Rezultatele meciurilor primei etape a barajului pentru promovarea în Liga 3! Steaua s-a distrat cu Mihăilești, însă nu cum a făcut-o Corona Brașov. Știm primele două promovate matematic

Marius ANGHEL 01 Aug. 2020, 19:13 Liga 4
Rezultatele meciurilor primei etape a barajului pentru promovarea în Liga 3! Steaua s-a distrat cu Mihăilești, însă nu cum a făcut-o Corona Brașov. Știm primele două promovate matematic

Prima etapă a minigrupelor barajului de promovare în Liga 3, pentru ediția 2020/2021, a avut loc astăzi, 1 august, de la ora 17:30, cu o excepție, meciul dintre Steaua și Argeșul Mihăilești, programat de la ora 18:00. Celelalte etape sunt programate în zilele de 5, respectiv 9 august.

Rezultatele înregistrate în aceste meciuri le poți vedea mai jos.

S-au înregistrat opt victorii și trei egaluri, dar și un succes la ”masa verde”.

Corona Brașov a câștigat cel mai detașat 16-0 cu CS Gheorgheni, iar Steaua și Bradu Borca s-au impus cu 8-1, cu Argeșul Mihăilești, respectiv Unirea Mircești.

  • În urma rezultatelor din prima etapă, două echipe au promovat matematic în Liga 3, fiindcă făceau parte din grupe care erau incomplete. Petrolul Potcoava și Gloria Albești, reprezentantele județelor Olt și Constanța, au promovat în Liga 3. Prima a câștigat la ”masa verde” meciul cu Minerul Costești, iar a doua a trecut la loviturile de departajare cu 4-3 de CSM Râmnicu Sărat, după ce la finalul celor 90 de minute a fost 0-0.

Petrolul Potcoava, prima echipă care promovează în Liga 3

12 partide erau stabilite să se joace astăzi, însă una nu va mai avea loc, fiindcă Minerul Costești, reprezentanta județului Vâlcea, a greșit testul COVID-19 pe care îl avea de făcut și, astfel, pierde la ”masa verde” întâlnirea cu Petrolul Potcoava. Era, de altfel, singurul joc pe care cele două echipe îl aveau în grupa lor, fiindcă a treia campioană, Unirea Ţigăneşti, reprezentanta județului Teleorman, a anunţat că nu se prezintă la meciuri, fiindcă nu are bani să respecte protocolul medical. Petrolul Potcoava devine, astfel, prima echipă care promovează matematic în Liga 3.

Jocurile se desfășoară pe teren neutru, fără spectatori, conform protocolului medical pentru fotbal amator. Regulamentul barajului poate fi consultat AICI.

14 minigrupe în această ediție a barajului de promovare în Liga 3

Odată cu anunțul ”înghețării” campionatului Liga 3, ediția 2019/2020, și desemnarea modului în care se va promova în Liga 2, Federația Română de Fotbal a transmis și noua strategie făcută pentru deciderea echipelor care urcă în această vară din Liga 4 în acest sezon dat peste cap din cauza pandemiei COVID-19.

Barajele de promovare stabilite în luna februarie au fost anulate, federația a stabili, printr-o nouă tragere la sorți, 14 minigrupe de câte trei echipe campioane județene. Cele 14 câștigătoare ale noilor baraje vor promova în Liga 3, însă și multe dintre echipele clasate pe locul 2 în minigrupe au șansa să ajungă în cel de-al treilea eșalon, pentru a completa locurile rămase vacante.

În fiecare minigrupă trebuiau să se întâlnească trei echipe campioane / reprezentante județene. Patru județe nu au reprezentante, astfel că patru mini-grupe sunt incomplete.

Până acum, FRF organiza baraj de promovare în dublă manșă între două campioane județene, fiecare urmând a juca pe teren propriu. Câștigătoarea promova în Liga 3. În total erau 21 de duble manșe. Schimbarea la minigrupă de trei pentru baraj s-a făcut din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse de aceasta.

Bistrița Năsăud, Mehedinți, Teleorman și Tulcea nu sunt reprezentante la baraj

27 iulie a fost ultima zi în care Asociațiile Județene de Fotbal din țară au avut termenul limită pentru a înștiința Federația Română de Fotbal cine îi este reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3. Dintre cele 42 de AJF-uri, respectiv AMFB, patru nu au echipă la acest mini-turneu de accederea în cel de-al treilea eșalon.

