Minaur Baia Mare continuă campania de transferuri. Un atacant din Liga 1 și un fost căpitan al Ripensiei, ultimele noutăți din lotul lui Vasile Miriuță

Andrei PASCU 21 Jan. 2021, 12:54 Liga 3

Minaur Baia Mare a început pregătirea de iarnă, iar echipa s-a reunit pe 11 ianuarie. La ședințele de pregătire din zilele trecute au fost prezente și cele mai noi două transferuri, atacantul Bogdan Melinte (22 de ani, ex FC Botoșani) și mijlocașul Adrian Popa (32 de ani, ex CSC Ghiroda și Giarmata Vii, fost căpitan la Ripensia Timișoara).

Bogdan Melinte un singur meci în Liga 1, Adrian Popa a plecat după doar câteva luni de la fosta echipă

În privința vârfului, acesta a jucat doar un meci pentru cei de la FC Botoșani în acest sezon de Liga 1, 15 minute într-o confruntare cu Gaz Metan Mediaș.

Referitor la Adrian Popa, el a plecat de la formația din Liga 3, după numai câteva luni. CSC Ghiroda și Giarmata Vii a trecut prin mai multe schimbări în această iarnă și a renunțat la mai mulți jucători. Popa a fost, până anul trecut, cel mai vechi component al lotului divizionarei secunde Ripensia, unde a fost inclusiv căpitan.

”Urăm bun venit noilor jucători: Bogdan Melinte (AFC Botoșani) și Adrian Popa (CSC Ghiroda și Giarmata Vii)”, se arată pe pagina de Facebook a clubului din Baia Mare, CS Minaur fotbal.

Minaur Baia Mare a mai adus patru jucători, dar l-a pierdut pe atacantul Sebastian Serediuc

Minaur Baia Mare a ajuns la șase transferuri în această iarnă. Anterior, la echipa lui Miriuță au mai sosit patru jucători, atacantul Alexandru Pop (27 de ani, ex Rapid), fundașul Bogdan Matei (31 de ani, ex Turris Oltul), mijlocașul Claudiu Vereș (20 de ani, ex Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) și atacantul Denis Szep (19 ani, ex FCSB).

Minaur Baia Mare a rămas, însă, fără un jucător important. L-a pierdut pe Sebastian Serediuc (21 de ani), atacant care a fost prezentat ca noul transfer al campioanei României, CFR Cluj. În cele nouă meciuri în care a apucat să evolueze, Sebastian Serediuc a marcat de șase ori, fiind unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei în prima parte a campionatului.

Minaur Baia Mare are programate un cantonamet și opt meciuri amicale 

În privința perioadei de pregătire, antrenorul Vasile Miriuță a programat un cantonamet pentru a doua parte, în localitatea Băile Felix (Bihor), care se va desfășura în intervalul 1-11 februarie. Minaur Baia Mare va disputa și câteva meciuri amicale, opt în total, trei în timpul cantonamentului și cinci înainte și după. Toate echipele pe care le va întâlni sunt din Liga 3.

”Secția fotbal de la CS Minaur și-a realuat activitatea sub comanda lui Vasile Miriuță și a staffului său tehnic. Jucătorii s-au reunit cu forțe proaspete și dorință de muncă. Urăm bun venit noilor jucători: Bogdan Melinte (AFC Botoșani) și Adrian Popa (CSC Ghiroda și Giarmata Vii).

În perioada 1-11 februarie 2021, se va desfășura un stagiu de pregătire centralizată, în Băile Felix (Bihor). Până la începerea campionatului (13 martie), se vor disputa 8 jocuri amicale, astfel:

  • 23 ianuarie: Progresul Șomcuta (în Baia Mare)
  • 27 ianuarie: Olimpia Satu Mare (la Satu Mare)
  • 3 februarie: Olimpia Satu Mare (la Oradea)
  • 6 februarie: CSC Sânmartin (la Oradea)
  • 10 februarie: Luceafărul Oradea (la Oradea)
  • 16 februarie: Unirea Dej (la Iclod)
  • 26 februarie: Sănătatea Cluj (la Cluj Napoca)
  • 5 martie: Gloria Bistrița (la Bistrița)

Așteptăm suporterii să revină pe stadion alături de echipă, de îndată ce măsurile dispuse de autoritățile centrale vor permite acest lucru. Totodată, îi asigurăm de implicarea deplină a jucătorilor, a staffului tehnic și administrativ, pentrurepunerea echipei pe un loc de cinste în fotbalul romanesc, unde municipiul Baia Mare merită să se regăsească”, se arată în comunicatul emis de CS Minaur.

Minaur Baia Mare este pe locul 2 în Seria 10 din Liga 3, cu 20 de puncte în 10 partide, la patru lungimi de liderul SCM Zalău. În prima etapă din 2021, echipa lui Miriuță va juca în deplasare cu locul 3, CA Oradea.

Foto: CS Minaur fotbal

https://liga2.prosport.ro/liga-3/olimpic-cetate-rasnov-si-a-numit-antrenor-dupa-despartirea-de-romeo-surdu-brasovenii-isi-remaniaza-si-lotul-19165686

https://liga2.prosport.ro/liga-3/industriei-galda-este-ca-si-retrasa-din-campionatul-ligii-3-ce-spune-presedintele-clubului-din-alba-19165672

https://liga2.prosport.ro/liga-3/din-liga-3-la-campioana-romaniei-atacantul-sebastian-serediuc-a-lasat-minaur-baia-mare-si-a-semnat-cu-cfr-cluj-19165658

Andrei PASCU 21 Jan. 2021, 12:54 Liga 3
Pe aceeași temă