Mihai Onicaș a semnat cu o nouă echipă după ce a participat la reality show-ul ”Survivor România”: ”M-a schimbat mult, iar acum îmi propun obiective din ce în ce mai mari”

Marius ANGHEL 19 Jun. 2020, 12:23 Liga 3

Mihai Onicaș (30 de ani), fost fotbalist la Steaua, Viitorul sau ”U” Cluj, care timp ce trei luni a participat în reality show-ul TV ”Survivor România”, al postului Kanal D, desfășurat la începutul acestui an în Republica Dominicană, va reveni pe terenul de joc. Mijlocașul originar din Cluj-Napoca a semnat un contract cu echipa de Liga a 3-a SCM Zalău. Înainte de a merge în această emisiune, Onicaș evolua pentru Unirea Dej, tot în Liga 3.

Mihai Onicaș a semnat cu SCM Zalău după ce a revenit de la ”Survivor”

SCM Zalău a anunțat oficial că primul transfer perfectat pentru noua ediție a campionatului Liga 3 este Mihai Onicaș, fotbalist care în acest an nu a jucat deloc, fiindcă a luat parte într-un reality show al postului Kanal D. Mijlocașul a participat la ”Survivor România 2020”, o competiție în mare parte sportivă, unde Onicaș a făcut parte din echipa ”Faimoșilor” și a ajuns până aproape de final.

  • Echipa din Sălaj, ultima clasată în Seria a 5-a, însă și din cauza faptului că a început competiția cu minus șase puncte, s-a menținut în această ediție a Ligii 3 după ce FRF a decis ”înghețarea” campionatului după doar 16 etape dintr-un total de 30 ca urmare a izbucnirii pandemiei COVID-19. O singură etapă s-a desfășurat în acest an, prima a returului.

”SCM Zalău a semnat cu un FOST STELIST!
Echipa de fotbal SCM Zalău a făcut un transfer de răsunet: un jucător cu experiență în Liga 1 – trecut pe la Steaua București – a semnat cu gruparea antrenată de Marius Pașca. Este vorba despre mijlocașul Mihai Onicaș (30 de ani), sportiv care a impresionat la grupele de copii şi juniori ale Universităţii Cluj (a fost și campion național) şi la numai 15 ani a semnat cu Steaua Bucureşti.

Pentru primele luni ale anului 2020, Mihai Onicaș a acceptat un alt tip de provocare, una cu totul diferită. El a participat la Survivor România, show care a fost transmis în exclusivitate la Kanal D.
SCM Zalău se adaugă acum în CV-ul fostului stelist, după ce conducătorii zălăuani au bătut palma cu el și l-au convins să semneze un angajament valabil până în vara anului 2021, cu posibilitate de prelungire”, a anunțat SCM Zalău pe pagina sa de Facebook, unde, totodată, a comunicat că s-a despărțit de mijlpcașul Andrei Vaștag, care zilele trecute a ajuns la ACSO Filiași, altă echipă din Liga 3.

Mihai Onicaș, despre alegerea SCM Zalău: ”Nu mai voiam să plec departe de casă, dar, totodată, îmi doream o echipă cu planuri mari!”

Mihai Onicaș a început fotbalul la „U” Cluj și în cariera sa a mai evoluat pentru Mureșul Deva, Steaua II, Steaua, CSMS Iași, FCM Târgu Mureș, Unirea Urziceni, Viitorul, ASA Târgu Mureș, Olimpia Satu Mare, Speranța Nisporeni (Republica Moldova), Sticla Arieșul Turda și Unirea Dej. A avut prezența la naționalele U17, U19, U21 și U23 ale României.

Onicaș a explicat pe pagina sa de Facebook că a ales să joace la Zalău și pentru a rămâne aproape de familia sa, aflată la Cluj.

