Au fost stabilite cele 14 mini-grupe ale barajului de promovare în Liga 3. Rezultatul tragerii la sorți efectuate de FRF. Doar cinci AJF-uri și-au decis până acum campioanele

Marius ANGHEL 19 Jun. 2020, 14:29 Liga 3
Au fost stabilite cele 14 mini-grupe ale barajului de promovare în Liga 3. Rezultatul tragerii la sorți efectuate de FRF. Doar cinci AJF-uri și-au decis până acum campioanele

Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi, 19 iunie, prin tragerea la sorți efectuată la Casa Fotbalului, grupele barajului de promovare în Liga 3, sezonul 2020-2021. Rezultatul precedentei trageri, efectuate în luna februarie, a fost anulat din cauza modificărilor survenite în urma pandemiei de COVID-19.

FRF a decis ”înghețarea” campionatului Liga 3, cu excepția a unui total de șase echipe din fruntea seriilor 2, 3 și 5, care trebuie să joace un baraj de promovare, dar și schimbarea modului de promovare din Liga 4 pentru această vară.

Componența mini-grupelor barajului de promovare în Liga 3 rezultate în urma tragerii la sorți sunt următoarele:

Regiunea 1, Nord-Est:
Grupa A: Suceava, Iași, Neamț
Grupa B: Bacău, Vaslui, Botoșani

Regiunea 2, Nord-Vest:
Grupa A: Bihor, Satu Mare, Cluj
Grupa B: Sălaj, Bistrița-Năsăud, Maramureș

Regiunea 3, Centru:
Grupa A: Sibiu, Covasna, Mureș
Grupa B: Alba, Brașov, Harghita

Regiunea 4, Vest:
Grupa A: Gorj, Arad, Caraș-Severin
Grupa B: Hunedoara, Mehedinți, Timiș

Regiunea 5, Sud-Vest:
Grupa A: Dâmbovița, Dolj, Argeș
Grupa B: Teleorman, Olt, Vâlcea

Regiunea 6, Sud:
Grupa A: Prahova, Călărași, Ilfov
Grupa B: Ialomița, București, Giurgiu

Regiunea 7, Sud-Est:
Grupa A: Brăila, Vrancea, Galați
Grupa B: Tulcea, Constanța, Buzău

Pe 19 februarie 2020, FRF stabilise, în urma tragerii la sorți, cele șapte regiuni și meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3. Jocurile, care acum nu mai sunt valabile, arătau astfel:

Regiunea 1, Nord-Est: Vaslui – Bacău, Botoșani – Suceava, Neamț – Iași;
Regiunea 2, Nord-Vest: Sălaj – Bihor, Maramureș – Bistrița Năsăud, Cluj – Satu Mare;
Regiunea 3, Centru: Sibiu – Harghita, Alba – Brașov, Mureș – Covasna;
Regiunea 4, Vest: Timiș – Mehedinți, Arad – Caraș Severin, Gorj – Hunedoara;
Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj – Olt, Teleorman – Argeș, Vâlcea – Dâmbovița;
Regiunea 6, Sud: Prahova – Călărași, Giurgiu – București, Ilfov – Ialomița;
Regiunea 7, Sud-Est: Tulcea – Constanța, Vrancea – Galați, Buzău – Brăila.

Suceava, Bihor, Alba, Vâlcea și Arad și-au decis reprezentantele la barajul de promovare în Liga 3

Până în acest moment, al publicării acestui articol, AJF-urile din Suceava, Bihor, Alba, Vâlcea și Arad au decis ”înghețarea” Ligii a-4 a și desemnarea echipelor clasate pe locul 1 drept campioane și reprezentante la barajul pentru promovarea în Liga 3.

CSO Siretul Dolhasca, CA Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești și Victoria Zăbrani sunt primele campioane județene care vor juca la barajul de promovare în Liga 3.

În schimb, de exemplu, Clujul și Bucureștiul au stabilit un altfel de mod de a încheia acest sezon afectat de pandemia de COVID-19. Primele trei, respectiv primele patru clasate vor juca mini-turnee în urma cărora se decide campioana.

Cum s-a efectuat tragerea la sorți a barajului de promovare în Liga 3, sezonul 2020-2021, și reguli ale barajului:

Conform hotărârii Comitetului de Urgenţă al FRF din 11 mai 2020, s-a decis să promoveze din Liga 4 în Liga 3, campionatul ediţiei 2020/2021, 14 echipe câştigătoare ale mini-grupelor de baraj în trei dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB.

Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.

Tragerea la sorți s-a făcut pe baza celor șapte regiuni stabilite deja de câțiva ani. Primele trei echipe extrase din fiecare regiune au alcătuit prima mini-grupă, iar următoarele trei au alcătuit a doua mini-grupă de baraj. Ordinea extragerii va da fiecărei echipe numărul de ordine pe care îl va avea în tabela Berger de patru care va fi folosită pentru configurarea programului de desfăşurare a meciurilor din fiecare mini-grupă. Astfel, prima extrasă va avea numărul 1, a doua numărul 2, a treia numărul 3, a patra va avea numărul 1, a cincea numărul 2, a şasea numărul 3.

Dacă o echipă situată pe locul 1 la finalul meciurilor mini-grupei din cadrul barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă.

Prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele din cadrul barajul de promovare în Liga 3.

În ceea ce priveşte jucătorii care pot fi folosiţi în acest play-off, dreptul de joc al acestora este stabilit de Anexa 4 la RSTJF în care sunt trecute prevederile regulamentare speciale aplicable în perioada mai – septembrie în urma efectelor pandemiei COVID-19 la nivelul fotbalului românesc.

În jocurile de baraj se aplică si următoarele reguli:
a) nu este obligatorie folosirea jucătorilor juniori, a jucătorilor U19 sau a jucătorilor U21;
b) identificarea jucătorilor (seniori/juniori) se face numai cu carnetul de legitimare sau licenţa;
c) ambele echipe sunt obligate să se prezinte la teren cu două seturi de echipament de culori diferite;
d) echipa organizatoare a jocului trebuie să pună la dispoziţie minim trei mingi de joc pentru buna desfăşurare a partidei.

Cheltuielile necesare pentru organizarea jocurilor de baraj vor fi suportate de echipa organizatoare a fiecărui joc astfel:
– cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor și observatorilor în valoare de 3.000 lei, valoare corespunzătoare Ligii 3;
– cheltuielile de organizare a jocului: chirie stadion, asigurarea ordinii și siguranţei, a asistenţei medicale și a tot ce implică desfășurarea jocurilor

Cluburile cu echipe participante la jocurile de baraj sunt obligate:
– să achite AJF-ului la care sunt afiliate, până la data de 29 iulie 2020, suma de 3.000 lei, reprezentând cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor și observatorilor. Nerespectarea acestei obligaţii conduce la neprogramarea echipei clubului în cauză la jocul de baraj și la pierderea jocului prin forfait;
– să asigure toate condiţiile prevăzute de ROAF. pentru organizarea unui joc oficial;
– clubul organizator are obligaţia de a asigura pe întreaga desfăşurare a jocului, asistenţa medicală în conformitate cu prevederile art. 54 din ROAF, corespunzătoare Ligii 3.

Tragerea la sorți pentru stabilirea mini-grupelor barajului de promovare în Liga 3 poate fi urmărită în VIDEO-ul de mai jos:

 

Marius ANGHEL 19 Jun. 2020, 14:29 Liga 3
Pe aceeași temă