Mihai Ciobanu este noul antrenor de la Metalosport: „Situația din clasament nu mă sperie”

Autori: Marian CĂPĂȚÎNĂ, Marius ANGHEL Publicat: 19 Dec. 2014, 12:01 Actualizat: 19 Dec. 2014, 12:02 Liga 3
Mihai Ciobanu este noul antrenor de la Metalosport:  „Situația din clasament nu mă sperie”

Aflată la primul său sezon în Liga a III-a, echipa gălățeană Metalosport a avut o primă parte de campionat dezamăgitoare, terminând turul penultima în clasament, cu doar 5 puncte. Acest bilanț foarte slab l-a determinat pe Dorin Butunoiu, președintele clubului, să treacă la schimbări radicale, cea mai importantă fiind aducerea unui nou antrenor principal, experimentatul tehnician gălățean Mihai Ciobanu (54 de ani).

Negocierile dintre cei doi au fost finalizate, semnarea contractului urmând să fie oficializată cel mai probabil în acest weekend. „Obiectivul este salvarea de la retrogradare și totodată în acest retur să începem să formăm o echipă puternică care să poată să se bată pentru primele locuri în campionatul următor. Înțelegerea cu Mihai Ciobanu este pe un an și jumătate, cu renegocierea aspectului financiar în vară”, a declarat Dorin Butunoiu.

Mihai Ciobanu și-a început cariera de antrenor principal la sfârșitul anilor ”90, când a trecut cu lotul de tineret-rezerve de la Oțelul la FCM Dunărea, doi dintre jucătorii din acea generație, Ghionea și Apostol, ajungând ulterior la echipa națională. A trecut la CF Brăila unde a mai lansat un fotbalist care a ajuns la „națională”, Bănel Nicoliță. A promovat pe FCM Dunărea în liga secundă în 2004, sezonul respectiv fiind ultimul la cârma unei echipe gălățene. A mai antrenat pe FC Botoșani, Gloria Buzău (2010-2012) și Delta Tulcea (2013).

„A venit momentul ca după zece ani să revin în fotbalul gălățean, să mai stau și eu pe acasă. Sunt oameni ambițioși, entuziaști, în conducerea clubului, aspect care a contat mult în acceptarea ofertei. Vreau să facem un lot competitiv, format în special din jucători tineri, care să înțeleagă că de aici se pot lansa spre cluburi mai mari și să dea totul pentru asta. Situația din clasament nu mă sperie, de la muncă în condiții dificile nu m-am dat în lături niciodată”, a declarat Mihai Ciobanu.

Totodată, președintele clubului a anunțat și o remaniere masivă a lotului, dorindu-se jucători de perspectivă de la Oțelul și nu numai. La acest capitolul, al primenirii lotului, Metalosport are avantajul că antrenorul Mihai Ciobanu cunoaște bine fondul de jucători din zonă. „În ultimul an n-am mai antrenat și, întors acasă, am fost la foarte multe meciuri, inclusiv de juniori, așa cum face orice antrenor care-și respectă meseria. Astfel, știu cam toți jucătorii cu potențial din zonă”, a mai spus Mihai Ciobanu.

Vlad Pavel, antrenorul din tur al echipei, va continua în cadrul clubului, posibil chiar ca secund al lui Ciobanu.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Autori: Marian CĂPĂȚÎNĂ, Marius ANGHEL Publicat: 19 Dec. 2014, 12:01 Actualizat: 19 Dec. 2014, 12:02 Liga 3
Pe aceeași temă