Liga a III-a la final de sezon regulat: necunoscute în jumătate din serii

Mihai Andries 11 Apr. 2014, 18:06 Liga 3
Liga a III-a la final de sezon regulat:** necunoscute în jumătate din serii

Azi de la ora 17, a început ultima etapă a sezonului regulat, care se va încheia mâine seară, în jurul orei 19, atunci când vom afla și ultimele echipe care vor prinde play-off-ul.. În acest moment, situația este foarte clară în jumătate din serii, adică a II-a, a IV-a și a VI-a, acolo unde se știu deja echipele care vor lupta pentru promovare și cele care vor lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Moinești sau Pojorâta?

În seria I, mai este de stabilit cine va ocupa locul al șaselea, ultimul care duce în play-off. Lupta se dă în doi, între CSM Moinești și Bucovina Pojorâta. Chiar dacă se află la doar trei puncte de cele două echipe mai sus amintite, Ceahlăul II nu poate profita de jocul rezultatelor, în cazul în care Pojorâta și Moinești pierd și satelitul nemțenilor câștigă, deoarece meciurile directe îi dezavantajează pe elevii lui Ovidiu Marc.

În teorie, programul ultimei runde îi avantajează pe cei de la Pojorâta, care au o deplasare mai ușoară decât Moineștiul. Primii au meci la Bacău, contra celor de la Aerostar, în timp ce echipa antrenată de Sorin Trofin se duelează cu Cetatea Târgu Neamț. Însă moineștenii au un as în mânecă, pentru că în meciurile directe sunt în avantaj față de Pojorâta, după 4-1 acasă și 3-3 în deplasare.

Dinamo II e la mâna Juventusului, dacă Metaloglobus nu face pași greșiți

O situație complicată este și în seria a III-a, acolo unde doar trei echipe și-au asigurat locul în play-off. Dacă Juventus, Balotești și Vișina Nouă sunt deja calificate mai departe, în schimb Inter Clinceni, Balș, Dinamo II și Metaloglobus (foto) se luptă pentru locurile rămase. Situația poate fi lămurită de azi, dacă echipa lui Leo Strizu se împiedică de Chiajna II și nu reușește să obțină toate cele trei puncte puse în joc în singurul meci al zilei din această serie.

O victorie a Metaloglobusului mută decizia în curtea liderului Juventus București. Gruparea din Colentina îi poate ajuta pe cei de la Dinamo II să urce în play-off, dacă pierde în meciul direct de mâine, în timp ce un eșec al satelitului dinamovist – coroborat cu victoria Metaloglobusului – înseamnă căderea sub linia care duce în turneul pentru promovarea în eșalonul secund.

Nu sunt lipsite de griji nici Inter Clinceni, care joacă mâine la Podari și FC Balș, care primește vizita Baloteștiului, cele două echipe având nevoie de cel puțin un egal pentru a rămâne în primele șase.

Patru echipe pe trei locuri, despărțite de două puncte

O situație asemănătoare cu cea din seria a III-a întâlnim și în penultima serie a Ligii a III-a, acolo unde patru echipe se bat pe trei locuri de play-off. Diferența față de cealaltă serie constă în faptul că aici avem două perechi separate de câte două puncte: Ineu și Oșorhei au câte 28 de puncte, iar FCM Baia Mare și FC Zalău sunt la cota 26. Toate cele patru joacă mâine, duelul între ele purtându-se la distanță.

La egalitate de puncte, Ineul stă bine contra Oșorheiului, dar e în dezavantaj față de Baia Mare și Zalău, în timp ce bihorenii sunt pe plus față de FCM Baia Mare și Zalău. În schimb, în meciurile directe, FC Zalău și FCM Baia Mare au câte o victorie la patru goluri diferență, însă primii au avantajul unui gol în plus marcat în deplasare.

Situația detaliată pe serii o găsiți mai jos:

SERIA I
– play-off: Kosarom, Miroslava, Petrotub, FCM Dorohoi, Cetatea Tg. Neamț
– situație incertă: CSM Moinești, Bucovina Pojorâta
– play-out: Ceahlăul II, Sporting Suceava, Aerostar, Bucovina Rădăuți
*FCM Bacău nu s-a mai înscris în campionat

SERIA A II-A
– play-off: FC Voluntari, CS Ștefănești, CS Afumați, Gloria Popești Leordeni, Dunărea Călărași, Viitorul Axintele
– play-out: Oțelul II, Callatis 2012, Sporting Liești, Conpet Cireșu, Rapid Fetești
*Progresul Cernica s-a retras din campionat după etapa a 21-a și nu va mai participa în play-out

SERIA A III-A
– play-off: Juventus, CS Balotești, Vișina Nouă
– situație incertă: Inter Clinceni, FC Balș, Dinamo II, Metaloglobus
– play-out: Tunari, Viitorul Domnești, CS Podari, Chiajna II, Viitorul Municipal Craiova

SERIA A IV-A
– play-off: FC Caransebeș, Becicherecu Mic, FC Hunedoara, Giarmata, Vulturii Lugoj, Pandurii II
– play-out: Știința Turceni, AFCM Reșița, Muncitorul Reșița, Jiul Rovinari
*FC Avrig s-a retras din campionat după etapa a 15-a și nu va mai participa în play-out, în timp ce Minerul Mătăsari nu s-a mai înscris în campionat
**Jiul Rovinari are o penalizare de 18 puncte din cauza unor datorii față de foștii jucători

SERIA A V-A
– play-off: Metalurgistul Cugir, Șoimii Pâncota, Național Sebiș
– situație incertă: Ineu, CS Oșorhei, FCM Baia Mare, FC Zalău
– play-out: Sănătatea, Unirea Jucu, Arieșul 1907, Unirea Dej
*FC Maramureș U Baia Mare a fost exclusă pentru două neprezentări

SERIA A VI-A
– play-off: Fortuna Poiana Câmpina, Chindia, SCM Argeș, FC Zagon, Atletic Bradu, CSM Câmpina
– play-out: Conpet, Avântul Reghin, Urban Titu, FCM Târgoviște, FC Păpăuți
*Civitas s-a retras din campionat după etapa a 11-a și nu va mai participa în play-out

Rămâi pe Liga2.ro pentru a afla rezultatele zilei, dar și clasamentele intermediare după prima parte a ultimei runde a Ligii a III-a

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 11 Apr. 2014, 18:06 Liga 3
Pe aceeași temă