Este vorba despre Bistrița Năsăud, care nu și-a desemnat reprezentantă la baraj, Mehedinți, care, de asemenea, a întâmpinat probleme și nu și-a desemnat echipa care merge în mini-turneu. Spre deosebire de Bistrița Năsăud, AJF Mehedinți a desemnat-o drept campioană județeană pe Recolta Dănceu, echipa lider din momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei, însă aceasta nu are CIS. CS Strehaia, ocupanda locului 2, are CIS, dar nu poate îndeplini protocolul medical, iar Inter Salcia, clasata pe locul 3, nu deține nici ea CIS, astfel că județul de la Dunăre a decis să nu își trimită o reprezentantă la barajul pentru promovare.

Nici județene Teleorman și Tulcea nu vor fi reprezentante la baraj. Primul a anunțat-o drept campioană a Ligii a 4-a pe Unirea Țigănești, iar cel de-al doilea pe Pescăruşul Sarichioi Junior. Aceste două echipe nu au putut îndeplini protocolul medical, fiindcă nu au avut bani pentru a se testa împotriva COVID-19, astfel că au vor participa la baraj.

Meciurile din 1 august ale barajelor de promovare în Liga 3, pe regiuni și grupe, și stadioanele unde vor avea loc partidele:

Regiunea 1, Nord-Est:

Grupa A: Suceava (Siretul Dolhasca), Iași (Unirea Mircești), Neamț (Bradu Borca)
Grupa B: Bacău (Viitorul Curiţa), Vaslui (Sporting Juniorul Vaslui), Botoșani (Dante Botoșani)

1 august, ora 17:30
UNIREA MIRCEȘTI – BRADU BORCA   1-8
Stadion: Municipal (Vaslui – Vaslui);
Arbitru: Sergiu Mavriche; Asistenți: George Bogdan Duță și Damian Antal (toți din Bacău); Observatori: Constantin Gheorghe (Suceava) și Daniel Scânteie (Bacău).

Au marcat: Ștefan Florea (42) / Mădălin Crengăniș (3, 34), Marius Onofraș (7, 23 – penalty, 32 – penalty), Ilie Talpan (20), Răzvan Gorea (44), Radu Guțu (51)

SPORTING JUNIORUL VASLUI – DANTE BOTOȘANI  1-2
Stadion: CFR (Paşcani – Iaşi);
Arbitru: Vlad Baban (Iaşi); Asistenți: Cristian Voicu (Focşani) și Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe); Observatori: Teodor Grozea (Brăila) și Marin Iancu (Urziceni).

Au marcat: Ionuț Ailenei (37 – penalty) / Leonard Grăsanu (57 – penalty), Adrian Gheroghiciuc (68)

Regiunea 2, Nord-Vest:

Grupa A: Bihor (CA Oradea), Satu Mare (CSM Satu Mare), Cluj (Someşul Dej)
Grupa B: Sălaj (Sportul Şimleu Silvaniei), Bistrița Năsăud (nu și-a desemnat reprezentantă la baraj), Maramureș (Progresul Şomcuţa Mare)

1 august, ora 17:30
CSM SATU MARE – SOMEȘUL DEJ  0-0
Stadion: Municipal (Zalău – Sălaj);
Arbitru: Cristian Codrea; Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (toți din Baia Mare); Observatori: Vasile Bordaş (Târgu Mureş) și Cristian China  (Baia Mare).

♦Meciul s-a terminat la egalitate, scor 0-0. Conform regulamentului, echipele au executat și lovituri de departajare, care vor conta doar la finalul mini-turneului de baraj de promovare, în cazul în care cele două echipe se vor afla la egalitate perfectă. Someșul Dej s-a impus cu 5-3 la loviturile de la 11 metri, după ce Satu Mare a ratat la a patra serie de penalty-uri.

