.prosport.ro/special/dosarul-curacao-sesizari-frf-si-politie-stiam-din-primavara-de-pariuri-online-pe-juniori-si-ligile-judetene-duminica-asta-a-fost-iar-un-meci-am-crezut-ca-doar-la-dambovita-sunt-lucruri-n-19282557

https://liga2.prosport.ro/special/dosarul-curacao-dezvaluiri-incredibile-intr-o-ancheta-zguduitoare-prosport-pariuri-online-in-romania-pe-meciuri-de-juniori-si-din-ligile-judetene-pot-juca-si-minorii-episodul-i-au-mers-u-19282359

https://liga2.prosport.ro/liga-3/start-in-noul-sezon-de-liga-3-20-de-jocuri-se-disputa-acum-patru-partide-au-fost-amanate-in-urma-modificarilor-din-campionat-facute-ieri-de-frf-19281745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marea-unire-de-sub-tampa-fc-brasov-si-sr-brasov-si-au-anuntat-proiectul-comun-un-oras-o-echipa-ce-se-intampla-cu-clubul-retrogradat-din-liga-2-planul-pentru-noul-sezon-de-liga-3-19281374

Adi MARICA 30 Aug. 2023, 14:00 Special
Pe aceeași temă