Liga 3, Seria 1: Moineștiul a pierdut play-off-ul în ultima etapă. Vezi clasamentul sezonului regulat și programul fazei următoare

Mihai Andries 14 Apr. 2014, 13:26 Liga 3

Seria I a fost prima din cele trei rămase cu final necunoscut înaintea ultimei etape a sezonului regulat al Ligii a III-a. Asta deoarece nu se știa cine va merge mai departe în play-off, alături de Kosarom, Dorohoi, Miroslava, Cetatea și Petrotub. Bătălia s-a dat indirect între CSM Moinești și Bucovina Pojorâta, primii având avantajul meciurilor directe în caz de egalitate de puncte. Din păcate, echipa lui Sorin Trofin a capotat la Târgu Neamț, acolo unde Cetatea a jucat pe bune și s-a impus cu 3-1 în fața moineștenilor, pe care i-a trimis în play-out, pentru că echipa din Pojorâta nu a avut emoții contra Aerostarului.

Dorohoi – campioana sezonului regulat, Petrotub – lider în play-off

Jocul rezultatelor a făcut ca la final de sezon regulat să avem de a face cu doi lideri, dar și trei echipe pe ultimul loc al podiumului. Egalul Kosaromului la Roman a însemnat pierderea titlului de campioană a sezonului regulat în favoarea celor de la FCM Dorohoi, ca urmare a rezultatelor mai bune înregistrate de echipa lui Colban în meciurile directe, 2-2 la Pașcani și 0-0 acasă. Locul al treilea le-a revenit celor de la Petrotub, care i-au învins în toate meciurile directe atât pe Miroslava, cât și pe Cetatea, în timp ce ieșenii s-au ales cu locul 4, după 2-0 și 0-1 cu gruparea din Târgu Neamț.

În schimb, în clasamentul pentru play-off, deși un singur eșec, dar și cel mai bun golaveraj (18-8), echipa din Dorohoi este de abia pe locul secund, din cauza numărului mare de egaluri – 5 la număr, context în care romașcanii pornesc din postura de lideri. Miroslava și Kosarom împart locul 3, cu câte 13 puncte, dar ieșenii stau mai bine la meciuri directe. Cetatea și Pojorâta închid clasamentul cu 11, respectiv 10 puncte.

Moineștiul a pierdut play-off-ul, dar e lider în play-out

Ajunsă în lupta pentru salvarea de la retrogradare, CSM Moinești are măcar satisfacția că ocupă primul loc în clasamentul pentru această fază a competiției, cu un avans de șase puncte față de satelitul Ceahlăului. În momentul de față, lupta pentru evitarea retrogradării se anunță aprinsă, cu trei echipe înșirate pe distanța a două puncte: Sporting – 10 puncte, Aerostar – 9 și Bucovina Rădăuți – 8. De menționat că, după dispariția celor de la FCM Bacău, în play-out au mai rămas doar cinci cluburi, astfel că, în fiecare rundă, o echipă va sta.

VEZI CLASAMENTUL FINAL AL SEZONULUI REGULAT ȘI CLASAMENTELE DE PLAY-OFF ȘI PLAY-OUT

VEZI PROGRAMUL PLAY-OFF-ULUI ȘI PLAY-OUT-ULUI SERIEI I

Articol și infografii de Mihai ANDRIEȘ
Foto: csm-moinesti.blogspot.ro

Mihai Andries 14 Apr. 2014, 13:26 Liga 3
Pe aceeași temă