Dacia Unirea Brăila a început pregătirea sezonului următor de Liga 3. Câți fotbaliști au fost prezenți la primul antrenament și planurile pentru perioada următoare

Răzvan STÎNGĂ 05 Jul. 2022, 14:37 Liga 3

Dacia Unirea Brăila a avut, luni, 4 iulie, prima ședință de pregătire a verii, după retrogradarea în Liga 3. Primul antrenament a avut loc pe Stadionul Municipal Brăila, iar antrenorul Vasilică Darie a avut la dispoziție 28 de jucători. Lotul nu a fost însă făcut public de formația din Liga 3.

Dacia Unirea Brăila, reunire cu 28 de jucători

Însă, din lot fac parte și Ionuț Vartolomei și Valentin Robu, cei doi oferind scurte declarații în ziua reunirii. După câteva ședințe de pregătire vor urma și meciurile amicale, iar un posibil cantonament va avea loc, foarte probabil, pe plan local, în Brăila.

Declarații au fost făcute și de directorul sportiv Marian Samuilă. Până acum, ”principalul” Vasilică Darie nu a vorbit public, pentru site-urile locale din Brăila sau măcar clubul să îi ia vreo reacție, dar în schimb a ieșit foarte mult în prim-plan Marian Samuilă, așa cum s-a întâmplat și în sezonul trecut, când a fost, în acte, ”secundul” lui Laurențiu Ivan.

Marian Samuilă: ”Încercăm să construim un lot cât mai omogen pentru Liga 3”

E clar că Dacia Unirea Brăila va miza foarte mult pe tineri în sezonul care vine, urmând a fi promovați cei mai buni jucători ai centrelor de copii și juniori. Procesul e unul pe termen lung, astfel că de această dată brăilenii se gândesc la un proiect de durată, cu care să aibă multă răbdare.

Încercăm să construim un lot cât mai omogen pentru Liga 3, numele de Dacia Unirea Brăila, cel mai vechi, și totodată cel mai important club din Brăila, ne obligă să avem numai obiective egale cu performanța. Ne dorim să construim o echipă axată pe jucători tineri și totodată să fie brăileni.

Cu siguranță că va fi un campionat destul de greu de Liga 3, mai greu decât cel în care am promovat acum doi ani, pentru că atunci aveam un nucleu format din jucători cu experiență, iar acum suntem în reconstrucție, iar această reconstrucție la noi înseamna să o luăm de la zero, pornim cu copii de 16, 17, 18 ani cu care trebuie sa avem răbdare, să avem grijă de ei, să îi educăm și să le transmitem spiritul acesta de sacrificiu, de determinare și de luptă.

Mai pe scurt, tot ceea ce înseamnă Dacia Unirea Brăila. Cam acestea sunt obiectivele per total.

(N.r. – Vor fi promovați în continuare tineri din academie la fel ca pe finalul sezonului trecut?) Vom continua cu siguranță procesul pe care l-am început în returul campionatului Ligii 2 și vom promova cât mai mulți tineri din propriul centru de copii și juniori, sunt câțiva, la fel cum au fost anul trecut.

O să merg în continuare pe a da credit tinerilor, mai ales că sunt crescuți și educați în acest club de mici și acesta este un lucru foarte important.

(N.r. – Urmează noi transferuri?) Suntem în discuții cu patru-cinci jucători cu experiență, de care avem nevoie la acest moment pentru a da consistență echipei. Așteptăm în următoarele zile să vedem dacă se vor concretiza. Sunt jucători în special din axul central, fundași centrai și mijlocași centrali, cu o anumită experiență în Liga 3, deoarece în acea zonă a terenului avem nevoie de astfel de jucători.

(N.r. – Ce vă propuneți pentru a scoate rezultate bune contra echipelor puternice din seria noastră?) Cu siguranță că celelalte echipe au o tradiție la Liga 3 și cred că și-au păstrat loturile în mare parte, cu jucători cu experiență la Liga 3. Vom aborda toate meciurile la victorie, nici nu se pune problema de cum anume le vom aborda, dar la nivelul acesta, atitudinea o să facă diferența.

Dacă jucătorii vor înțelege, vor fi disciplinați, vor da totul pe teren, atât tactic, cât și în afara terenului, se vor antrena în aceste două luni rămase extraordinar de bine, cu o atitudine bună, cu agresivitate, cu dăruire și cu ambiție, eu sunt sigur că totul va fi bine”, a spus Marian Samuilă, potrivit paginii de Facebook a echipei din Brăila.

Mai puțin de 11 fotbaliști din sezonul trecut continuă la Dacia Unirea Brăila

Din vechiul lot, din sezonul trecut de Liga 2, au mai rămas doar câțiva fotbaliști, Sebastian Butunoiu, Andrei Moisoiu, Valentin Robu, Alexandru Duțu, Andrei Bădilaș, Ștefăniță Sava, Ionuț Vartolomei, Radu Boroșu, Adrian Ghiță, Alexandru Ene.

După cum a anunțat și Marian Samuilă, tineri de la centrul de copii al Daciei Unirea Brăila au fost și vor fi promovați, dar vor mai veni la echipă și alți câțiva jucători cu experiență.

Dacia Unirea Brăila, ajutor financiar de 100.000 de euro din partea Consiliul Județean Brăila 

Dacia Unirea Brăila va primi o finanțare de 478.627 de lei, echivalentul a aproximativ 100.000 de euro, iar sezonul următor de Liga 3 va putea fi început. Nu e o sumă foarte mare, dar, poate, clubul va reuși să obțină și ceva sponsorizări.

A existat riscul ca echipa să nu se înscrie în campionat, detaliu recunoscut recent, din cauza problemelor financiare, dar Consiliul Județean Brăila a întins o mână de ajutor.

Reacțiile lui Ionuț Vartolomei și Valentin Robu de la reunire

Foto și video: Dacia Unirea Brăila

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Jul. 2022, 14:37 Liga 3
Pe aceeași temă