Minaur Baia Mare, obligată să plătească restanțele salariale către șapte fotbaliști. Alte litigii pierdute de maramureșeni

Andrei PASCU 24 Jul. 2023, 17:24 Liga 3
Minaur Baia Mare, obligată să plătească restanțele salariale către șapte fotbaliști. Alte litigii pierdute de maramureșeni

Minaur Baia Mare are probleme în urma retrogradării în Liga 3, la finalul sezonului trecut de Liga 2. Formația din Maramureș a fost acționată și de alți fotbaliști pe cale legală, de jucători cu care s-a aflat sub contract până săptămânile trecute, iar acum este nevoită să achite datoriile.

Minaur Baia Mare trebuie să plătească salariile pe care nu le-a achitat în sezonul trecut, FRF dând câștig de cauză jucătorilor.

Minaur Baia Mare trebuie să plătească restanțele către șapte jucători

Camera Națională de Soluționare a Litigiilor a judecat, la finalul săptămânii trecute, șapte cazuri în care este implicată Minaur Baia Mare, după ce și alți jucători au decis să își ceară banii pe cale legală, după ce nu au ajuns la acord cu conducerea.

Alin Văsălie (21 de ani, acum la Universitatea Cluj), Raphael Stănescu (30 de ani, acum la CSM Slatina), Alexandru Iacob (34 de ani, acum la Metaloglobus), Valmir Berisha (27 de ani, liber de contract), Petre Ivanovici (33 de ani, acum la Timișul Șag), Mircea Donca (26 de ani, acum la CSM Slatina) și Sergiu Ciocan (24 de ani, acum la Unirea Dej) au câștigat procesele și trebuie să primească salariile restante de din partea clubului.

Obligă clubul la plata drepturilor financiare restante, precum și taxa de procedură”, se arată în motivările Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor, în cazul tuturor celor șapte jucători, dar și următoarea prevedere adresată clubului: ”Cu recurs în 5 zile de la comunicare”. Sentințele au fost publicate joi, 20 iulie.

Minaur Baia Mare a avut ”probleme” și cu Mihai Iosif

Imediat după retrogradare, Minaur Baia Mare a avut ceva probleme și cu un fost antrenor din sezonul 2022/2023, Mihai Iosif, care a acționat clubul pe cale legală după plecare, pentru că nu i s-au plătit banii pe care îi avea de luat în timpul mandatului.

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a somat Minaur Baia Mare să îi plătească datoriile lui Iosif, dar a și amendat clubul cu 3.000 de lei pentru neplata de până în acest moment. În cazul în care nu s-ar fi supus, Minaur Baia Mare risca să primească interdicție la transferuri. A trebuit să facă dovada plății către fostul ei antrenor până la jumătatea lunii iunie, iar în caz contrar risca și depunctarea.

Minaur Baia Mare a intrat în cantonamentul de vară

Minaur Baia Mare, una dintre cele cinci echipe retrogradate din Liga 2 în sezonul trecut, s-a reunit la începutul lunii iulie, pentru a începe pregătirea sezonului de Liga 3.

Lotul prezent la reunirea echipei Minaur Baia Mare:

Portari: Raul Băilă, Emanuel Breban
Fundași: David Simion, Marius Potcoavă, Raul Gavrău, Ionuț Pisuc, Raul Gherman, Ionuț Ilieș,
Mijlocași: Calvin Candea, Cristian Raicu, Ivan Urvanțev, Erik Piroșka, Richard Cin, Mario Leș,
Atacanți: Fedor Buciuta, Darius Gherman, Sebastian Hidigan.

De atunci, de la reluarea pregătirilor, Minaur Baia Mare a disputat trei meciuri amicale, înregistrând următoarele rezultate: 0-4 cu Unirea Dej, 9-0 cu C.S. Fărcașa, 1-0 cu CSM Sighetu Marmației.

În aceste zile, formația pregătită de Ciprian Danciu se află în cantonamentul de vară, de la Ocna Șugatag.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-1-al-cupei-romaniei-sezon-2023-2024-partidele-au-loc-la-inceputul-lunii-august-19277922

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/castigatoarele-celor-sapte-finale-din-faza-regionala-a-cupei-romaniei-echipa-lui-petre-grigoras-a-obtinut-din-nou-trofeul-19277855

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/castigatoarele-celor-sapte-finale-din-faza-regionala-a-cupei-romaniei-echipa-lui-petre-grigoras-a-obtinut-din-nou-trofeul-19277855

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-victorie-in-fata-unei-echipe-din-liga-3-care-l-a-anuntat-pe-fostul-international-laszlo-sepsi-ca-membru-fondator-proprietar-19277822

https://liga2.prosport.ro/liga-3/george-florescu-nu-mai-este-antrenorul-echipei-sanatatea-cluj-19277793

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 24 Jul. 2023, 17:24 Liga 3
Pe aceeași temă