Minaur Baia Mare, la primele transferuri din pauza de iarnă. Vasile Miriuță a adus patru fotbaliști: doi din Liga 2, unul din Liga 1 și un tânăr de la FCSB

Andrei PASCU 11 Jan. 2021, 15:42 Liga 3
Minaur Baia Mare, la primele transferuri din pauza de iarnă. Vasile Miriuță a adus patru fotbaliști: doi din Liga 2, unul din Liga 1 și un tânăr de la FCSB

Minaur Baia Mare, ocupanta locului 2 în Seria 10 din Liga 3, a revenit la antrenamente luni, sub comanda antrenorului Vasile Miriuță. ”Principalul” venit recent la clubul din Baia Mare a făcut și primele transferuri. În încercarea de a promova echipa în Liga 2, a adus deja patru jucători.

Minaur Baia Mare a adus doi jucători din Liga 2, unul din Liga 1 și un tânăr de la FCSB

Potrivit unui comunicat emis de Minaur Baia Mare, la prima ședință de pregătire din 2021 au fost prezenți și fotbaliști transferați. Atacantul Alexandru Pop (27 de ani, ex Rapid), fundașul Bogdan Matei (31 de ani, ex Turris Oltul), mijlocașul Claudiu Vereș (20 de ani, ex Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) și atacantul Denis Szep (19 ani, ex FCSB) vor încerca să ajute echipa lui Vasile Miriuță să promoveze în Liga 2.

”Astăzi, 11ianuarie, a avut loc reunirea lotului echipei de fotbal a clubului Minaur Baia Mare, ocupanta locului 2, Liga 3, Seria 10. S-au efectuat modificări la nivelul staffului tehnic și administrativ, astfel director tehnic/antrenor principal a fost numit Vasile Miriuță, preparator fizicVlad Țăran, antrenor secund Vlad Ungureanu, antrenori cu portarii Marius Marian și Vasile Șleam. Administrativ, managementul echipei este ocupat în continuare de către Iustin Balaj – manager sportiv și Zoltan Szekely – team manager.

S-au alăturat lotului de jucători ex. componenți ai echipelor din Liga 1 respectiv Liga 2 ai campionatelor naționale: Alexandru Pop (FC Rapid București) Bogdan Matei (AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele) Claudiu Vereș (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) și Denis Szep (FCSB), urmând ca în zilele următoare să se alăture lotului echipei, jucători despre care vă vom informa de îndată ce vor parafa documentele.

Urăm mult succes echipei în Nou An și realizări care să aducă bucurie în rândul suporterilor, cărora le dorim multă sănătate și sperăm ca în anul 2021 să poată reveni pe stadion, alături de echipa mult iubită”, a anunțat CS Minaur.

Vasile Miriuță, încrezător în proiectul de la Minaur Baia Mare: ”Încet-încet sperăm să se pună toate lucrurile la punct” 

Vasile Miriuță a spus câteva cuvinte despre noul proiect, despre care se tot vorbește la Minaur Baia Mare. Antrenorul a declarat că are mare încredere, din discuțiile cu conducerea, că tot ce se va face va avea rezultate în următorii ani. De asemenea, durata pe care el a semnat contractul, trei ani și jumătate, arată strategia după care se duce clubul, potrivit lui Miriuță.

”Eu am semnat și am făcut contract pe trei ani și jumătate. Părerea mea e că este un termen lung. Pentru că numai așa poți să construiești, nu poți să zici că vii astăzi și mâine construiești nu știu cât. Și încet-încet sperăm să se pună toate lucrurile la punct, pentru că avem nevoie de infrastructură, asta știm cu toții și important e să ducem echipa acolo unde merită. Pentru că ați văzut și dvs. aici la noi în Ardeal mai avem o echipă-două la Divizia A și la Divizia B.

Sunten noi, Satu Mare, dau un exemplu, Oradea, Bistrița, echipe cu tradiție, care din păcate toate sunt în Divizia C. Maramureșul și orașul Baia Mare merită o echipă în Divizia B, cu toate că avem și Recea, care este aici aproape de noi. Dar, încă o dată, tradiția trebuie să-și spună cuvântul!”, a spus Miriuță pentru Baia Mare Sport.

Minaur Baia Mare e pe locul 2 în Seria 10. În precedentele două sezoane a ratat promovarea

În acest moment, Minaur Baia Mare este pe locul 2 în Seria 10 a Ligii 3, cu 20 de puncte acumulate după primele 10 etape din acest sezon, la patru puncte distanță de liderul SCM Zalău.

În precedentele două ediții de Liga 3, de când activează la acest nivel, Minaur Baia Mare a ratat promovarea în Liga 2. În sezonul 2018-2019 s-a clasat pe locul 3 în Seria 5, după FK Csikszereda și Fotbal Comuna Recea, iar în sezonul 2019-2020 s-a aflat în momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei de COVID-19 pe locul 2, la două puncte de liderul Fotbal Comuna Recea.

Foto: CS Minaur fotbal

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-raduta-s-a-despartit-de-metaloglobus-si-se-intoarce-la-fosta-sa-echipa-pana-isi-gaseste-un-nou-club-19164460

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sportul-simleu-silvaniei-si-a-luat-fundas-din-liga-2-care-va-indeplini-si-functia-de-antrenor-secund-vlad-opris-ultima-data-la-recea-varianta-ingenioasa-a-conducerii-19164303

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-baia-mare-cauta-cele-mai-bune-solutii-pentru-promovarea-in-liga-2-vasile-miriuta-vrea-sa-i-aduca-pe-alexandru-pop-si-bogdan-matei-19164286

 

 

 

 

Andrei PASCU 11 Jan. 2021, 15:42 Liga 3
Pe aceeași temă