Regiunea 3, Centru:

Grupa A: Sibiu (Măgura Cisnădie), Covasna (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2), Mureș (Unirea Ungheni)
Grupa B: Alba (CS Ocna Mureş), Brașov (Corona Braşov), Harghita (CS Gheorgheni)

1 august, ora 17:30
SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE 2 – UNIREA UNGHENI  0-2
Stadion: Tineretului (Braşov – Braşov);
Arbitru: Marius Chițu (Târgovişte); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) și Răzvan Mihai Dobre (Şotânga – Dâmboviţa); Observatori: Marian Deaconu (Ploieşti) și Petrișor Chirițescu (Braşov).

♦Au marcat: David Potor (47), Sebastian Iusan (85)

CORONA BRAȘOV – CS GHEORGHENI 16-0
Stadion: Central (Ungheni – Mureş);
Arbitru: Dan Florin Dreve; Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu și Petrică Ionuț Cîmpeanu (toți din Cluj-Napoca); Observatori: Ioan Onicaș (Zalău) și Vlad Căluşer  (Târgu Mureş).

♦Au marcat: Adrian Voicu (5, 36), Bogdan Roșu (9, 10), Mugurel Buga (12 – penalty, 32), Rareș Forika (19), Marian Cristescu (45), Alin Damian (48, 54, 89, 90), Marius Manole (52, 77), Diego Alupoaie (72), Marian Constantinescu (82 – penalty)

Regiunea 4, Vest:

Grupa A: Gorj (Ştiinţa Turceni), Arad (Victoria Zăbrani), Caraș Severin (Progresul Ezeriş)
Grupa B: Hunedoara (CSM Jiul Petroşani), Mehedinți (nu și-a desemnat reprezentantă la baraj), Timiș (Avântul Periam)

1 august, ora 17:30
VICTORIA ZĂBRANI – PROGRESUL EZERIȘ  1-1
Stadion: ”Michael Klein” (Hunedoara – Hunedoara);
Arbitru: George Cătălin Roman (Timişoara); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Călin Cimponeriu (Lugoj); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Marius Claudiu Ştefan (Orăştie – Hunedoara).

♦Au marcat: Eduard Zele (74 – penalty) / Milan Keda (50)
♦Conform regulamentului, echipele au executat și lovituri de departajare, care vor conta doar la finalul mini-turneului de baraj de promovare, în cazul în care cele două echipe se vor afla la egalitate perfectă. Progresul Ezeriș s-a impus cu 2-1 la loviturile de la 11 metri, după ce ambele echipe au ratat multe dintre execuții.

Regiunea 5, Sud-Vest:

Grupa A: Dâmbovița (Roberto Ziduri), Dolj (Unirea Tricolor Dăbuleni), Argeș (Voinţa Budeasa)
Grupa B: Teleorman (Unirea Țigănești nu a putut îndeplini protocolul medical), Olt (Petrolul Potcoava), Vâlcea (Minerul Costeşti)

1 august, ora 17:30
UNIREA TRICOLOR DĂBULENI – VOINȚA BUDEASA  0-4
Stadion: 1 Mai (Municipal) (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea);
Arbitru: Bogdan Dumitrache (Bucureşti); Asistenți: Ionuţ Marius Bobe (Videle) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria); Observatori: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin) și Duras Mihai (Fieni).

♦Au marcat: Andrei Barbu (două), Marian Marcu (), Cosmin Leca ()

PETROLUL POTCOAVA – MINERUL COSTEȘTI  3-0 la ”masa verde”
Stadion: Comunal (Valea Ursului – Argeş);
Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti); Asistenți: Romică Bîrdeş (Piteşti) și Mihăiță Necula (Bucureşti); Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Victor Radu (Bucureşti).

Echipa vâlceană a pierdut la „masa verde”, fiindcă nu a avut efectuate testele RT-PCR, obligatorii în protocolul jocului. Mnerul a efectuat teste de sânge, care atestă doar dacă jucătorii au sau nu anticorpi pentru coronavirus.

Regiunea 6, Sud:

Grupa A: Prahova (CSO Plopeni), Călărași (ACSM Olteniţa), Ilfov (Viitorul Domneşti)
Grupa B: Ialomița (Bărăganul Ciulniţa), București (Steaua Bucureşti), Giurgiu (Argeşul Mihăileşti)

1 august, ora 17:30
ACSM OLTENIȚA – VIITORUL DOMNEȘTI  1-0
Stadion: Gloria (Buzău – Buzău);
Arbitru: Andrei Baciu; Asistenți: Iulian Cătălin Brînză și Mihăiță Adrian Noroc (toți din Botoşani); Observatori: Ionuț Borcan (Ploieşti) și Constantin Mircea (Buzău).