”Sunt bucuros să vă anunț că începând din această vară voi juca pentru SCM Zalău, o echipă ambițioasă condusă de oameni ambițioși, care își propun mai multe obiective importante în anii următori! Deoarece familia este foarte importantă pentru mine, am ales să nu mai plec departe de casă, dar, totodată, îmi doream o echipă cu planuri mari! Din acest motiv, consider că SCM Zalău este cea mai bună alegere pentru mine în acest moment! ??❤️⚽️”, a scris Onicaș.

Fostul stelist a semnat cu SCM Zalău un contract valabil pe un sezon. ”De la primele discuţii cu Vasile Jula, mi-am dat seama că cei de aici mă doresc foarte mult, dar, în acelaşi timp, mi-am dat seama că voi lucra alături de oameni serioşi şi implicaţi pentru că am avut ocazia să vorbesc şi cu Doru, dar şi cu domnul Paşca, iar ei m-au asigurat că Zalăul poate oferii condiţii normale de pregătire! Nu în ultimul rând, am ales Zalăul şi cu sufletul, pentru că bunicul meu, care m-a susţinut cel mai mult în această carieră de fotbalist este din Zalău, dar, din păcate, nu îl mai am lângă mine în acest moment”, a declarat, pentru Sportul sălăjean, Mihai Onicaş, care a mai spus și cum a fost experiența ”Survivor România”: ”M-a schimbat mult, iar acum îmi propun obiective din ce în ce mai mari şi totodată sunt dispus să dau din ce în ce mai mult pe teren!”

SCM Zalău l-a reconformat în funcția de antrenor principal pe Marius Pașca și va începe pregătirea noului sezon de Liga 3 în luna iulie.

Mihai Onicaș a rezistat trei luni în show-ul ”Survivor România”, câștigat de cântăreața Elena Ionescu

Mihai Onicaș a participat în acest an la reality show-ul ”Survivor România”, difuzat de Kanal D în perioada 18 ianuarie – 30 mai, unde a făcut parte din echipa ”Faimoșii”.

Fotbalistul a concurat în această competiție în mare parte sportivă organizată în Republica Dominicană până la mijlocul lunii aprilie, când a fost eliminat.

După eliminare și trei luni în care nu și-a văzut apropiații, Onicaș a izbucnit în lacrimi când moderatorii emisiunii i-au oferit un videocall cu mama sa. ”Te iubesc mult, mult, mult. Îți mulțumesc pentru tot, mama”, au fost cuvintele lui Onicaș pentru mama sa.

”Sunt foarte slăbit, mă dor oasele, mă dor genunchii, mă doare spatele. Mi-e foame, nu am apucat să fac decât un duș și să-mi pun un short pe mine. Mi-e foame și abia aștept să mănânc. Mă așteptam să plec pentru că nu-și trebuie doctorate să observi că nu mai eram în cea mai bună formă și echipa merita să fie unită și avea nevoie de forță fizică”, a mai spus Mihai Onicaș, care pe durata acelui reality show a slăbit 12 kilograme.

Elena Ionescu, cântăreață, fostă membră a formației Mandinga, a câștigat ”Survivor România” și a revenit în România cu marele premiu de 250 de mii de euro. E a făcut parte din aceeași echipă cu Mihai Onicaș, ”Faimoșii”.

”Survivor România este o oportunitate unică de a-mi testa limitele. Totul este public, la vedere și vreau ca oamenii să mă cunoască așa cum sunt. Îmi doresc să devin parte dintr-o echipă, așa cum eram când practicam sportul de performanță. Vreau să văd dacă pot rezista în condiții dificile. Nu îmi este teamă. Mă adaptez ușor atât la condiții grele, cât și la oameni noi. Știu să mă fac plăcut, să ajut. Vreau să îmi demonstrez nivelul de rezistență, mai ales psihică”, spunea Mihai Onicaș, înainte de a începe ”Survivor România”, motivul pentru care a acceptat ăs participe la acest reality show.

Marius ANGHEL 19 Jun. 2020, 12:23 Liga 3
Pe aceeași temă