♦A marcat: Alexandru Alexa (29)

1 august, ora 18:00
STEAUA BUCUREȘTI – ARGEȘUL MIHĂILEȘTI  8-1
Stadion: ”Vasile Enache” (Modelu – Călăraşi);
Arbitru: Adrian Illyeş (Ploieşti); Asistenți: Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Bianca Florea (Ploieşti); Observatori: Liviu Seceanu (Galaţi) și Ionel Niculae Brînduşă (Călăraşi).

♦Au marcat: Ovidiu Morariu (2), Valentin Bărbulescu (34), Florin Răsdan (53), Liviu Băjenaru (55), Andrei Antohi (63,73), Vlad Nițu (78), Alin Robu (90+2) / Daniel Rotaru (23)

Regiunea 7, Sud-Est:

Grupa A: Brăila (Sportul Chiscani), Vrancea (Victoria Gugeşti), Galați (Avântul Valea Mărului)
Grupa B: Tulcea (Pescăruşul Sarichioi Junior nu a putut îndeplini protocolul medical), Constanța (Gloria Albeşti), Buzău (CSM Râmnicu Sărat)

1 august, ora 17:30
VICTORIA GUGEȘTI – AVÂNTUL VALEA MĂRULUI  1-2
Stadion: Municipal (Râmnicu Sărat – Buzău);
Arbitru: Claudiu Marcu (Constanţa); Asistenți: Florin Iacob (Constanţa) și Erchian Ionus (Medgidia); Observatori: Petre Radu și Andrei Simion (ambii din Bucureşti).

♦Au marcat: Laurențiu Bălosu (83) / Lucian Ignat (29), Andrei Frunză (74)

GLORIA ALBEȘTI – CSM RÂMNICU SĂRAT  0-0
Stadion: Oţelul (Galaţi – Galaţi);
Arbitru: Ionuţ Coza (Cernica – Ilfov); Asistenți: Florian Alexandru Vişan și Daniel Vlase (ambii din Galaţi); Observatori: Andrei Ioniță și Aurel Ionescu (ambii din Bucureşti).

♦Fiindcă meciul s-a terminat la egalitate, conform regulamentului, echipele au executat și lovituri de departajare. Gloria Albești s-a impus cu 4-3 la loviturile de la 11 metri și a promovat matematic în Liga 3, deoarece alt meci în această grupă nu va mai avea loc. A treia reprezentantă, Pescărușul Sarichioi Junior, a anunțat că nu se prezintă la jocuri, fiindcă nu poate respecta protocolul medical.

MECIURILE barajelor de promovare în Liga 3 din etapele 2 și 3 din SUNT AICI.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-minigrupelor-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-3-patru-judete-nu-au-reprezentanta-steaua-a-fost-trimisa-sa-joace-la-modelu-19141184

Criteriile de departajare a echipelor de pe locul 2 din minigrupele de baraj pentru promovarea în Liga 3:

a. numărul de puncte obţinute în mini grupa în care a participat
b. criteriul fair-play bazat pe cartonaşele primite în jocurile de baraj/minigrupe: cartonaşul galben primeşte un punct, cartonaşul roşu trei puncte. Echipa cu numărul mai mic de puncte fair-play va fi în avantaj
c. golaverajul general din mini grupă
d. numărul de goluri marcate în minigrupă

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-a-stabilit-protocolul-medical-pentru-reluarea-competitiilor-de-fotbal-amator-precum-liga-4-sau-meciurile-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-3-19139278

https://liga2.prosport.ro/liga-4/oficial-frf-a-schimbat-modul-de-promovare-din-liga-4-in-liga-3-nu-vor-mai-fi-21-de-baraje-ci-14-mini-grupe-de-baraj-care-pot-da-mai-mult-de-21-de-echipe-care-urca-in-esalonul-superior-posibilii-a-19132210

Marius ANGHEL 01 Aug. 2020, 19:13 Liga 4
Pe aceeași temă